Digidexo.com

Hvordan lage Chia Fresca

Iskiate, eller chia fresca, er en helt naturlig energi drikk laget av mange stammer urfolk til den amerikanske Southwest og Mexico. Den Tarahumara stamme fra Mexicos Copper Canyon drikke det for å opprettholde themsevles mens du kjører 100-mils ultramarathons. Chris McDougall innført en enkel oppskrift til mainstream i sin bok "Born to Run", som handler om hans reise for å finne den Tarahumara og lære deres kjører hemmeligheter.

Hvordan lage Chia Fresca

Kombiner 1 ss. tørre Chia frø med 10 oz. vann i et lite glass eller skål. Chia frø absorbere over ni ganger sin vekt i vann, noe som gjør for en effektiv tidsbestemt utgivelsen av vann og næringsstoffer senere.

•  Rør blandingen forsiktig med en skje for å holde frøene fra samler seg.

•  La blandingen stå i 10 minutter. Når chia frø i vann er dynket i minst 10 minutter, de danner en gel med konsistens som yoghurt.

Tilsett 2 ts. fersk lime juice og 2 ts. sukker etter smak til din chia gel.

Hint

  • For en helt naturlig versjon av chia fresca, blid med rå honning eller agave sirup i stedet for sukker.
  • Prøv å blande chia gel med din favoritt frukt juice for å legge variasjon til chia fresca oppskrift.
  • Hvis du planlegger å bruke chia fresca på en lengre løp eller trening økt, legge til en annen 8 til 10 oz. av vann på chia gel. Siden Chia frø er så absorberende, kan de potensielt dehydrerer kroppen din hvis ikke ledsaget av rikelig vann.