Digidexo.com

disseksjon halspulsåren behandling

Hva slags Doctor Utfører Kirurgi av halspulsårene?

Hva slags Doctor Utfører Kirurgi av halspulsårene?


En kirurg utfører kirurgi på halspulsåren - enten en endarterectomi eller angioplastikk - for å hjelpe kvitte arterien plakk eller blokkeringer. Karkirurger gjennomgå år med fokusert trening for å bli spesialister i vaskulære problemer.

Utdanning og opplæring

Karkirurger delta fire år med college og fire år med medisinsk skole. Det er fire forskjellige veier de kan ta for å fullføre sin opplæring. De kan gjennomføre fem år med en generell kirurgi bosted etterfulgt av to år med en vaskulær kirurgi bosted; fire år med tidlig spesialisering opplæring i generell kirurgi etterfulgt av to års karkirurgi residency ved samme institusjon; tre år med generell kirurgi etterfulgt av tre år med vaskulær kirurgi; eller fem år med en vaskulær kirurgi gjesteatelierprogram.

Sertifisering

Etter endt utdanning og opplæring, kan karkirurger sitte for sertifisering eksamen gitt av American Board of Surgery. Avhengig av treningsbanen de tok, kan karkirurger sitte for generell kirurgi eksamen, karkirurgi eksamen eller begge deler.

Hvor de arbeider

Karkirurger fungere i samfunnet sykehus, akademiske undervisning sykehus, frittstående kirurgiske sentre og gruppepraksis. Enkelte lokalsamfunn har også vaskulær kirurgi sentre, bemannet av karkirurger og spesialtrente sykepleiere for å hjelpe pasienter med spesifikke vaskulære problemer, for eksempel halspulsåren kirurgi.

Hva de behandler

I tillegg til problemene med den karotide arterie, vaskulære kirurger å behandle problemene i sirkulasjonssystemet som påvirker disse - arterier og vener. Åreknuter, blokkerte arterier, embolisms, dyp venetrombose, aneurismer og vaskulære problemer av diabetespasienter er blant de forholdene karkirurger behandle.

Finn en vaskulær kirurg

Finne en kirurg er enkelt, takket være ressurser utviklet av Society for Vascular Surgery. Samfunnet hjemmeside har et søkeverktøy som gjør det mulig for pasienter å finne en nærliggende kirurg.

Hvordan Unblock halspulsåren

På hver side av halsen, vil du finne en halspulsåren. Carotis bære hovedblodforsyning fra hjertet til hjernen. Du kan føle arterien pulserende ved å plassere fingrene rett bak og til den ene siden av adamseplet. Blokkering i halspulsåren kan være farlig og føre til slike forhold som et slag. Det finnes en rekke ting som kan gjøres for å redusere eller fjerne denne blokkeringen.

Bruksanvisning

•  Reduser stress på blodårene dine, bremse utviklingen av aterosklerose i milde til moderate tilfeller ved å slutte å røyke, oppnå din idealvekt, og får regelmessig mosjon. Senking av natrium inntak av mat kan også hjelpe. Å opprettholde normalt blodtrykk er også en faktor.

Rådfør deg med legen din. Han kan be deg om å ta aspirin daglig eller foreskrive andre blodfortynnende medisin som vil bidra til å unngå dannelse av farlige blodpropper. Han kan også anbefale eller foreskrive andre medisiner for å kontrollere blodtrykket, slik som ACE-hemmere. Andre medisiner ville inkludere en kalsiumblokker eller statin medisiner for å redusere kolesterolnivået.

Gjennomgår en kirurgisk prosedyre som kalles endarterectomi kan være nødvendig hvis saken er alvorlig. Lokale eller generell anestesi vil bli administrert og et snitt langs den fremre delen av halsen vil bli utført av kirurgen, åpne påvirket halspulsåren og fjerne plakk.

Når plasseringen av innsnevring er for vanskelig å få tilgang direkte, kan kirurgen utfører en karotid angioplasti og stenting. Med denne fremgangsmåten, blir en liten ballong gjenget ved et kateter til området av tilstanden (arteria carotis) eller tilstopping. Ballongen blir så blåst opp, som i sin tur utvider arterien, og en liten maskenett pole, eller stent, er satt inn, holder arterien på nytt fra innsnevring. Prosedyren er fortsatt relativt nytt, og dens effektivitet er fortsatt blir beregnet.

Tips og advarsler

 • Deltagelse i en sunn livsstil med regelmessig trening vil bidra til å sikre god helse.
 • Rådfør deg med legen din dersom du opplever slike symptomer som:
 • • problemer med å svelge
 • • Uklart syn / tap av syn
 • • slurring av tale
 • • Tap av koordinasjon
 • • svimmelhet eller forvirring
 • • Vanskeligheter med å snakke eller forstå hva andre sier
 • • Svakhet eller nummenhet i benet, armen eller ansiktet på den ene siden av kroppen din bare

Hva er årsaken til en puls i halspulsåren?

Den puls registreres i arteriene nær hudens overflate slik som de i håndledd og hals. Den arterie i halsen kalles karotidarterien. Karotidarterien gir vanligvis en av de beste pulsavlesning, fordi det ligger så nær hjertet. Pulsen blir lest ved å plassere en finger til arterien og følelsen beats eller bevegelser i venen. Pulsene blir deretter tellet, og antallet resultat ved utgangen av ett minutt er pulsen.

Pulsen er ikke som noen tror, ​​et trykk på blod gjennom venene. Det er faktisk en sjokkbølge som beveger seg gjennom arterien når hjertet slår. Bevegelsen av hjertet når den er å pumpe blodet ut og skaper bølger eller vibrasjoner som går arteriene selv og ikke den blod.

Pulsen forandrer seg som følge av handling eller mangel på handling i et individ. Ved hvile, hjertet pumper langsomt og den resulterende pulstelling er lav, for eksempel 60 tellinger per minutt. Når en person gjør en rekke aktiviteter, må hjertet pumpe mer blod til lemmer og organer. De sjokkbølger coursing gjennom venene øker til i overkant av 150 tellinger per minutt.

Hvordan behandle CVA

Hvordan behandle CVA


CVA eller cerebrovaskulær hendelse er et annet navn for et slag. En slaglengde skjer når vevet er ute av oksygen. Den er forårsaket enten deprivasjon av blokkeringer i arteriene som tilfører blod til vev eller av trykk forårsaket av blødning arterie. Behandlinger for slag involverer å gjenopprette blodtilførsel til vev enten ved kirurgi eller medisiner. I de senere årene har det vært nye fremskritt som har økt effektiviteten av slag behandlinger.

