Digidexo.com

Hvordan beregne BMI i Midje

Hvordan beregne BMI i Midje


Body Mass Index, også kjent som BMI, er et forhold som kan fortelle deg, eller legen din, om din generelle helse. Den opprinnelige BMI beregning bygger utelukkende på høyde og vekt målinger. Mer informasjon om denne beregningen kan finnes på: http://www.ehow.com/how-does_5008269_how-bmi-beregnet-manually.html . En ting som standard BMI beregning tar ikke hensyn til er hva slags fett cellene du har. De to hovedtyper av fett er underhudsfett, som er fettet som er funnet like under huden, slik som vår kjærlighet håndtak, og visceralt fett, som finnes dypt inne i bukhulen. Visceralt fett har en større innvirkning på din generelle helse enn underhudsfett gjør og påvirker funksjonen av leveren (økende sannsynligheten for diabetes), hjertet (øker sannsynligheten for hjertesykdom) og lungene (økende sannsynligheten for lungeproblemer). Beregne din BMI ved hjelp av midjen metoden vil gi deg mer informasjon om hvilken type fettceller som du har.

Hvordan beregne BMI i Midje

Hvordan beregne BMI i Midje

•  Det første trinnet er å finne din naturlige midje. Uten klær eller minimal klær, stå oppreist foran et speil og deretter bøye til siden. Det press som er dannet på din side er der din naturlige midje er plassert. Markere dette med fingeren eller med en vaskbar markør. Det er mye lettere å gjøre denne stående foran et speil, men det er ikke nødvendig. En god ressurs for å hjelpe deg å finne din naturlige midje ligger på: http://www.ehow.com/how_2307504_measure-waist.html .

Ta målebåndet og vikle den rundt din naturlige midje, identifisert i trinn 1. Hold målebåndet nivå som det går rundt midjen din; det er lett for den å henge i ryggen. Trekk målebånd tett rundt midjen din. Det bør passe som en komfortabel linning på en artikkel av klær. Legg merke til denne målingen, i inches, på papiret.

Neste må du identifisere den bredeste delen av hoftene. Uten klær eller minimal klær, stå oppreist foran et speil og identifisere den bredeste delen av hoften område, vanligvis hvor som helst fra like under navlen til midten av låret. På de fleste, vil det inkludere baken. Markere dette med fingeren eller vaskbar markør. En god ressurs for å hjelpe deg å måle hoftene ligger på: http://www.ehow.com/how_2303638_measure-hips.html .

Ta målebåndet og vikle den rundt hoftene, som er identifisert i trinn 3. Hold målebåndet nivå som det går rundt hoftene; være forsiktig at det ikke henge i ryggen. Trekk målebånd tett rundt hoftene. Ikke dra målebåndet så tett at den presser inn i huden din. Legg merke til denne målingen, i inches, på papiret.

For å beregne din midje-hofte ratio, også kjent som WHR, dele midjemålet etter hoftemålet. For eksempel:
Midje: 32 "
Hofter: 38 "
BMI midje til hip ratio = 32 "/ 38".
BMI midje til hip ratio = 0,842105263
0,84 er midje til hip ratio for dette eksemplet.

Slå opp midje til hip ratio i diagrammet nedenfor for å lære mer om din generelle helse.

Mann Kvinne Helse risiko basert på WHR
.95 Eller mindre .80 eller mindre Lav risiko fra visceralt fett
0,96 til 1,0 0,81 til 0,85 Moderat risiko fra visceralt fett
Større enn 1.1 Større enn 0,86 Høy risiko fra visceralt fett

Hint

  • Hvis du er iført klær mens du tar disse målingene, sørg for at de ikke er klumpete. Det kan være nyttig å ha noen andre ta målene for å sikre at målebåndet er i vater.
  • Hvis du har helsemessige bekymringer, snakke med legen din før du starter et treningsprogram eller en diett plan.