Digidexo.com

Hvor ofte bør du bytte kontaktlinser?

Hvor ofte bør du bytte kontaktlinser?


Du liker å bruke kontaktlinser og føler seg trygg uten byrden av brillene. Men du kan være usikker hvor ofte du trenger å erstatte dem. Riktig linsepleie er viktig å holde øynene friske og kontaktlinser må skiftes til rett tid for å forhindre at øynene dine blir ødelagt eller infisert. Ikke alle kontaktlinser er bygget på samme måte, og hvilken type linse vil avgjøre hvor ofte du bør skifte dem ut.

Hvorfor erstatte?

Kontaktlinser kan få en opphopning av kalsium, proteiner, lipider, bakterier, og andre ting fra dine øyne. Mens rengjøringsmidler hjelpe, vil bygge opp likevel oppstå over tid. Dette gjør de kontaktlinser ubehagelig å ha på etter en stund. De kan også forårsake øyeinfeksjoner, så det er viktig å erstatte linsene ved de riktige tider. Myke linser kan også rive, mens harde linser kan bli skadet.

Utskifting Frequency

Det finnes flere typer kontaktlinser, og du må erstatte dem basert på deres type. Noen kontakter er erstattet daglig, mens andre kan vare i et helt år eller mer.

Harde kontaktlinser er fortsatt i bruk i dag, men er ikke så vanlig som myke linser. De er laget av et tykkere, hardere plast og ikke må byttes ut ofte. Disse linsene kan gjøre det ett eller to år før den må skiftes ut. Ta godt vare på dem og rense dem daglig. Bytte ut hard kontaktlinser hvis de blir skadet eller forurenset, eller hvis din resept endringer.

Myke kontaktlinser er laget av et tynnere materiale enn det harde variasjon. De er mindre holdbare, men er vanligvis mer behagelig og enklere å venne seg til. Myke linser kommer i flere forskjellige typer, som bestemmer hvor lenge de vil vare. Vanlige ikke-disponibel myke linser kan vare omtrent ett år hvis tatt vare på riktig måte. Men mange bruker disponibel myke linser; Legen din kan anbefale dem på grunn av den enkle omsorg og for deres sikkerhet.

Linser erstattes oftere, noe som betyr at det er mindre tid for bakterier og mineraler for å bygge dem opp. Linser kommer også i flere former. Noen mennesker velger for daglig slitasje linser; disse er svært enkel å bruke som de krever ingen omsorg. Du bruker et nytt par hver dag og kaste dem bort hver natt. Regelmessige linser erstattes normalt annenhver uke, så daglig omsorg er nødvendig for å holde dem rene. Det finnes også spesielle kontaktlinser laget av silikon som er erstattet månedlig, og trenger ikke å bli tatt ut om natten.

Forholdsregler

Snakk med din øyet lege for å finne ut hvilken type kontaktlinser best passer ditt budsjett og din livsstil. Har legen forklare hvordan du skal ta vare på linsene, og hvor ofte du bør skifte den type linse. Hvis kontaktene dine føles ubehagelig, ser skyet eller riper, eller har en merkelig lukt, slutte å bruke med en gang og kontakte lege. Kontaktene dine kan ikke vare så lenge som de hevder å, og det kan være nødvendig å skifte dem oftere. Dette er viktig for helsen til øynene dine; spør legen din dersom du har noen spørsmål.