Bruksanvisning

•  Finn ut om hjerneslag er forårsaket av en blokkert halsen arterie. Denne arterie kalles halspulsåren, og det er én på hver side av halsen. En kirurg kan utføre en endarterectomi, som fjerner den akkumulerte plakett som blokkerer arterien. Dette gjenoppretter blodtilførselen til vevet og behandler symptomene av slag.

Finn ut om blodårene kan åpnes ved hjelp av cerebral angioplastikk. En lege vil gå inn i arterier i hjernen gjennom et lite innsnitt i en perifer arterie og fjerne plakk, til å gjenopprette blodstrømmen utover den blokkeringen. Stenter, ballonger og sløyfer brukes til å holde arteriene i hjernen åpne og behandle hjerneslag. Dette kan bare brukes på de større arterier i hjernen.

Finn ut om hjerneslag er iskemisk (blokkering) eller hemoragisk (blødning). Hvis slaget er definitivt ikke en blødning slag, kan vevsplasminogenaktivator (Pa) brukes. Denne medisinen løser opp blodpropp og gjenoppretter blodstrømmen. Det må gis innen tre timer etter symptomdebut - og bare til noen som ikke har en hjerne blø.

Behandling for arteria carotis stenose med kolesterol medisiner

Ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute, er carotisar stenose årsaken til minst halvparten av de årlige slag i USA. Riktig behandling med medisiner utviklet for å senke kolesterol er ett element i å minimere denne risikoen.

Betydning

Karotid arteriesykdom er også kalt arteria carotis stenosis, og refererer til en blokkering av oksygen-bærer blodstrømmen til hjernen. "Innsnevringen er vanligvis forårsaket av plakk i et blodkar," ifølge American Heart Association. "plakett skjemaer når kolesterol, fett og andre stoffer bygges opp i den indre foring av en arterie (aterosklerose)."

Risikofaktorer

Høyt kolesterol, høyt blodtrykk, røyking, diabetes, fedme og mangel på mosjon øker risikoen for å utvikle carotisar stenose.

Endringer

Endringer i livsstil, inkludert en forbedret diett som begrenser kolesterol er viktig. "Kontrollere kolesterolet kan ikke være mulig med diett alene," sier Eastern Maine Medical Center i Bangor. "Medikamenter som benyttes for å senke blodkolesterol har vært effektive i å forebygge progresjonen av aterosklerose."

Medisiner

Behandling for arteria carotis stenose med kolesterol medisiner vanligvis er fokusert på en gruppe stoffer som kalles statiner. De er spesielt effektivt på å senke det dårlige kolesterolet. Andre typer inkluderer fibrater, harpiks og niacin (nikotinsyre).

Betraktninger

Platehemmende medisiner som aspirin fritar ikke høyt kolesterol, men bidra til å redusere risikoen for slag hos dem som lider av halspulsåren stenose. Klopidogrel, dipyridamol og warfarin er antikoagulantia foreskrevet for å minimere muligheten for blodpropp.

Hvordan behandle en TIA

Hvordan behandle en TIA


Et annet navn for en mini-slag er en forbigående iskemisk anfall, også kjent som en TIA. Effektene av et TIA er midlertidige, vanligvis varer en time eller mindre. Imidlertid kan en TIA føre til hjerneslag. Det er derfor det er så viktig å søke medisinsk behandling for en TIA så snart som mulig.

Bruksanvisning

•  Ta platehemmende medisiner som anvist. Dette er den hyppigst foreskrevne medisiner; aspirin er stoffet av valget. Aspirin reduserer mengden av blodplater i blodet og kan redusere risikoen for slag med minst 17%.

Følg doseringen legen anbefaler for daglig aspirin; Dosen kan variere 50-325 mg. per dag. Hvis du ikke kan ta aspirin, kan legen forskrive andre platehemmende medisiner.

Ta antikoagulanter Hvis bestilt av legen din; antikoagulantia redusere koagulasjonstid av blod og tynne blodet. Mange leger bruker antikoagulantia som et andre valg, fordi det er flere bivirkninger og komplikasjoner med dem. Hvis en lege foreskriver antikoagulanter, sørg for at han vet at dersom du tar noen anti-blodplater, inkludert aspirin; legemiddelinteraksjoner kan være farlig.

•  Vurder kirurgi for å avlaste blokkering i halspulsåren, som kalles en endarterectomi. Denne operasjonen bidrar til å gjenåpne den smalere halspulsåren. Ikke alle mennesker bør ha denne operasjonen, må du få en ny mening.

Har legen stint halspulsåren under operasjonen for en annen behandling alternativ. I denne operasjonen, plasserer kirurgen en stint i arterien for å holde den åpen; sørg for at du får en ny mening.

Kontroll høyt blodtrykk ved å senke saltinntaket, miste vekt og ta foreskrevet medisiner.

Se kostholdet ditt, spesielt hvis du er diabetiker, overvektig eller har forhøyet kolesterol. Sørg for at du fortsetter å ta foreskrevet medisiner for å kontrollere kolesterol og diabetes.

Ta medisiner for noe hjerte eller koronarsykdom legen har foreskrevet; ta på tid og i riktig dosering.

Øvelse moderat hver dag. Ta en spasertur. Fysisk aktivitet reduserer sjansen for å få slag.

Tips og advarsler

 • Kjenne tegn og symptomer på slag.
 • Se etter tegn på blødning.
 • Oppsøk lege umiddelbart hvis opplever noen symptomer på en forbigående iskemisk anfall; noterer når symptomene startet.

Carotisar Behandling

Carotis bære vesentlig blod, oksygen og næringsstoffer til hjernen. Når disse arteriene er syk og blir delvis eller fullstendig blokkert, vil du begynne å oppleve alvorlige symptomer som hjerneslag, tap av syn, gråning av synet på ett øye, transient iskemisk attakk (TIA) eller reversibel iskemisk nevrologisk utfall (Rind).

Når Behandling må skje

Behandling av arteria carotis sykdom må skje når arterien er redusert med 50 prosent eller mer. Behandlingstilbud redusere risikoen for slag og uopprettelig skade på hjernen. Hvis du opplever noen symptomer knyttet til blokkering i carotis, bør du kontakte lege umiddelbart. Diagnosen stilles ved å utføre en ultralyd av halspulsårene.

