Digidexo.com

Nucleic Acid in Foods

Nucleic Acid in Foods


"Du er hva du spiser" er den ernæringsmessige slagord av dagen. Dette slagordet gjelder for nukleinsyrer vi forbruker i maten også. De fleste er klar over proteiner, karbohydrater og fett i vårt daglige kosthold. Alle våre matvarer, som er laget av levende ting, også inneholde nukleinsyrer.

De to viktigste nukleinsyrer er deoksyribonukleinsyre (DNA) og ribonukleinsyre (RNA). Dette er de molekylene som gjør livet slik vi kjenner det mulig ved opptak og overføring av vår genetiske informasjon for struktur og funksjon i kroppen vår (via proteiner og enzymer) og for bestått denne informasjonen videre til våre neste generasjoner.

Når det kommer til nukleinsyrer, "Du er hva du spiser" er sant, men ikke bare i mat-og-metabolisme forstand, men også på det mest grunnleggende og grunnleggende nivå i alle biologi, vekst, reparasjon og reproduksjon, noe som definere selve livet.

Spising og metabolizing nukleinsyrer

Maten vi spiser blir metabolisert - brytes ned og tas - av kroppene våre. Når kroppen metabolismer nukleinsyrene DNA og RNA fra mat, brytes de ned i sine bestanddeler, som omfatter puriner adenin og guanin (A og G) og pyrimidiner cytosin, tymin og uracil (C, T og U). DNA har tymin molekyler og RNA-molekyler har uracil. Din unike genetiske koden er basert på det spesifikke arrangement av disse nukleotid-baser i DNA. Disse molekylene kommer fra maten du spiser.

Nukleinsyrer, fosfater, Bein og Energi

DNA og RNA består av nukleotidene A, G, C, T og U, som vises i de respektive molekyler som basepar, som er de "trinnene" av den vridde DNA-RNA "ladder" struktur. Den fosfat-hovedkjeden av nukleinsyrer, som komponerer stigerørene på stigen, metaboliseres fra maten er en viktig kilde til fosfat, som vi i sin tur brukes til å lage egne nukleinsyrer, så vel som i strukturen av skjelettet. Fosfatrike molekylet adenosin tri-fosfat (ATP), energien valutaen til cellene våre, er den viktigste energi-overføring molekyl i de fleste levende ting. ATP bærer energi fra våre matvarer, i form av høyenergetiske fosfat obligasjoner.

Nukleinsyrer, karbohydrater og sukker

Navnene på de to hoved nukleinsyrer er basert på de to sukkerarter fra hvilket de er avledet. Ribose og deoksyribose ("R" og "D" av RNA og DNA henholdsvis) er enkle sukkerarter. Ifølge Lassek et al., Er tilstedeværelsen av disse sukker i matvarer metabolitter av nukleinsyrer viktig for syntese av vår DNA og RNA, og for syntese av andre store biomolekyler slik som ATP. I sin tur, bærer ATP energien fra mitokondriene (kraftstasjoner av våre celler) i hele cytoplasma.

Nukleinsyrer og proteiner

Når vi spiser levende ting (eller tidligere levende ting), er fett, karbohydrater, proteiner og nukleinsyrer alt absorbert. Ifølge Pellett og Young (1990), mat som er rik på proteiner og deres konstituerende aminosyrer er også rik på nukleinsyrer fordi celler av proteinrike matvarer ble aktivt engasjert i proteinsyntesen når maten ble høstet. Tofu, soya, kjøtt, fjærkre, fisk, belgfrukter (erter og bønner), rotgrønnsaker og meieriprodukter er alle proteinrike matvarer, som også er høy i nukleinsyrer.

Nukleinsyrer, vekst, reproduksjon og Antioksidanter

Konsumere en diett rik på proteiner og nukleinsyrer å sikre at kroppen disse essensielle næringsstoffer og for å spare energi ved å slippe å syntetisere dem fra bunnen av. Metabolismen av puriner (adenin og guanin) fører til urinsyre. Urinsyre er en antioksidant. Antioksidanter nøytraliserer frie radikaler og fremme helse og lang levetid av våre celler. Ifølge The Worlds sunneste matvarer, matvarer spesielt rike på puriner inkluderer kjøtt, innmat, asparges og hel fisk som ansjos og sardiner.

Nukleinsyrer, leddgikt og gikt

Et overskudd av urinsyre oppbygning fra metabolismen av puriner (A og G) fører til en form av artritt (leddbetennelse) kalt gikt. Gikt blir dårligere og forebygges ved å spise færre purine rik mat som kjøtt, sauser, innmat og hele (organene inne) fisk, ifølge Verdens sunneste Foods. Cutting tilbake på purin-rik mat hjelper oppløse urinsyrekrystaller som fører til leddbetennelse.

Matlaging og nukleinsyrer

Tilberedning av mat og holde skuddet matvarer ødelegger mange av de biokjemiske og ernærings potensielle verdier av de tingene vi spiser. Nukleinsyrer er spesielt utsatt for overkoking. Spis et utvalg av rå og minimal behandlet proteinrik mat for å sikre en større konsentrasjon av essensielle næringsstoffer og spesielt nukleinsyrer som kommer inn i blodet og nå dine celler.