Digidexo.com

Hva er årsaken til alvorlig migrene?

Forskning

Den eksakte årsaken til migrene er fortsatt uklart. Det er heller ikke klart hva som forårsaker noen migrene til å være mye mer alvorlig enn andre. Fram til 1980-tallet, mente forskerne at migrene ble forårsaket av forandringer i blodårene i hjernen. Men ifølge MedlinePlus, en tjeneste av US National Library of Medicine og National Institutes of Health, mener det medisinske fellesskapet nå generelt at migrene oppstår i selve hjernen og medføre endringer som oppstår i store nervebaner og kjemikalier i hjernen. Selv om den eksakte prosessen ikke er fullt ut forstått, har forskere identifisert flere faktorer som ofte utløser migrene, blant annet stress, miljøendringer, visse matvarer og fysiske endringer. Spesifikke risikofaktorer er også identifisert som indikerer en større sannsynlighet for å ha migrene.

Mat Triggers

Vanlige matvarer som utløser migrene inkluderer de som inneholder tryramine --- røde viner, røkt fisk, alderen ost, fiken, kyllinglever og noen bønner. Matvarer som inneholder nitrater, som bacon, salami og pølser og mononatriumglutamat (MSG) kan også utløse migrene. Andre matvarer triggere inkluderer sjokolade, peanøttsmør, nøtter, avokado, sitrus, banan, løk, melkeprodukter og syltet eller fermentert mat.

Miljømessige utløsere

Miljøfaktorer som utløser migrene inkluderer allergiske reaksjoner, høye lyder, sterke lys og visse lukt eller parfyme. Værforholdene har endringer i søvnmønster, røyking og eksponering for passiv røyking også blitt funnet å utløse migrene.

Fysiske Triggers

Fysiske triggere som kan bringe på et migreneanfall inkludere fysisk eller følelsesmessig stress, hoppe over måltider og spenningshodepine at fremgangen til full-blåst alvorlig migrene. Hormonelle endringer kan også bidra til migrene. Kvinner opplever ofte at menstruasjonssyklusen svingninger og bruk av p-piller er triggere. Jenter opplever ofte deres første migrene rett før eller kort tid etter utbruddet av menstruasjon. Graviditet og menopause kan også påvirke migrene, forårsaker forbedring for noen kvinner og forverring for andre.

Risikofaktorer

Forskere tror at genetikk spiller også en rolle i hvorvidt en person utvikler migrene. Folk som har foreldre både lider av hodepine er mye mer sannsynlig å gjøre det selv. Å ha bare én forelder med en historie med migrene fortsatt betydelig øker en persons risiko for å utvikle hodepine. Andre risikofaktorer inkluderer å være ung og kvinne. Ifølge Mayo Clinic, kvinner er tre ganger så sannsynlig som menn for å utvikle migrene. Imidlertid er denne økte risikoen ikke til stede under barndommen --- gutter og jenter rammes like før etter puberteten.