Behandling Alternativer

En carotis blokkering av 50 prosent eller mindre regnes som mild til moderat. Hvis blokkeringen er mild til moderat, kan ytterligere skade forebygges med medisiner og overvåking. I tillegg må kjente medvirkende faktorer som for eksempel sigarettrøyking bli eliminert. Hvis blokkeringen blir alvorlig, vil kirurgiske alternativer være nødvendig.

Den mest invasiv prosedyre for å behandle halspulsåren blokkering er endarterectomi. Denne fremgangsmåten omfatter å åpne halspulsåren og fjerne blokkeringen og ytterligere arterielt plakk. Under operasjonen, er arterien midlertidig forbigått for ikke å frata hjernen av blod og oksygen. Halspulsåren blir deretter lukket. Noen ganger kan en syntetisk lapp brukes til å hjelpe med nedleggelse.

Nyere ikke-kirurgiske behandlinger inkluderer ballong angioplastikk og stenter. Under ballong-angioplastikk, blir et kateter innført i lysken og en styrt ballong blir satt inn som når frem til carotid i nakken. Ballongen blåses opp for å fjerne blokkeringen. En stent eller metall rør blir deretter satt inn i blodåren for å holde den åpen. Denne prosedyren er foreløpig bare brukes på pasienter som ikke er i stand til å tolerere kirurgi.

Post Operative

Postoperativ behandling og gjenvinning omfatter en gradvis økning i daglig aktivitet. Du kan begynne kjøringen når halsen ubehag er på et minimum, og du er ikke lenger på postoperativ smerte medisinering. Nakke øvelser vil redusere stivhet. Fortsett alle dine medisiner du var på før operasjonen per legens instruksjon. Vær oppmerksom på eventuelle avvik som for eksempel drenering fra såret. Tåkesyn, må svakhet i beina eller utydelig tale rapporteres til legen din umiddelbart. Spis rikelig med frukt og grønnsaker og følge opp på en jevnlig basis med din lege.

Galleblæren Hjem Utbedring

Overdreven sukkerinntak, fet mat, gjentakende forstoppelse og tarm problemer kan føre til galleblæren problemer. Symptomer er kvalme, feber og magesmerter. Mens det er mange legemidler og prosedyrer som hjelper i behandling av galleblæren problemer, det er ganske mange hjemme rettsmidler som er ganske effektive også.

Rødbeter og Pears

En av de mest vitale hjem rettsmidler for galleblæren problemer innebærer rødbeter. Grind to mellomstore rødbeter og press saften. Bland med 100 milliliter hver av gulrot og agurk juice og drikke det en gang før frokost og en annen gang igjen før dinner. Dette tar for seg alle galleblæren klager og gir lindring. Gallestein også er effektivt utbedres med pære juice. Ta en hel pære eller saften av en frukt minst en gang om dagen for lindring fra dine problemer.

Sikori og Løvetann

Du kan blande frø, røtter og blomster av sikori anlegg med ca 60 milliliter vann for lindring fra galleblæren problemer. Dette anlegget har stoffer som fremmer galle sekresjon og er en potent ingrediens for naturlig galleblæren behandling. Du kan også ta 125 milliliter hver av saft av løvetann og brønnkarse to ganger hver dag. Mens du blir behandlet med denne juicen kombinasjon, spiser bare vegetarisk mat og kutte ned stivelse og sukker inntak til regularize din feil galleblæren.

Andre naturlig rettsmidler

En te laget med en håndfull av anis frø i en liter vann og rikelig med gurkemeie vil bidra til å kurere galleblæren steiner og bringe orgelet og funksjonene tilbake til det normale. Hvis du er i den første fasen av noen galleblæren sykdom, kan du også gå på en rask i ca tre dager, etterfulgt av tre dager med kun bruker frukt og grønnsaksjuice. Oljer som solsikke og oliven, i naturlig form, danne potente galleblæren naturlige botemidler, også. Har 30 milliliter hver av disse oljene før frokost hver morgen, etterfulgt umiddelbart med 120 milliliter juice av grapefrukt eller sitron. Hvis du utfører denne rutinen for et par måneder, vil du få lindring fra galleblæren problemer.

Kosten rettsmidler

Har masse saft av frukt og grønnsaker som gulrøtter, rødbeter, druer, lime og pærer. Etter de første par første dagene, er en godt balansert nærings kosthold avgjørende. Konsumere så mye du kan av ferske og rå grønnsaker, frø og frukter. Vær sikker på å inkludere ost, olivenolje og yoghurt i det daglige måltid plan for å hjelpe deg å gjenopprette bedre fra galleblæren problemer. Unngå kjøtt, egg, raffinert mat og krydret retter.

Urter for å hjelpe Flush Liver & Galleblæren

En svekket leveren og galleblæren kan forårsake mange uønskede symptomer og helsemessige komplikasjoner. Hvis leveren ikke fungerer som den skal, kan det hende du opplever tretthet, hudproblemer, søvnproblemer, allergier og hyppig vannlating. Galleblæren problemer og gallestein kan føre til rygg, nakke og skuldersmerter, sammen med tretthet og treghet. Ulike urter er tilgjengelig som kan skylle ut leveren og galleblæren og gjenopprette god helse til kroppen.

Herbal Liver Cleanse

Leveren rids kroppen av giftstoffer og forurensninger vi utsettes for hver dag gjennom mat og miljø. Da leveren er kontinuerlig stresset utover sin kapasitet, er det imidlertid ikke i stand til å håndtere avfall og kjemikalier som trenger å bli eliminert. Som et resultat, lagrer vi store mengder av disse avfall i kroppen vår, skjerpende leveren ytterligere.

Urte leveren renser kan bidra til å eliminere disse giftstoffene og forynge leveren og andre organer. Silybum har vært brukt i flere tusen år i alternativ og urtemedisin, og er en av de mest vanlige urtene som brukes i en lever-rens behandling. Den har evnen til å redusere opphopningen i leveren og holde de giftstoffer som er lagret i legemet fra å bli dypt innleiret i leveren celler. Den oppfordrer også galle flyte og har antioksidantegenskaper, som gir den evnen til å gjenopprette leverceller.

Gurkemeie er også brukt i leveren renser å øke mengden av galle som produseres av leveren og for å redusere inflammasjon. Løvetann er en annen populær urt for leveren rensing fordi det stimulerer flyten av galle og minimerer betennelse i leveren og galleblæren.

