Digidexo.com

Hvor lenge Dental Bridges Siste?

Hvis du har en manglende tann, kan en bro være et godt alternativ for deg. I motsetning til mer kostbare og tidkrevende implantater, plassen der tannen pleide å være kan bli fortrengt med en kunstig struktur, støttet av dine rundt tennene, broer kunstig tann og dine naturlige tenner. Bridges ikke vare evig, selv om, og deres levetid avhenger mye på deg.

Varighet

Estimater av tannbro holdbarhet varierer noe, avhengig av hvilken kilde du slå til for å få informasjon. Colgate sier at du bør forvente broer å holde seg sterk i fem til syv år. New York Presbyterian Hospital melder at de fleste broer vare åtte til 10 år, og den amerikanske Academy of Implant Dentistry tilbyr det bredeste tidsområde: fem til 10 år.

Advarsel

En av de største truslene mot broen kommer fra mat å bli fanget mellom broen og tenner den er koblet til, ifølge American Academy of Implant Dentistry. Det kan være vanskelig å nå dette området med floss, slik at plassen rundt bridge kan begynne å forfalle uten grundig rengjøring.

Tips

New York Presbyterian Hospital foreslår å bruke en spesiell type gjenget floss som er gjort for å få tilgang til flekker som er vanskelige å nå. Jo bedre disse områdene er renset, jo bedre odds din broer og omkringliggende naturlige tenner vil forbli sunt for i overkant av 10 år. NYPH oppfordrer de med broer for å få rengjorde hver sjette måned og holde seg borte fra sukker, noe som kan føre til råte som sprer seg til sunne tenner.

Typer

Den type bro som er valgt kan spille en rolle i hvor lenge strukturen vil vare. Ifølge Dr. Sharon L. Albright of California-baserte Estetisk Restorative Dentistry, det er fire primære typer broer: tradisjonell, der en falsk tann er festet til kroner plassert på nabotennene; cantilever, hvor en naturlig tann finnes på bare den ene side av tannen som mangler; Maryland limt, hvor falske tenner er støttet av en metallramme og implantat-støttet broer, som er integrert ved hjelp av implantater når tennene ikke eksisterer på hver side av et gap. Albright rapporterer at det tradisjonelle er den sterkeste og mest populære alternativet, mens Maryland bro ikke krever så mye tann forberedelse, men er også den minst holdbare av de fire alternativene. I tillegg kan materialene gjøre en forskjell, med gull broer gjenstår det beste alternativet for sin styrke. Porselen broer er den mest naturlige utseende, men er også den svakeste materialet.

Betraktninger

Etter en periode med innledende healing, er det to viktige faktorer som påvirker hvor lenge broen vil bo levedyktig: Hvordan du bærer ned tennene dine og hvordan du holde dem fri for plakk og den resulterende forfall. Ifølge Colgate, når det kommer til hvordan du bruker tennene dine, er det viktig å holde seg borte fra alt som kan skade broer, og som inneholder all tøft å spise ting som karamell, peanut sprø og Taffy - få de matvarer som kan ha bidratt til å måtte erstatte tannen din i første omgang.