Digidexo.com

Pedagogiske aktiviteter på nyresvikt

Pedagogiske aktiviteter på nyresvikt


Nyresvikt, eller tap av nyrefunksjon, rammer mer enn 26 millioner amerikanere, eller 13 prosent av den voksne befolkningen, ifølge National Kidney Foundation. Noen 367 000 mennesker er på dialyse - en mekanisert system som fungerer som nyrer, rengjøring blod og fjerne kroppslige væske, og 158 000 har hatt vellykkede nyretransplantasjoner. Diabetes og høyt blodtrykk er de viktigste årsakene til nyresvikt, og står for om lag 70 prosent av tilfellene.

Dialyse Units

De fleste dialyse enheter, som kan være på sykehus eller private institusjoner, gir undervisningsmateriell. Ernæringseksperter er ofte ute å opplyse pasienter om matvarer. Uten nyrefunksjon, må pasientene begrense visse ingredienser, spesielt kalium og fosfor, som normalt vil bli kontrollert av nyrene. Nyre leger (nephrologists) og sykepleiere gi utdanning på medisiner som administreres gjennom maskinen eller tatt for seg.

Sykehus

Mange sykehus tilbyr opplæring for pasienter i sine biblioteker og nettsteder. Johns Hopkins Hospital i Baltimore, Maryland, for eksempel, har en online helse bibliotek som inneholder behandling, diagnostikk og forebyggende informasjon om terminal nyresykdom (ESRD), eller total nyresvikt. Andre eksempler er The Mayo Clinic i Rochester, Minnesota, og New York Presbyterian Hospital i New York City, som har online helseinformasjon nettsteder som inneholder mange artikler om nyresvikt.

Medisinsk Organisasjoner

Veletablerte medisinske organisasjoner gi utdanning på nyresvikt gjennom deres nettsider. Prominent blant dem er organisasjoner som spesialiserer seg på nyresykdom, som for eksempel National Kidney Foundation og American Kidney Fund. The National Kidney Foundation publiserer mange hefter på nyresvikt, kjøpes på nettet, med slike titler som "Klinisk Håndbok om ernæring i kronisk nyresvikt" og "anemi og kronisk nyresvikt." The Centers for Disease Control and Prevention har podcaster og andre nettbaserte læremidler.

Videoer og veiledninger

Pedagogiske videoer og tutorials på nyresvikt er tilgjengelig på mange nettsteder. En av de mest autoritative er National Institutes of Health Medline Plus, som tilbyr videoer eller interaktive opplæringsprogrammer på nyresvikt, behandlingstilbud og transplantasjon. Dens Patient Education Institute gir interaktive multimedia presentasjoner - noen på spansk - for sykehus, legekontorer og andre innstillinger helsevesenet.