Herbal galleblæren rens

Urtene som brukes til å øke flyten av galle i en lever rens behandling er også gunstig for en galleblæren rens.

Galleblæren sykdom eller gallestein kan være svært smertefullt og mange søker urte behandlinger for gallestein som eliminerer behovet for invasiv kirurgi. Ulike urtemedisiner tillate gallestein å passere gjennom kroppen og bli eliminert. En galleblæren kan gjenopprettes til god helse med et sunt kosthold, særlig ved å redusere mengden av kolesterol i kosten. Gallestein består hovedsakelig av kolesterol som ikke kunne brytes ned av galleblæren og leveren.

Opprettholde et sunt leveren og galleblæren

For å opprettholde et sunt leveren og galleblæren holde styr på din vekt og overvåke mat som du forbruker. Fedme kan resultere i fettleversykdom.

Bruke kjemikalier og vaskemidler i et godt ventilert område bare eller bære en maske når du bruker dem. Vask hendene grundig når du bruker noen kjemikalier fordi de kan absorberes gjennom huden og påvirke leveren.

Overvåke mengden alkohol du inntar, som overdreven drikking legger mye stress på leveren.

Alternativ behandling for Pancreas Cancer

Bukspyttkjertelen er en stor organ som ligger direkte under magen. Dette organet er ansvarlig for å slippe enzymer som fremmer fordøyelsen og regulerer sukker i kroppen. Bukspyttkjertelen kreft påvirker vevet i dette organet, ifølge Mayo Clinic. Symptomer på bukspyttkjertelen kreft kan omfatte: uforklarlig vekttap, gul farge til huden og øynene, magesmerter som stråler ut til ryggen og nedsatt appetitt. Men fysisk berøring terapi, urtemedisin og kosthold endringer kan ha noen fordel, ifølge American Cancer Society.

Fysiske Touch Therapies

Akupressur er karosseri som fokuserer på å berøre trykkpunkter, heller da å bruke nåler i kroppen. Studier tyder på at personer som mottar akupressur kan oppleve mindre smerter, redusert stress og mindre kvalme, ifølge American Cancer Society. Massasje kan også redusere angst, depresjon og smerte forbundet med kreft i bukspyttkjertelen.

Refleksologi er et annet alternativ som fokuserer på trykkpunkter i føttene og hendene. The American Cancer Society forklarer at refleksologi kan frigi naturlige smertestillende i kroppen (endorfiner), som reduserer smerte.

Herbal Therapies

Studier har funnet flere stoffer i lakris som kan hemme svulstdannelse og drepe kreftceller, ifølge American Cancer Society. Dette tillegget er tilgjengelig i kapsler og flytende ekstrakt på de fleste helsekost butikker. Dosering kan variere 200-600 milligram, ifølge American Cancer Society.

Linfrø antas å styrke immunforsvaret og forebygge og bekjempe kreft, ifølge American Cancer Society. Forskere har funnet i laboratorier at linfrø kan redusere dannelsen av kreft. Men før du tar noen supplement, sørg for å diskutere det med legen din. Kosttilskudd kan samhandle med reseptbelagte medisiner.

Kosthold og ernæring

Brokkoli er rik på vitamin C, halspulsårene og foto som kan ha kreft fordeler, ifølge American Cancer Society. Siden brokkoli inneholder mest næringsstoffer når rå, er det viktig å unngå å tilberede denne maten. Når kokt, ser det ut til å redusere anti-cancerforbindelsene i grønnsaks.

Ferskvann fisk som inneholder omega-3 fettsyrer, kan undertrykke veksten av kreft, forklarer American Cancer Society. Spis kaldt vann fisk som laks, sild, tunfisk og hai, som er høy i omega fettsyrer. Spiser shiitake sopp kan også øke immunforsvaret. Disse sopp inneholder aktivt hexose som kan redusere tumor aktivitet hos kreftpasienter.

Naturlig behandling av en Blokkert arteria carotis

Carotis leverer den største tilførselen av blod til hjernen. Arteria carotis stenose er en innsnevring av arterien forårsaket av en opphoping av plakk; rusk i blodet sammensatt av materialer slik som kolesterol, fett og kalsium. Dette klissete rusk samler seg inne i veggene i blodårene dine og kan blokkere blodstrømmen til hjernen. Naturlig behandlingsstrategier er tilgjengelige for å hindre eller bremse utviklingen av plakk dannelse.

Livsstil endringer

The Mayo Clinic antyder livsstilsendringer som kan bremse oppbygging av plakk i halspulsåren. Målet med å gjøre disse endringene er forebygging av TIA (TIA), ofte kalt mini-slag. Dette skjer når blodstrømmen til et parti av hjernen er midlertidig blokkert eller redusert ved en blodpropp eller del av plakk. Endringer i livsstil kan også hindre et slag hvorunder blodstrømmen forblir sperret, skade en del av hjernen. Røykeslutt vil redusere arteriell stress, og sammen med å begrense alkoholforbruket, er en viktig endring.

Ernæring

The Mayo Clinic anbefaler kosttilskudd endringer som begrenser natrium (salt) inntak for å redusere blodtrykket og redusere risikoen for slag. Mettet fett og kolesterol bør også være begrenset, og kan erstattes med sunnere flerumettet og enumettet fett. The University of Michigan Health System sier flerumettet fett finnes i vegetabilske oljer, fisk og sjømat. Vegetabilske oljer, nøtter, frø og planteføde, som avokado, er gode kilder til enumettet fett.

Forbruker frisk frukt og grønnsaker vil gi deg viktige næringsstoffer som kalium og antioksidanter. Antioksidanter bidra til å bekjempe frie radikaler som er kjent for å bidra til plakk som sitert av National Institute on Aging.

Trening

The Journal of American College of Cardiology (JACC) sier regelmessig mosjon kan bidra til sunnere blodårer, og har vist seg å reversere hjerteskader. Utøve og opprettholde en sunn vekt vil senke blodtrykket og redusere kolesterolnivået.

Overvåkings betingelser

Hvis du har høyt blodtrykk, diabetes eller høyt kolesterol, er alle medvirkende faktorer i carotisar sykdom, de bør overvåkes nøye. Aspirin har en blodfortynnende effekt og kan hindre dannelse av blodpropp i blokkerte arterier. Snakk med legen din om mulige fordeler av å inkludere en daglig lavdose acetylsalisylsyre (81 mg) som en del av behandlingsregime.

