Digidexo.com

Fakta for lav-protein dietter

Fakta for lav-protein dietter


Protein er viktig for god ernæring, og er andre bare til vann i kroppens sammensetning. Vi trenger det for vekst og vev vedlikehold. Proteiner består av 22 forskjellige aminosyrer; 14 gjør vi oss selv, og åtte er viktig i vårt kosthold. Komplette proteiner inneholder alle de essensielle aminosyrene, og inkluderer kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter. Alle planter inneholder protein, men i lavere nivåer enn animalske produkter, og anses ufullstendige proteiner.

Daglige protein behov

Proteinbehovet for friske mennesker er basert på alder, kjønn og fysisk aktivitetsnivå. The USDA anbefaler at voksne i alderen 19 og over spise 5 til 6,5 oz. per dag. For en £ 132 40-år gammel stillesittende kvinne, er 46 g protein anbefales per dag, eller 0,8 g protein per kg kroppsvekt. Den gjennomsnittlige amerikaner får omtrent én til 1,5 g / kg per dag. Verdens helseorganisasjon anbefaler 0,45 g / kg per dag. Personer med lever- eller nyresykdom kan være foreskrevet lav protein dietter, som disse organene mister sin evne til å behandle proteiner.

Se dine porsjonsstørrelser

USDA Food Pyramid lister en liten halv-kyllingbryst som 3 oz., Men de kyllingbryst halvdeler i matbutikken gjennomsnitt 6 til 8 oz. hver, kokt. En liten hamburger Patty er også oppført som lik en 3 oz. servering størrelse, men burgere er vanligvis 1/3 til 1/2 kg i en restaurant. Legg litt yoghurt eller et egg med frokost, en kalkun sandwich til lunsj, en håndfull peanøtter for en matbit, og en kvinne i alderen 31-50 har spist nesten tre ganger hennes daglige tildeling for protein.

Problemer med Protein

Spise for mye protein kan sette stress på nyrene og føre til redusert nyrefunksjon. Animalsk protein er høy i kalorier og mettet fett, så hvis du ser på din vekt eller kolesterol, kan spise for mye føre til vektøkning og høyere kolesterolnivå. T. Colin Campbell, PhD, fant at overflødig animalsk protein øker sjansen for enkelte krefttyper og også øker mengden av kalsium skilles ut i urinen, noe som kan føre til osteoporose. Spiser for lite protein kan føre til dårlig ernæring, muskel tap, økt sjanse for infeksjon og manglende evne til å reparere sår.

Lave Protein dietter og nyresykdom

I de første stadiene av kronisk nyresykdom, nyrene mister sin evne til å behandle proteiner og andre forbindelser, som kan føre til giftige nivåer av urea og nitrogen buildup i blodet. Protein er oppdaget i urinen. For å redusere stress på nyrene, en diett på 10 til 15 prosent, eller ikke mer enn 0,6 til 0,8 g / kg total protein per dag er anbefalt. Fosfat kan også føre til problemer for nyrepasienter, og det er funnet i høye proteinrik mat. Din lege eller kostholdsekspert kan designe en diett riktig for deg.