Digidexo.com

Legemidler som brukes til å behandle MRSA Staph

Meticillinresistente Staphylococcusaureus (MRSA) er en staph bakterier som har blitt motstandsdyktige mot vanlige antibiotika. MRSA er et økende problem for helsepersonell, som hvert år er det færre og færre antibiotika som dreper denne infeksjonen.

Vanlige antibiotika

MRSA-bakterier er blitt resistent mot effekten av meticillin og andre vanlige penicillin-type antibiotika. Imidlertid har nyere og sterkere antibiotika blitt utviklet som er effektive mot MRSA.

Vancomycin

Vancomycin-hydroklorid er et antibiotikum som ble utviklet for å behandle infeksjoner i tarmen som forårsaker kolitt. Det har blitt funnet å være effektiv i behandling av MRSA, selv om nyere stammer av MRSA har vist seg å være resistente overfor vancomycin.

Teicoplanin

Teicoplanin er et antibiotikum som bryter ned veggene av bakterier og dreper dem. Den brukes først og fremst for å behandle infeksjoner i hjertet og blod, og har blitt vist å være effektive mot MRSA. Det er ikke absorberes i fordøyelsessystemet, så må injiseres.

Glykopeptider

Glykopeptider har historisk vært en siste forsvarslinje antibiotika. Telavancin, bleomycin, ramoplanin og decaplanin har alle blitt prøvd mot MRSA med varierende grad av suksess.

Unngå Reinfeksjon

Hvis legen foreskriver et antibiotikum, må du huske å ta det akkurat som han foreskriver. Hvis du føler deg bedre eller infeksjonen ser ut som det har grodd, ikke stopp for tidlig. Det er de siste dagene av et antibiotikum regime som faktisk dreper de mest motstandsdyktige bakterier og hindrer at infeksjonen kommer tilbake.

Advarsel

Legen din kan tømme infeksjon, foreskrive antibiotika salve for nesen og daglige dusj med antibiotika såper. Følg instruksjonene legen gir deg til punkt og prikke for å unngå reinfecting deg selv eller smitte andre. Ikke prøv å håndtere en MRSA-infeksjon selv.