Hvordan å behandle noen truffet av lynet

Hvordan å behandle noen truffet av lynet


I det ene øyeblikket og en venn er ute på tur, nyte den majestetiske rulling av storm skyer overhead. I neste øyeblikk er din venn truffet av et lynnedslag. Elektrisitet umiddelbart skyter gjennom kroppen hennes, og hun krøller til bakken. Du vet at hvis folk blir behandlet umiddelbart, kan folk overleve selv et lynnedslag. Dette betyr at du er henne nøkkelen til overlevelse. Her er hva du skal gjøre.

Bruksanvisning

Flytt din venn til et trygt sted. Ikke bekymre deg - du vil ikke bli elektrosjokk ved å berøre henne. I en storm situasjon, jo mer åpne plass, jo bedre. Hvis du kan få henne innendørs, er dette ideelt.

Hvis du har en mobiltelefon eller noen andre former for kommunikasjon, ringe etter hjelp med en gang.

Hvis personen ikke puster, men det er en puls (sjekk for en puls på siden av halsen - halspulsåren), umiddelbart begynne munn-til-munn-metoden. For å gjøre dette, fjerner luftveiene av eventuelle blokkeringer, vippe hodet bakover, klemme nesen med tommel og pekefinger, og blåse en dyp pust fra munnen til her's - når brystet hennes har utvidet, slutte å blåse, så la brystet å falle igjen. Gjenta med flere raske åndedrag (ta dype åndedrag selv mellom hver administrert pust) med en hastighet på ca 12 per minutt. Fortsett til offeret puster på egen hånd.

Hvis personen ikke puster, og det er absolutt ingen puls, administrere hjerte-lunge-redning (HLR) umiddelbart. For å gjøre dette ved å følge instruksjonene i trinn 3 for munn-til-munn-metoden, som gir din venn 2 gode åndedrag. Deretter plasserer hælen på den ene siden på den nedre del av brystbenet med den andre hånden på toppen og komprimere 15 ganger i ca. 2 ganger per sekund. Gjenta dette - 15 kompresjoner på nedre brystbenet, 2 munn-til-munn innblåsninger - til din venn puster, deretter stoppe umiddelbart.

Når bør du Mål en hvile puls?

Når bør du Mål en hvile puls?

Når bør du måle hvilepuls? The National Institutes of Health sier kroppen skal være i ro i minst 10 minutter på forhånd. Nyfødte, barn, voksne og idrettsutøvere har ulike hvilepuls. Avvik fra standard puls, som er fastsatt av NIH, kan være en indikasjon på alvorlige helseproblemer.

I Morgen

The American Council on Exercise anbefaler å sjekke pulsen før du går ut av sengen etter en hel natts søvn. Plasser fingertuppene på den side av halsen, at halspulsåren, eller ved håndleddet for å måle radial puls. Overvåk pulsen i et helt minutt før du flytter. Små svingninger på grunn av ytre stressfaktorer er normale. Snakk med en lege hvis pulsen stadig øke. Dette kan tyde på dehydrering eller infeksjon.

I løpet av dagen

Overvåk hvile puls etter et avslapningsperioden varer lenger enn 10 minutter. Les litteratur, drikke en koffeinfri drikke og slappe av. Lytt til beroligende musikk. Ikke delta i noen fysisk aktivitet i løpet av denne tidsperioden. Ifølge National Institutes of Health, en hvile puls tatt på denne måten er like pålitelig som priser overvåkes i morgen. Noen kan synes det er vanskelig å slappe av senere på dagen og eksterne stimuli kan være distraherende.

Under trening

Sjekk din hvilepuls under kondisjonstrening for å avgjøre program effektivitet. Ifølge Mayo Clinic, godt trente utøvere har lavere hjertefrekvenser som kroppene deres begynner å behandle mer oksygen med mindre anstrengelse. Effektive treningsøkter føre til en gradvis reduksjon i hvilepuls puls. Den gjennomsnittlige amerikaner har en hvile puls mellom 70 og 80 slag per minutt. Tiger Woods har en hvilepuls på 50-tallet. Lance Armstrongs hvilepuls har blitt registrert i de lave 40-årene.

Under Avsmalning

Ta deg god hvile puls mens tapering, eller redusere treningsøkter umiddelbart før store sportsbegivenheter. Profesjonelle idrettsutøvere taper en eller to ganger i året for å holde seg i topp stand og hindre utmattelse. De redusere treningsøktene i henhold til pulsen. Livsstils publikasjoner anbefale å holde pulsen lav for topp ytelse. Høye pulsen resultere i et dårlig resultat.

Hva er årsakene til en lav pulsfrekvens?

Hva er årsakene til en lav pulsfrekvens?


Ved å sjekke pulsen din, kan du finne din hjertefrekvens. Det kan sjekkes på håndleddet eller halsen (på halspulsåren). Du bør tids pulsen i 10 sekunder, deretter multiplisere antall slag med 6 for å måle din hastighet i 1 minutt. Din normal hvilepuls bør være et sted mellom 60 og 90 slag per minutt. Det er godt å ha en lav puls, men når pulsen blir for lavt, kan det resultere i en alvorlig tilstand. Den medisinske betegnelsen på en lav puls er bradykardi, som er definert som mindre enn 60 slag per minutt.

Hjerte Rhythm

Når pulsen er lav, betyr dette at hjertefrekvensen er lav, og det betyr at hjertet ditt er å måtte jobbe hardere for å pumpe blodet. Lav puls kan være forårsaket av en forstyrrelse av de elektriske impulsene som holder hjertet i rytme. Hvis blodtrykket faller også, kan det resultere i hjertestans. Hvis du opplever tap av energi, svakhet og besvimelse, sammen med en lav puls, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Hypotyreose

Lav skjoldbrusk funksjonen kalles hypotyreose. Lav puls er blant de mange symptomer på hypotyreose. Når skjoldbruskkjertelen ikke klarer å produsere nok av hormoner som er nødvendige for din normale kroppsfunksjoner, bremser kroppen ned. Venstre ubehandlet, kan hypotyreose føre til mer alvorlige tilstander, som diabetes, høyt blodtrykk, depresjon og vektproblemer.

