Digidexo.com

Lister over Foods høy i B12

Lister over Foods høy i B12


Vitamin B12 er et medlem av vitamin B-familien og er en av de vitaminer som finnes i B-kompleks vitaminer. Selv om det kroppen trenger bare små mengder av dette vitamin en dag, er det en svært viktig næringsstoff. Det hjelper kroppen å produsere røde blodceller; sørger for riktig utvikling av nerveceller; og bistår kroppens celler i metabolizing proteiner, karbohydrater og fett. Vitamin B12 finnes hovedsakelig i kjøtt; selv, kan det også bli funnet i sjøen planter og fermentert planteføde.

Kjøtt og sjømat

"Gode kilder til vitamin B12 inkluderer kalv leveren og snapper," sier eksperter på George Mateljan Foundation (TheWorld'sHealthiestFoods.com), en ikke-for-profit organisasjon som er opptatt av å gjøre verden til et sunnere sted. Venison, laks, biff indrefilet og stekt svinekjøtt loin har også høye nivåer av vitamin. I tillegg til snapper, andre sjømat kilder er kamskjell, reker og kveite.

Sea Planter

Sea planter, slik som tang og alger, inneholder relativt høye nivåer av vitamin B12. Disse kan bli funnet i helsekostbutikker i kapselform.

Gjær og Fermented planteføde

Vitamin B12 kan finnes i gjær. Gjær brukes til å gjære matplanter til å lage slike matvarer som tempeh, miso og tofu. Tempeh, miso og tofu er alle laget av soyabønner og noen type fermen agent. De blir ofte brukt som kjøtt erstatter i vegetarisk kosthold og kan finnes i organiske markeder.

Hensyn for vegetarianere

George Mateljan Foundation påpeker "upålitelighet av planter som kilder til B12." Selv B12 kan bli funnet i noen planter, ved hjelp av planter som den eneste kilde til dette mineral kan være risikabelt. Planter kan ikke produsere sin egen B12, som dyr kan. Nivåene av B12 som finnes i planter er direkte proporsjonal til mengden av mikroorganismer (for eksempel bakterier, gjær, mugg og sopp) som trekkes inn i plantene fra jorden. Mengden av B12 i sjøplanter varierer også, avhengig av nivået av mikroorganismer i de omkringliggende vannet. Derfor kan vegetarianere som spiser ingen animalske produkter ikke får tilstrekkelige mengder av vitamin B12 fra disse kildene alene.

Tegn på en Vitamin B12 mangel

"Den menneskelige kroppen lagrer flere år igjen av vitamin B12, er ekstremt sjelden så ernæringsmessige mangel på dette vitaminet," sier legene ved det verdenskjente Mayo Clinic. Imidlertid kan kroppen din være mangler i vitamin B12 hvis du viser følgende symptomer: tungen er rød eller sår; du har prikking eller nummenhet i føttene; du har hjertebank, hukommelsesproblemer, eller nervøsitet; eller du opplever depresjon. Pass på å sjekke med legen din hvis du har noen av disse symptomene.