Digidexo.com

Metoprolol Pill bivirkninger

Metoprolol Pill bivirkninger


Metoprolol, den aktive ingrediensen i reseptbelagte medisiner som Lopressor og Toprol XL er et middel som brukes til behandling av hypertensjon, angina, visse unormal hjerterytme og andre hjerteproblemer. Det kan også brukes til å hindre migrene hodepine. Metoprolol er klassifisert som en betablokker. Det fungerer ved å hemme visse reseptorer i hjertet vev (beta reseptorer) som bidrar til å regulere hjerterytmen. Det tjener også for å hindre ujevn ekspansjon og sammentrekning av blodårene.
Effekter på sentralnervesystemet er de mest sett bivirkninger av behandlingen med betablokkere, som er generelt godt tolerert. Andre effekter er også rapportert, men.

Effekter på sentralnervesystemet

Døsighet, tretthet og nedsatt seksuell funksjon har vært registrert i mer enn 10 prosent av metoprolol pasienter. Depresjon og søvnløshet kan også forekomme.

Gastrointestinale effekter

Diaré, forstoppelse, mage ubehag, oppkast, kvalme og dårlig matlyst har blitt bemerket.

Sirkulasjons- og åndedretts System Effekter

Overdrevet langsom puls, hjertebank og hevelse er rapportert. Kulde i hender og føtter er sjelden, men kan forekomme på grunn av nedsatt sirkulasjon i ekstremiteter. Hos pasienter med hjertesykdom, hjertesvikt eller hjerteblokk er risiko for betablokkerbehandling. Noen betablokkere kan også påvirke reseptorer i lungene og forårsake bronchospasms i astmatikere.

Metabolske og endokrine effekter

Blodsukker svingninger kan sees med metoprolol terapi, både høy og lav. Hos diabetespasienter kan lavt blodsukker symptomene bli maskert av betablokkere.

Advarsel

Brå seponering av behandlingen med betablokkere kan forverre brystsmerter og / eller plutselig øke blodtrykket. I noen tilfeller har plutselig hjertedød eller hjerteinfarkt skjedd fra brå tilbaketrekning fra betablokkere.