Hypotermi

Hypotermi er en tilstand der kroppstemperaturen er lavere enn 95 grader Fahrenheit. Resultatet er svekkelse av de normale prosesser i kroppen din, påvirker funksjoner inkludert din visjon, pust, blodtrykk, tale og muskler. Hjertefrekvensen bremser, og derfor pulsen er lav. Til slutt, kan du miste bevisstheten. Du kan være i stand til å overleve hypotermi i noen timer, men medisinsk behandling er avgjørende.

Underernæring

Underernæring oppstår fra mangel på riktig ernæring. Tilstanden kan føre til problemer knyttet til healing og din evne til å bekjempe infeksjoner. Som det blir mer alvorlig, kan det påvirke pusten din, forårsake nyreproblemer og føre til hjertesykdommer. Venstre ubehandlet, kan det bli mer alvorlig og føre til en lav hjertefrekvens og svak puls. Underernæring kan til slutt føre til døden.

Medisiner

Visse medisiner er ment å bremse pulsen, noe som senker pulsen din også. Betablokkere, digitalis og kalsiumkanalblokkere er beregnet for dette formål. Beroligende medisiner og beroligende midler kan også redusere hjertefrekvensen. I noen tilfeller kan en lav puls være en bivirkning av en medisinering. Hvis dette skjer, bør du rådføre deg med lege. Du bør aldri slutte å ta et medikament før du snakker med legen din.

Årsaker til fugax

Fugax, som er latin for "flyktig," kan referere til en av to midlertidige medisinske tilstander.

Amaurosis fugax

Amaurosis fugax er et midlertidig tap av syn på ett øye som varer fra noen sekunder til flere minutter, ifølge nettsiden til University of Maryland Medical Center. Den er forårsaket av en mangel på blodstrøm til netthinnen, sannsynligvis på grunn av et stykke av plakk transporteres i blodet fra halspulsåren til retinal arterie. Amaurosis fugax er ikke i seg selv skade, men det kan tyde på at du har en høyere risiko for hjerneslag. Ta kontakt med en lege hvis du lider av tilstanden.

Den viktigste risikofaktoren for amaurosis fugax er arteriosklerose av halsen. Arteriosklerose er oppbygging av plakk, en substans fremstilt av fett og kolesterol, i arteriene. Risikofaktorer for arteriosklerose omfatter diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, et fettrikt kosthold, fedme, røyking og en personlig eller familiehistorie med hjertesykdom, ifølge University of Maryland Medical Center.

Proktalgi fugax

Bortsett fra den korte smerten det fører til, er proktalgi fugax ufarlig. Ifølge nettsiden til Three Rivers Endoscopy Center i Pittsburgh, Pennsylvania, proktalgi fugax - Latin for "flyktig rektal smerte" - er en krampe i endetarmen eller bekkenområdet som vanligvis varer i 20 minutter eller mindre. Det oppstår ofte på natten, og noen pasienter har sagt proktalgi fugax oppstår oftere i tider med stress. Det er ingen kjent årsak eller behandling, men passerer gass eller har avføring kan noen ganger lindre smerten. Proktalgi fugax er ingen indikasjon på ytterligere plager.

Cavernous Sinus Tumor

Den kavernøse sinus-systemet er plassert bak øynene på hver sin side av bunnen av skallen og er fylt med blod. Grunnen til at den cavernous sinus systemet er så viktig er at den består av halspulsåren, nerver som gjør at øynene og ansiktet å ha sensasjon samt nerver som tillater musklene å bevege øyet.

Definisjon

Carvernous sinus svulster kan være godartet eller ondartet, og er en vanlig årsak til cavernous sinus syndrom. Det er tre vanlige typer svulster som påvirker dette området, inkludert meningeomer, karsinom, og metastaser

Årsaker til sinus cavernosus Tumor

Ifølge Cedars Sinai Sinus Center, sinus svulster er sjeldne og bare ca 2000 tilfeller er diagnostisert årlig i USA alene. Røyking og eksponering for støv og damp kan øke risikoen for cavernous sinus svulster. Noen ganger traume eller infeksjon til området kan føre til tumorer å utvikle seg i det kavernøse sinus-systemet.

Symptomer

Det vanligste symptomet på en cavernous sinus tumor er dobbelt syn; men du kan også lider av symptomer som periodisk tretthet, pustevansker, økt intercranial press, eller en svak puls.

Dersom svulsten presser mot skallen, folk vanligvis opplever hodepine og dobbeltsyn. Symptomene på en cavernous sinus tumor avhenger mye av størrelsen og presis plassering av svulsten.

Av og til, folk som har denne lidelsen varsel svimmelhet og uklar tale. I noen av de mest ekstreme tilfellene, har folk opplevd anfall, ensidig lammelser og koma.

Diagnose

Ved mistanke om en cavernous sinus tumor, vil en lege trolig begynne ved å bestille en CT scan eller en MR for å gi bilder av bein, kalsium og bløtvev. Bildene vil gi en strukturell visning for en lege å kunne diagnostisere pasienten. I noen tilfeller kan en fiberoptisk omfang settes inn i det nasale hulrom til en gjennomgang av den sinus-systemet. Et endoskop kan anvendes for å bestemme om massen er kreft.

Behandling

En av de mest vanlige behandlinger av en kavernøse sinus tumor er en delvis eller full reseksjon, eller fjerning av tumoren, men dette er ikke alltid mulig på grunn av plasseringen og vekst av svulsten. Imidlertid, hvis den kavernøse sinus tumor er liten, endoskopisk kirurgi kan bli brukt som en minimal invasiv behandling. Men hvis svulsten har spredt seg fra cavernous sinus system inn i kinnet, øyne, hjerne, nerver eller andre områder i skallen, kanskje mer avanserte behandlinger være nødvendig. Kjemoterapi og stråling kan være alternativer for pasienter som ikke er kandidater for kirurgi. Mange leger vil kombinere behandlinger for å maksimere effekten og skreddersy behandlingen til behovene til den enkelte pasient.

Komplikasjoner

I noen tilfeller, cavernous sinus svulster føre til en økning i trykket i hjernen og kan føre til en aneurisme. Et brudd av en aneurisme fører ofte til store blødninger, som kan være dødelig, og kan føre til hjerneslag, uførhet og død. Noen ganger, aneurismer føre til nevrologiske problemer, som svakhet og nummenhet.

