Digidexo.com

Årsaker og Cures for hemorroider

Når venene rundt anus er utsatt for trykk, vil de svelle eller bule. Disse hovne vener - kalles hemorroider - er vanligvis forårsaket av økt trykk i nedre rektum området. Det er flere faktorer som kan forårsake dette økt press. Behandlinger for hemorroider varierer fra over-the-counter produkter for milde tilfeller til kirurgiske prosedyrer for mer alvorlige tilfeller.

Årsaker

Når økt press utøves på endetarms årer, de strekke og strekke. Veggene i venene blir tynne og luft, noe som resulterer i hemorroider. Faktorer som kan bidra til økt press på endetarms årer, ifølge Mayo Clinic, har kronisk forstoppelse eller diaré, straining under avføring og tilbringer lange perioder sitter på toalettet (lesing, for eksempel). Andre faktorer er aldring, arvelighet, fedme, graviditet og analt samleie.

Botemidler for Milde Hemorroider

Ifølge American Society of Colon og endetarms kirurger, kan de fleste milde tilfeller av hemorroider bli kurert med at-home behandlinger. Disse omfatter bruk av en over-the-counter salve eller stikkpille som inneholder hydrokortison, bruke pads som inneholder trollhassel eller en lammende middel til anus og holde anal området rent. Andre anbefalinger omfatter soaking i et badekar med rent varmt vann flere ganger daglig, ved hjelp av våt toalettpapir eller kluter i stedet for tørt toalettpapir etter avføring og bruke en kald eller is agenten til anus for å redusere hevelse. Over-the-counter medisiner som aspirin eller ibuprofen, kan tas for å lindre smerter og ubehag.

Prosedyrer for mer alvorlige Hemorroider

Når hemorroider ikke svare på at-home behandlinger, kan en mer aggressiv tilnærming være nødvendig. Det er flere minimalt invasive prosedyrer som kan brukes til å krympe eller fjerne hemorrhoidal vev. Med gummi band ligation, er en liten bandet plasseres rundt roten av en hemorrhoid inne i anus for å kutte av sitt opplag, forårsaker den til å visne og falle av. Sclerotherapy er en prosedyre hvor hemoroide er injisert med en kjemisk oppløsning for å indusere krymping. Koagulasjon bruker infrarød eller laser varme for å brenne og ødelegge hemorrhoidal vev.

Kirurgiske prosedyrer

Et kirurgisk inngrep for å fjerne hemoroider kan anbefales for hemorroider som ikke har respondert på andre behandlinger eller for svært store hemorroider. En slik fremgangsmåte kalles en hemorrhoidectomy. Denne prosedyren kan gjøres med narkose, sedasjon kombinert med lokalbedøvelse, eller en spinal bedøvelse. En annen kirurgisk prosedyre, kalt Stiftet hemorrhoidectomy eller stiftes hemorrhoidopexy, bruker stifter å blokkere blodstrømmen til hemorroider.

Betraktninger

En viktig komponent i den samlede behandling av hemorroider er å gjøre endringer i livsstil som bidrar til å forhindre gjentakelse. Anbefalingene inkluderer å spise en høy fiber diett og drikke rikelig med væske for å holde avføringen myk og klumpete, trene regelmessig og tømme tarmen så snart du føler trang. Legen kan også anbefale en fiber supplement eller krakk tøymykner.