Digidexo.com

Virkningene av Aspartam på kroppen

Virkningene av Aspartam på kroppen


Aspartam er et kunstig søtningsmiddel ca 180 ganger søtere enn sukker. Kjent under merkenavn Equal og NutraSweet, er aspartam et tilsetningsstoff som finnes i mer enn 6000 matvarer. Estimater av globale forbruket av aspartam overstige 200 millioner mennesker, ifølge Office of Environmental Health Hazard Assessment, men striden har fulgt sin induksjon i det amerikanske kostholdet siden 1981 inkludering i matvarer.

Profil

Aspartam ble oppdaget i 1965 av en kjemiker som jobbet på å finne nye behandlinger for magesår. Ifølge forskning utført av Elmhurst University, er aspartam består av fenylalanin og asparaginsyre, to aminosyrer. Det er en null-kalori kunstig søtningsmiddel. Det binder seg til de søte reseptor smaksløkene på tungen for å skape den smaken forbundet med sødme.

Bivirkninger

Selv om den amerikanske Food and Drug Administration viser ingen bivirkninger fra inntak av aspartam, har noen forbrukere rapporterte bivirkninger. Bivirkningene som oftest forbundet med bruk av aspartam inkluderer nevrologiske lidelser som hodepine, hallusinasjoner, svimmelhet, humørsvingninger, beslag og panikkanfall. Blant de mer alvorlige bivirkninger er rapportert, er Graves sykdom og kreft. Selv med mulighet for disse alvorlige bivirkninger, er aspartam som trygt for forbruk av FDA fordi studier ikke vært i stand til å linke entydig aspartam til spesifikke sykdommer eller tilstander.

FDA Controversy

Kort tid etter oppdagelsen i 1965, ble aspartam sendt til FDA for godkjenning som et tilsetningsstoff. I 1981 aspartam ble godkjent for konsum i tørre tabell-topp-produkter. Det har vært stor uenighet om FDA godkjenning av aspartam hovedsakelig på grunn av påstanden om at flertallet av studier som konkluderte med at aspartam er trygt for offentlig konsum ble finansiert av aspartam produsenter. Dr. Ralph D. Walton hevder at minst 90 prosent av studiene gjennomført av uavhengige forskere funnet alvorlige problemer med aspartam. Andre aspekter av FDA kontroversen sitere politiske forbindelser som ansvarlig for aspartam godkjennelse og har hint av konspirasjonsteori.

Forskning Controversy

I tillegg til påstandene om industri-støttet forskning bias, ytterligere kontroverser med studier av aspartam er mange. FDA tar problemet med flere uavhengige studier siterer upålitelige forskningsmetoder. Likevel Dr. Walton hevder at alle uavhengige studier har funnet minst ett problem med aspartam, mens industrifinansierte studier har vist ingen problemer med aspartam. Mange av studiene som viser problemer med aspartam forbruk ikke kan dupliseres.

Anekdotiske Alvor Rapporter og rebuttals

Internett-områder som beskriver alvorlige bivirkninger fra aspartam forbruk er for mange til å nevne. Imidlertid har David Oliver Rietz begått et helt nettsted (dorway.com) for å fortelle om sin erfaring med aspartam. Han bruker også nettsiden for å legge inn informasjon han finner om aspartam. På sin nettside er en liste over 92 symptomer på aspartam utgitt av FDA i 1995 er imidlertid ingen referanse til dette dokumentet finnes på FDA nettside. I motsvar til de mange nettsteder siterer bivirkninger, akkurat som mange nettsteder tilbakevise rykter om aspartam. The University of Hawaii har utarbeidet et faktaark som beskriver myter og sannheter om aspartam.