Digidexo.com

Divertikulitt Diagnose

Mens divertikulitt blir stadig mer vanlig i industrialiserte land på grunn av inntak av en lav-fiber diett, kan kosttilskudd og endringer i livsstil ofte hindre denne smertefulle gastrointestinal lidelse oppstår eller kan holde et mildt tilfelle fra å bli en mer komplisert problem. Divertikulitt er mer vanlig hos personer over 40. Å vite årsakene og symptomer på sykdommen kan hjelpe i en divertikulitt diagnose.

Hva er Divertikulitt?

Divertikulitt er en betennelse eller infeksjon i ballong-lignende sekker i fordøyelseskanalen som er kjent som diverticula. Diverticula, også kjent som diverticulosis, vanligvis ikke føre til problemer og mange mennesker ikke engang vet at de har tilstanden til de gjennomgå en screening for kolorektal kreft eller test for andre tarmproblemer. Men noen ganger, divertikulitt resultater, forårsaker ubehagelige symptomer som krever behandling.

Symptomer

Divertikulitt vanligvis forårsaker smerte og ømhet i nedre venstre del av magen. Feber, kvalme, forstoppelse og diaré er også vanlige symptomer. Oppblåsthet og rektal blødning er mindre vanlige symptomer på divertikulitt.

Årsaker

Diverticula- utvikler vanligvis på grunn av svake steder i kolon og fra mangel på fiber i dietten. Ingen er sikker på hva som forårsaker betennelse eller infeksjon som fører til divertikulitt. Noen helsevesenet utøvere tror trykket inne i tykktarmen kan føre til et sammenbrudd av veggen der diverticula er plassert. I motsetning til populær oppfatning, betyr forbruk av popcorn, nøtter og frø ikke forårsake eller forverre divertikulitt.

Diagnose

Divertikulitt er vanligvis bekreftet under et akutt anfall ved å undersøke magen for ømhet og følge opp med en CT scan med oral og IV kontrast. The Mayo Clinic sier at siden symptomene noen ganger ligne andre sykdommer, må en lege utelukke blindtarmbetennelse, kreft i eggstokkene, tykktarmskreft, irritabel tarm-syndrom og andre gastrointestinale problemer. En helsepersonell kan også få en blodprøve for å sjekke antall hvite blodlegemer for mulige tegn på infeksjon. Ifølge Merck Manual, i om lag 10 prosent av pasientene, funnene ikke kan skilles fra tykktarmskreft så en koloskopi er nødvendig for definitiv diagnose.

Behandling

Behandling for divertikulitt avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene samt om angrep er tilbakevendende. I milde tilfeller, hvile, en væske eller lav-fiber diett og antibiotika er de eneste nødvendige behandlinger. Når symptomene har bedret seg, kan du gradvis øke forbruket av høy fiber frukt og grønnsaker. Noen utøvere kan også foreslå å ta kostfiber kosttilskudd som Metamucil. Hvis antibiotika er foreskrevet, må du huske å ta hele løpet av medisiner selv om du føler deg bedre.

Mulige komplikasjoner

Mer alvorlige angrep av divertikulitt kan forårsake betennelse i tarmveggen, noe som kan resultere i en fistel, eller unormale kanaler som kobler tykktarmen med naboorganer. Betennelse i naboorganer som livmor, blære eller andre fordøyelseskanalen organer er også mulige komplikasjoner av divertikulitt. I slike tilfeller sykehusinnleggelse og intravenøs antibiotika er nødvendig. Kirurgi kan være nødvendig hvis du har en perforering, abscesser, fistler eller tilbakevendende divertikulitt.

Forebygging / Lessening Impact

Et fiberrikt kosthold kan forebygge forekomsten av sykdommen eller kan holde en eksisterende sak fra å bli mer alvorlig. Fiber må innføres gradvis for å hindre oppblåsthet og gass. Drikke mye væske og trener også bidrar til å fremme normal tarmfunksjon.