Årsakene til Temporal arteritt

Ifølge Mayo Clinic, gigantiske celle arteritis (også kalt temporal eller kranie artritt) er en betennelse i slimhinnen i blodårene dine. Det utvikler oftest i hodet, spesielt i timelige arteriene som splittet av fra en blodåre i nakken kalles halspulsåren. Kortikosteroid medisiner vanligvis tilbyr rask lindring av symptomer, og i tid, er sannsynlig fullstendig gjenoppretting.

Effekter

Blodårene dine er bøyelige rør med plumpe, elastiske vegger. Oksygenrikt blod kommer ut hjertet ditt gjennom kroppens hovedpulsåren, aorta. Aorta deretter deler seg i mindre arterier som sender blod gjennom hele kroppen.

The National Institute of Health (NIH) sier timelige, gigantiske celle og kranie arteritis utvikle seg når en eller flere blodårene blir betent og hoven. Hevelse er mest sannsynlig skje i timelige arteriene, som strekker seg fra fronten av ørene opp i hodebunnen. Noen ganger bare en del av en arterie er påvirket av hevelse.

Årsaker

Det er ikke kjent nøyaktig hva som forårsaker betennelse i timelige arteriene. NIH sier det kan være i det minste delvis på grunn av en defekt immunforsvar (hvor kroppen reagerer tilsynelatende skadelige fremmede substanser).

Temporal arteritt kan også oppstå under eller etter en diagnose av polymyalgia rheumatica (en betennelsessykdom som forårsaker smerter og stivhet i hofte eller skulderområdet). The Mayo Clinic sier om lag 50 prosent av personer med temporal arteritt også lider av polymyalgia rheumatica.

Risikofaktorer

Temporal arteritt nesten utelukkende rammer personer over 50 år (gjennomsnittlig debutalder er 70). The Mayo Clinic sier at kvinner er opp til tre ganger mer sannsynlig å utvikle temporal arteritis enn menn.

Temporal arteritt har vært knyttet til alvorlige infeksjoner og store doser antibiotika. NIH sier noen bevis tyder på conidition er arvelig.

Symptomer

De mest utbredte symptomer på temporal arteritis er kronisk og alvorlig hode smerter og ømhet i begge tinningene. Andre mulige tegn er kjevesmerter, feber, vekttap og tåkesyn eller dobbeltsyn.

Komplikasjoner av temporal arteritis kan inkludere blindhet og, i sjeldne tilfelle, hjerneslag.

Behandling

Umiddelbar behandling av temporal arteritt er nødvendig for å hindre permanent synstap. Den primære middel er en høy dose av et kortikosteroid medikament slik som prednison. Selv om symptomene dine kan løfte i noen dager, kan det hende du må ta medisiner i minst ett eller to år.

The Mayo Clinic sier en liten studie har vist at azatioprin (Imuran) kan være nyttig i behandling av gigantiske celle arteritis når det brukes sammen med mindre doser av prednison. Imidlertid er større studier er nødvendig for å bekrefte disse funnene.

NIH sier folk flest til slutt bli helt frisk fra temporal arteritt, men sykdommen kan komme tilbake en gang i fremtiden punkt.

Sphenoid dysplasi & Sinus infeksjoner

Sphenoid dysplasi & Sinus infeksjoner


Dysplasi av sphenoid bein kan forekomme med bihulebetennelse fører til tilstanden manifestert ved intens hodepine. Involvering av sphenoid bein med bihulebetennelse kan føre til sphenoid bihulebetennelse. Tidlig diagnose og behandling er viktig som tilstanden kan være progressiv og kan innebære alvorlige komplikasjoner når venstre ubehandlet.

Betydning

Sphenoid dysplasi innebærer et bein abnormitet der sphenoid beindannelse er ufullstendig. Den sphenoid ben danner en del av øyehulen, og den har bihulene rager ned til nesehulrommet. Dens misdannelse kan skyldes medfødte defekter eller skalle-mangel, og det kan være involvert med bihulebetennelse.

Bihulebetennelse kan oppstå langs defekt sphenoid bein, noe som resulterer i tilstanden til sphenoid bihulebetennelse. The American Academy of Øre-Head and Neck Surgery definerer bihulebetennelse som betennelse i slimhinnen i bihulene, bein og hulrom. Når inflammasjon påvirker sphenoid ben, inntreffer sphenoid sinus som er en av de mest utfordrende typer bihulebetennelse som kan føre til forskjellige komplikasjoner.

Symptomer

Diagnostisering sphenoid bihulebetennelse er ofte vanskelig på grunn av de subtile manifestasjoner av symptomer. Den vanligste tegn på tilstanden omfatter hodepine som kan være intens nok til å påvirke søvnen, og selv narkotika kan ikke være i stand til å gi lindring. Feber kan være til stede eller rhinitt med smerte dypt i øynene. Noen kan også føle hypoesthesia eller mindre sensasjon langs ansiktet.

Komplikasjoner

Leaving tilstanden ubehandlet kan føre til ødeleggende komplikasjoner som kan medføre nevrologiske, vaskulære og optiske strukturer. I nærvær av sphenoid dysplasi, kan bihulebetennelse lett komme nær hjernen som kan føre til hjernehinnebetennelse og kronisk kan danne pus eller abscess som kan spre seg til hjernen forårsaker en livstruende tilstand. Mild betennelse i øyelokket som kan føre til blindhet kan også forekomme. Vaskulære komplikasjoner kan føre til aneurisme eller blodpropp på grunn av involvering av halspulsåren. Astma kan også utvikle, og det kan være tap av følelse til lukt og smak.

Behandling

Når diagnosen er etablert for sphenoid bihulebetennelse, er antibiotika umiddelbart administreres sammen med decongestant som behandling innen 24 timer. I nærvær av alvorlige komplikasjoner, er operasjonen ofte indikert å etablere drenering.

Forebygging / løsning

Enkle tiltak som å drikke rikelig med væske kan holde nese tynn. Også, lider bør slutte å røyke, trene forsiktig blåser i nesen, drikke mindre alkohol og unngå ekstreme temperaturer som hindrer bihulebetennelse.

Pediatrisk Resuscitation Retningslinjer

Pediatrisk Resuscitation Retningslinjer


Pediatric gjennoppliving retningslinjer er skissert av den pediatriske kjede av overlevelse utviklet av American Heart Association. Den pediatriske kjede av overlevelse er forebygging, tidlig tilgang, tidlig HLR, tidlig defibrillering og tidlig avansert omsorg. Retningslinjene er tilpasset å ta høyde for utfordringene i barns anatomi. Barn har unike behov og utfordringer som følge av mindre, underutviklede anatomiske strukturer og fysiologiske systemer. Spesiell vekt er også gitt til forebygging av ulykker.

