Digidexo.com

Hvordan leve med autisme

Hvordan leve med autisme


Å leve med en autistisk person kan skape mye stress for andre familiemedlemmer, og hvem andre kan leve i husholdningen. Siden det ikke finnes noen kur for autisme, en bio-nevrologisk lidelse som påvirker en persons evne til å samhandle sosialt og kommunisere effektivt, og behandling varierer fra person til person, tålmodighet og konsistens er nøkkelen til suksess i å leve med autisme.

Bruksanvisning

Lever med autisme

•  Sørg for å hele tiden ta opp stress som kan oppstå når omsorg for en autistisk individ ved å dele ansvar og gi alle i husholdningen tid for seg selv. Selv noen få minutter om dagen kan være en stor lettelse fra den konstante utfordringer autisme.

Utnytte ressurser til å hjelpe deg med omsorg for en autistisk individ. The American Society of Autism hjemmeside, for eksempel, inneholder mange linker til kvalifiserte psykologer, yrkesmessige og logopeder, leger, skoler, leirer og offentlige programmer (se Ressurser nedenfor). Du kan også møte mennesker som lever med autisme i nettsamfunn og støttegrupper på nettsteder som LIVESTRONG.com.

Betal konstant fokus på sikkerhet i hjemmet når du har omsorg for noen med autisme. Mange forholdsregler er lik de foreldre til småbarn og små barn må ta, for eksempel å sette barnesikring låser på dører og skap, plassere portene foran trapper, dekker stikkontakter og hindre tilgang til ovner og varmtvanns kraner.

Adresse bekymringene til søsken av den autistiske person. Brødre og søstre av autistiske barn kan føle seg flau og frustrert over å måtte svare på spørsmål om deres autistiske søsken. De kan også føle seg glemt og oversett av foreldre som har til å vie mye tid til omsorgen for autistiske barn.

Plan for fremtiden til autistiske barn. Når han blir gammel nok, vil han trenger å bli innmeldt i en individualisert utdanningsprogram (IOP) på skolen. Her vil han begynne å motta atferds og okkupasjon terapi som vil bidra til å forberede ham til voksenlivet. En individuell overgangsplan (ITP) må da gjennomføres med hjelp av skolen og den autistiske personens helsevesenet team.

Tips og advarsler

  • Holde en daglig journal, eller skrive en online blogg om dine erfaringer som forelder til en autistisk barn, kan være en utmerket måte å redusere stress og holde alt i perspektiv.