Digidexo.com

Testosteron bivirkninger hos kvinner

Selv om ordet "testosteron" er vanligvis forbundet med menn, kvinner også produsere en liten mengde av dette hormonet. En kvinnes eggstokker og binyrer utsondre testosteron, og selv om de kvaliteter i forhold til en mannlig er mye mindre, er det en kritisk hormon for kvinner. Ifølge den nordamerikanske Menopause Society (2005), kvinnelige testosteron topper vanligvis i en alder av 20, deretter stadig synker som en kvinne nærmer 40. Testosteron er nødvendig for normal kvinnelig vekst og utvikling.

Kroppsfett nivåer

Som kvinner tilnærming midten alder og menopause, mange klager over økt kroppsfett, spesielt rundt magen. Også referert til en "visceralt fett", denne dypt nivå fett former rundt organer som ligger i mageområdet. Ifølge en Rush University Medical Center 2009 studie, er dette fettet ansett som en større risikofaktor enn fett på andre områder, og bidrar til økt hjertesykdom og arteriosklerose. Undersøkelsen viste kvinner som var innen seks år før eller etter menopause å ha en økende grad av "aktiv" testosteron, som korresponderer med en økning i denne dype nivå kroppsfett.

Bentetthet

Kvinner som har nådd eller er forbi overgangsalderen kan ha lavere bentetthet, og kjøre risikoen for osteoporose. Legge testosteron til hormon-replacement therapy for postmenopausale kvinner kan ha en positiv effekt på bentetthet. En studie av prins Henriks Institute of Medical Research fant at "hos postmenopausale kvinner, var mer effektive i å øke beinmineraltetthet i hoften og lumbalcolumna enn østradiol implantater alene behandling med kombinert østradiol og testosteron implantater."

Sex Drive

Redusert kvinnelig libido etter menopause også kan skyldes lavere testosteronnivåer. I 2004 BioSante Pharmaceuticals Inc. (BPA) gjennomførte en dobbel-blind studie av narkotika "LibiGel," beregnet for kvinner. Dette stoffet hevder at målt lave doser av testosteron kan forbedre kvinnens libido. Studien fant at kvinner som bruker plasteret hadde en "... statistisk signifikant økning i seksuell aktivitet."

Kolesterol

Ifølge American Menopause Society, muntlig testosteron behandlinger føre til lavere HDL nivå hos kvinner. HDL er det "gode" kolesterolet som transporterer kolesterol til leveren din, som deretter excretes det som galle. HDL er avgjørende for kardiovaskulær helse, som det motvirker handlingene LDL kolesterol, som regnes som "dårlig", siden LDL innskudd kolesterol i blodårene dine. Lave HDL-nivåer bidrar til risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Mulige testosteronbehandling Risiko

Testosteron behandlinger også bære noen sjeldne men rapporterte bivirkninger. Noen av disse er alvorlige, for eksempel en økt risiko for blodpropp, beslag og hepatitt. Kvinner som tar DHEA kosttilskudd (Dehydroepiandrosteron) bør nevne dette til sin lege før du starter noen behandling med testosteron. Kvinner bør la legen vite om alle reseptbelagte og over-the-counter narkotika de tar før du starter noen testosteron terapi.