Digidexo.com

Kosthold og menstruasjonsblødning

Forskning for eksempel en 1999 studie ved Wayne State University School of Medicine antyder at kostholdet kan påvirke menstruasjon nivåer. Mer spesifikt, kan overdrevent inntak av protein og mangler av vitamin K eller jern påvirke menstruasjonen.

Menoragi

Menoragi refererer til unormalt kraftig blødning under menstruasjon. I enkelte individer kan menstruasjon syklus også bli forlenget. Menorrhagia kan være forårsaket av en rekke faktorer fra medisinske sykdommer og sykdommer så som cervical kreft og polypper, blødningsforstyrrelser, samt diett.

Jernmangel

Ifølge menstruation.com, 12 prosent av kvinnene er jern mangelfull. Jernmangel påvirker menstruasjon og er en årsak til menoragi, sier Michael Murray og Joseph pizzorno, medforfattere av "The Encyclopedia of Natural Medicine." Å konsumere nok kosttilskudd jern, prøver å spise mer grønne grønnsaker, som spinat og Chard, samt forsterkede frokostblandinger.

Vitamin K-mangel

En mangel på vitamin K kan påvirke menstruasjon og forårsake menoragi, ifølge en 1999 studie ved Wayne State University School of Medicine. Forskerne konkluderte med vitamin K-mangel er en kjent årsak for tunge menstrual blødning. I tillegg er Merck Håndbøker online medisinsk bibliotek stater overflødig blødning et tegn og symptom på vitamin K-mangel. Prøv å spise spinat, Chard, grønne bønner, brokkoli, asparges, grønnkål, sennep greener, erter og gulrøtter for å sikre at du får nok vitamin K.

Overflødig protein og vegetarisk kosthold

En studie fra American College of Fødselsleger og Gynekologer, rapportert i Journal of Obstetrics & Gynecology i 2000, tyder på at et vegetarisk kosthold kan lette premenstruelle kramper og symptomer. I løpet av studien, kvinner som byttet til en lav-fett vegetarisk kosthold følte mindre menstruasjonssmerter enn de tidligere gjorde på en altetende kosthold. Vegetarisk kosthold hjalp også redusere humørsvingninger og væskeansamlinger. På slutten av studien, konkluderte forskerne at et overskudd av protein gjennom regelmessig inntak av kjøtt forårsaket premenstruelle kramper og symptomer.

Andre hensyn

Endringer i menstruasjon og kraftig blødning under menstruasjon kan være et tegn på alvorlig medisinsk sykdom eller sykdom. Snakk med legen din om din syklus og symptomer.