Digidexo.com

Collapsed Knee Pain

En sammenrast kneet, eller forstuet kne, er en av de mer smertefulle erfaringer en person kan ha. Når kneet dislocates, eller "sprette" ut av sted, kneleddet, som er det største leddet i kroppen, helt feil. Smerten er forbløffende.

Betydning

Kneleddet er stabilisatoren mellom de øvre og nedre leggbena, og fungerer som et omdreiningspunkt for å tilveiebringe mer kraft og "torque" til benene også. Det er ansvarlig for en god del av vår mobilitet, og kan bøye, vri, rotere og rette. Fordi det er et løst ledd (dvs. ikke stabilisert av benet), er det utsatt for skade.

Forvridning

Når kneet dislocates, kneskålen, som er sikret med et nettverk av muskler, sener, leddbånd og brusk, er tvunget ut av sted og glir inn i omkringliggende muskler og vev. Denne strekker tvang eller tårer vevet som holder den på plass. Det kan enten spontant gå tilbake på plass (redusere), eller det kan forbli forstuet.

Smerte

Smerten med en forstuet eller kollapset kneet er umiddelbar, intens og altoppslukende. Kneet spennene så snart kneskål glir ut av sted, og uansett hva du gjør eller hvor du er, vil du falle ned. Smerten er nok til å ta pusten fra deg, og du kan sannsynligvis skrike.

Tilbake på plass

Er umiddelbar legehjelp nødvendig. Dette er ikke en skade som kan være iset bort eller ignorert. Hvis kneskålen ikke har poppet tilbake på plass, vil det trenger å bli satt tilbake i av en medisinsk faglig. Det vil være skade på omliggende vev, så forvent enorm hevelse på kort tid.

Advarsel

Ikke forsøk å sette kneskålen på plass selv - du kan føre til mer skade enn godt. Du må søke medisinsk hjelp så snart som mulig, fordi tiden er kjernen i å få kneet diagnostisert. Jo lenger du venter, jo mer skade du risikerer.