Digidexo.com

Hva er en Pediatric endokrinolog?

Endokrinologer er leger som jobber med hormoner skilles ut av det endokrine systemet og eventuelle lidelser knyttet til den. Imidlertid er hormonelle lidelser ikke begrenset til voksne som folk flest tror. Pediatric endokrinologer håndtere og behandle fysiske og seksuelle utviklingsmessige problemer hos barn. Diabetes omsorg er også dekket av pediatriske endokrinologer siden insulin er nøkkelen hormon i den aktuelle sykdommen.

Historie

Pediatric endokrinologi er en subspecialty medisin dateres tilbake til slutten av 1940-tallet. Det ble opprettet ved barneavdelingen ved John Hopkins Medical School av Lawson Wilkins. De fleste pediatriske endokrinologer har noen røtter som knyttes opp mot arbeidet som Wilkins gjorde å grunnlegge denne grenen av medisin. I dag er det Lawson Wilkins Pediatric Endocrine Society som er en av de fremste faglige foreninger for denne grenen av medisin i verden. Som spesialitet vokser, blir mer profesjonelle foreninger opprettet over hele verden.

Generelle Plikter

Hormoner er viktig i kroppen siden de kontrollerer mange kroppsfunksjoner ved å fungere som et signal budbringer mellom ulike celler. Enhver ubalanse i hormoner kan ha negative effekter på kroppen. Pediatric endokrinologer generelt behandle eventuelle hormonrelaterte spørsmål barn kan ha. Hvis et barn har problemer med vekst, pubertet, diabetes eller sykdommer relatert til hormonproduserende kjertler, er en pediatrisk endokrinolog den som gir behandlingen. De må spesialisere seg i et litt annet område av endokrinologi enn de som behandler kun for voksne. De gjennomgår spesiell opplæring for å lære hvordan man skal håndtere vekst og utviklingsrelaterte hormoner siden de fleste hormonelle problemer kan være til stede for livet hvis ikke riktig behandlet.

Utdanning og opplæring

Pediatric endokrinologer må delta fire år med medisinsk skole akkurat som alle andre lege. I tillegg til sin medisinske utdannelse, må de også gjennomgå tre år med pediatrisk bosted der de fokuserer på generelle barne-relaterte medisinsk praksis. Etter endt bosted og skaffe styret sertifisering fra American Board of Pediatrics, må de gjennomgå minst ytterligere tre års fellesskap trening for å spesialisere seg i pediatrisk endokrinologi. Selv etter at de begynner å praktisere sin spesialitet, pediatriske endokrinologer ofte fortsette sin utdanning gjennom forskning og ved å holde up-to-date med den siste utviklingen i verden av endokrinologi.

Pediatric hormonelle lidelser

Forholdene behandlet av pediatriske endokrinologer er ganske forskjellig fra endokrinologer som behandler kun for voksne. Barn har spesielle behov knyttet til vekst og utvikling. Pediatric endokrinologer er følsomme for den fysiske og følelsesmessige velvære for barn som opplever hormonelle lidelser. De hormonelle lidelser hos barn inkluderer vekst problemer, tidlig eller forsinket pubertet, skjoldbrusk lidelser, hypo / hyper hypofysen eller binyrene funksjoner, forstyrrelser i seksuell utvikling, ulike former for diabetes, hypoglykemi, fedme og vitamin D relaterte lidelser.

Evaluering og behandling

Når en pediatrisk endokrinolog gjør en diagnose på hva den underliggende hormonforstyrrelse for et barn kan være, er det en rekke behandlinger han kan administrere til barnet. Regulering og balansen av hormoner i kroppen er av primær betydning, fordi en for lite eller for mye av noe hormon skaper problemer i kroppen. Disse legene ofte behandle disse problemene ved å kontrollere produksjonen av hormoner eller erstatte dem gjennom medisinering. Binyreinsuffisiens, veksthormon problemer, hypertyreose, hypotyreose eller tidlig pubertet er andre vanlige forhold som er behandlet med medisiner som erstatter eller regulerer hormoner som produseres av kroppen.