Digidexo.com

Sviske Diet

Sviske Diet


Svisker er europeiske plommer, eller Plomme, som de er kjent med sitt latinske navn. Mens i vanlig bruk begrepet refererer spesifikt til tørket frukt, teknisk sett, er en sviske bare en type plomme. Dermed kan en sviske være enten frisk eller tørket. Helsemessige fordeler av både det friske og det tørkede frukt versjonen har blitt godt dokumentert, og hver kan like tjene som en del av en næringsrik diett.

Antioksidant Profile

Antioksidanter er i stand til å motvirke oksidativ skade, noe som impliserer forskning i mange kroniske sykdommer, inkludert aterosklerose, koronar hjertesykdom, inflammatoriske tilstander og forskjellige kreftformer, så vel som aldersrelatert svekkelse, i henhold til M. Murray og JE pizzorno, forfattere av "Textbook of Natural Medicine. "

Svisker inneholder et sett med kraftige antioksydanter som er kjent som fenoler, som er til stede i svært store mengder. I tillegg svisker er rike på betakaroten (vitamin A), som blant sine andre viktige funksjoner i kroppen, fungerer også som en sterk antioksidant, skriver whfoods.org. Deres antioksidant kapasitet-noe som er større enn bjørnebær, bringebær og til og med blåbær, av noen estimater-steder svisker rett opp der med de store gutta som en av de topp-ranking antioksidant frukt, ifølge data innhentet fra www.ars.usda gov.

Kalium innhold

Forbruket av vesentlig større mengder av kalium i forhold til natrium er assosiert med reduksjon av blodtrykk, så vel som, overraskende, en lavere risiko for kreft. Kalium er også nødvendig for sterk benbygning. "Textbook of Natural Medicine" sier at eksperter anbefaler å oppnå en så høy kalium til natrium ratio (K: Na) som mulig.

Når det skjer, svisker er utmerket kilde til dette mineralet: Bare en kvart kopp tørkede svisker gir en heidundrende 9 prosent av det daglige anbefalte verdien indikerer whfoods.org. De fleste andre frukter og grønnsaker har naturligvis en meget høy K: Na-forhold i tillegg.

Fiber

Kostfiber er et svært viktig næringsstoff. Når forbrukes i tilstrekkelige mengder, har løselig fiber vist seg å stabilisere blodsukkernivået ved å forsinke intestinal blodsukker absorpsjon, for å øke insulinfølsomheten og å fremme en følelse av metthet. Tallrike studier bekrefter også rollen til løselig fiber i kolesterol-reduksjon, i henhold til dataene samlet inn av whfoods.org samt M. Murray et al. Løselig fiber er i stand til å absorbere galle som består i stor grad av kolesterol tatt ut av blod-fra tarmkanalen, og derved kan det skilles ut sammen med avføringen.

Uløselig fiber, på den annen side, er viktig for å opprettholde riktig tarmfunksjonen. Sammen med fremme intestinal motilitet, gir det næring for friske colonic bakterier. I tillegg til deres rolle ved å forhindre sykdomsfremkallende infiltrering, studier tyder på at flere bakterielle biprodukter kan ha en kolesterol-senkende virkning, som det fremgår av whfoods.org.

Tilstrekkelig fiberforbruket er også blitt korrelert med redusert risiko for flere kreftformer, og en rekke sykdommer i nedre gastrointestinaltraktus, skrive begge whfoods.org og M. Murray et al.

Den høye fiberinnhold av svisker er velkjent; bare en kvart kopp tørket frukt inneholder omtrent 12 prosent av den daglige verdi, i henhold til ernæring informasjon fra whfoods.org.

Noen betraktninger

Fordi den tørkede versjonen av sviske er mer konsentrert calorically-100 kcal per kvart kopp (42,5 g) vs. ca 30 kcal for hele fersk plomme (66 g) -det må tas i betraktning når strukturere en personlig måltid plan, spesielt hvis vekt er en bekymring.

Whfoods.org advarer om at svisker inneholder også stoffer som kalles oksalater, som kan akkumuleres hos personer med nyre og / eller galleblæren lidelser, noe som resulterer i ulike negative helseeffekter.