Digidexo.com

Hvordan søke stadier av sorg

Hvordan søke stadier av sorg

Arbeide gjennom sorg tar tid. Dr. Elisabeth Kubler-Ross oppnådd banebrytende arbeid gjennom sin forskning på sorg, død og døende. I 1969 forfattet hun den mektige boken "On Death and Dying", der adressert hun fem stadier av sorg. Folk jobber gjennom sorgprosessen i ulike stadier og tidsrammer; noen kan ikke sekvensere gjennom stadier, men kan gå gjennom stadier i en annen rekkefølge eller hoppe over noen stadier helt. Sorg gjelder ikke bare til døden, men til samlivsbrudd, jobb eller karriere tap, empty-reir syndrom og tap av enhver type. Anvende stadier av sorg hjelper mennesker som de overgang mot aksept.

Hvordan søke stadier av sorg

•  Innse hvordan fornektelse påvirker personen som lider tap, da dette er den første fasen av sorg. De etterlatte enkelte kan ikke akseptere det som har skjedd, om han avtaler med tapet av et kjæledyr, pensjon eller skilsmisse. Hjelp ham med å komme gjennom hver dag ved å støtte ham som han arbeider gjennom dette stadiet, som vanligvis er kortvarig.

Forbered deg på å møte din venns rå følelser. Det er her hennes sinne vil komme ut og eksplodere. Hun kan skylde på noen og alle hun kjenner, inkludert deg. Hun kan også skylde seg selv, Gud eller en annen høyere makt. La henne lufte, men ikke tillater henne til å bli destruktive. Hun kan føle at hun kunne ha gjort noe for å forhindre tap eller, spesielt i tilfelle av død, vært mer involvert tilstedeværelse i personens liv. Støtte henne som hun bearbeider gjennom denne vanskelige fasen.

Lytt etter noe irrasjonelle tanker som kan ta form av et spørsmål, for eksempel "Hva om han kommer tilbake?" eller "Hva kan jeg gjøre for bare en sjanse?" For noen typer sorg, for eksempel jobb tap eller et forhold breakup, kan dette forsinke hva som kan være uunngåelig. I et tap som død, er det urealistisk, men svært vanlig. Kalt forhandlinger, kan folk prøve å prute med Gud eller en høyere makt, så vel.

Oppmuntre din venn og bruke masse tålmodighet. Dette stadiet, depresjon, kan være den mest utfordrende for pasienter og deres venner og familiemedlemmer til å tåle. De etterlatte føles tomt, kan lure på om livet er verdt det, og mistet håp for fremtiden. Realiteten av tapet har sunket inn; ting vil ikke gå tilbake til slik de pleide å være før tapet. Se å sikre at han ikke blir sittende fast i denne fasen. Han er ikke arbeider med psykisk sykdom, men behandler gjennom et tap. Trekke ham ut hvis han prøver å trekke seg tilbake og være tilgjengelig for å lytte som han behandler sine tanker. Dette er en nødvendig, men vanskelig del av de stadier av sorg.

Pust lettet ut; du og din venn har gjort det til aksept. Oppmuntre din venn til å finne konstruktive måter å minnes tapet, hvis det var en død. En scrapbook, hedre din kjære ved spesielle anledninger ved å slippe ballonger, dele et minne om din kjære på familiesammenkomster eller besøker kirkegården med andre familiemedlemmer hedre hans minne og åpen sunn dialog og diskusjon om ham.