Forebygging

Ulykker er nummer én morder av barn og voksne i alderen 1-24, ifølge National Institutes of Health. Utilsiktede dødsfall inkluderer motorkjøretøy kollisjoner, faller, drukningsulykker og forgiftninger. Forebygging av barndommen ulykker bør inneholde riktig installasjon og bruk av bilbarnestolen begrensninger, låst medisin og rengjøring produkt skap og tilsyn rundt bassenger, lekeapparater og andre områder hvor drukningsulykker og faller kan forekomme.

Early Access

Tidlig tilgang betyr å få profesjonell hjelp til barnet så snart som mulig. Den begynner ved først å sikre at åstedet for hendelsen er trygt. Da er det nødvendig å vurdere offerets bevissthet ved å spørre "Er du ok?" Barn kan ikke være i stand til å svare avhengig av deres utviklingstrinn. Gni barnets sternum med knokene i en knyttneve eller flick på fotsålen for et spedbarn. Dette vil hjelpe deg å vurdere barnets nivå av respons. Du bør utføre to sykluser med HLR før du ringer 9-1-1 eller annen lokal nødnummeret. Hvis andre personer er tilgjengelig, må rednings utpeke en spesiell person å ringe nødnummeret og en annen for å hente en AED.

Tidlig HLR

HLR fokuserer på ABCs: luftveier, pust og sirkulasjon. Først ser i barnets luftveier. Hvis det er en synlig hindring, fjern det. Løft forsiktig barnets hake til å bøye hodet litt bakover til den såkalte sniff posisjon. Bevegelsen er veldig liten og ser ut som om barnet har bare luktet noe. Et barns luftrøret, eller luftrør, er veldig myk, og hvis halsen er utvidet for mye vil det kuttes luftstrøm. Deretter kontrollerer puste. Se, lytt og føl etter bevegelse av luft inn og ut av lungene. Til slutt kontrollerer sirkulasjon for tilstedeværelsen av en puls. Sjekk pulsen på halspulsåren hos barn eldre enn ett år. Hvis pasienten er et barn, kontrollere puls på brakialarterie plassert på innsiden av overarmen mellom biceps og triceps.

Begynn brystkompresjoner etter ABCs er vurdert. HLR, eller hjerte-lungeredning bør bare utføres på en bevisstløs barn uten puls. Pediatric brystkompresjoner bør gjøres 100 ganger per minutt. Kompresjoner bør være omtrent en tredjedel til halvparten av dybden av barnets overkropp. Etter 30 kompresjoner, gi to innblåsninger. Åndedrag skal leveres sakte og jevnt over en ett til ett og et halvt sekund intervall.

Tidlig defibrillering

Hjertestans hos barn er oftest forårsaket av respirasjonssvikt. Dette er grunnen til at det er viktig å gi kunstig åndedrett før du aktiverer 9-1-1. Men i tilfelle av hjertestans, automatiske eksterne defibrillatorer, eller antiepileptika, ble utviklet for å sjokkere hjertet tilbake til en levedyktig rytme. Antiepileptika er lokalisert i mange offentlige bygninger og har lett for å følge instruksjonene. Noen til og med snakke deg gjennom trinnene. Spesielle pediatriske elektrodene kommer med apparatet og bør brukes i stedet for de større, voksen puter.

Tidlig Advanced Care

Overlevelse er avhengig av alle leddene i denne kjeden. Imidlertid er spesielt viktig tilgang til avansert behandling på sykehus. Et barns kropp er bedre i stand til å kompensere enn voksne pasienter i den tidlige fasen av nød, men går inn i en rask nedgang ofte uten forvarsel. Sykehuset leverer utstyr, medisiner og personell som ikke kan nås i feltet for å støtte et barn i en forverret tilstand.

Hvordan sjekke et barns Pulse

Hvordan sjekke et barns Pulse


Pulsen er bevegelse av blod gjennom blodårene i nærheten av den overflate av legemet. Den periodiske hevelse og sammentrekning av disse arteriene, timet til hjerteslag, er hva som forårsaker en puls. Fordi en normal puls er en god indikator på den generelle helsen til et barns hjerte-og luftveiene, bør du sjekke ditt barns puls med jevne mellomrom for å sikre at det ikke er uvanlig langsom eller rask for sin alder.

Hvordan sjekke et barns Pulse

Ro barnet ditt. For å oppnå en nøyaktig avlesning, måle pulsen først etter at hun har vært hvile i minst 10 minutter. Fordi det kan være vanskelig å få barn for å unngå bevegelse i en lang tidsperiode, kan pulsen om natten, når hun er sliten og klar for seng.

Finn ditt barns puls. Ta barnets håndledd i hånden, og legg indeksen og midtre fingrene på innsiden av håndleddet hans like over hånden. Påfør et lett trykk nedover og vent til du føler pulsen. Hvis du har problemer med å føle pulsen på denne måten, kan du sjekke pulsen på halspulsåren langs halsen. Finn carotisar, men plasserer hånden nedover under øret og like under kjeven. Påfør et lett trykk til halsen hans for å føle pulsen. Det er alltid bedre å kontrollere et barns puls på sin håndleddet snarere enn halsen, ettersom trykket påføres halspulsåren kan redusere blodstrømmen til hjernen og gjøre barnet ør.

Hvis barnets puls er svakt eller vanskelig å føle, og han er ikke opplever noen åpenbar tvang, ta ham en lege. En svak puls kan være et symptom på tilstoppede arterier eller diabetes, og det bør behandles umiddelbart.

•  Mål puls. Ved måling av et barns puls, er det lettest å måle pulsen i 15 sekunder, for små barn kan det være vanskelig å holde stille. Bruk din armbåndsur til annen 15 sekunder, og telle antall slag du føler i denne perioden. Multipliser dette tallet med fire for å få antall slag per minutt. Hvis barnets puls føles uregelmessig eller inkonsekvent, må du måle ved å telle antall slag for hele 60 sekunder.

Undersøk prisen. En normal hjerterytme hos barn fra 1 til 10 år er mellom 70 og 120 slag per minutt. Barn over 10 bør ha en puls på 60 til 100 per minutt. De yngre enn 12 måneder har raskere hjerterytme, mellom 100 og 160 per minutt. Ta barnet til en lege dersom pulsen er kortere enn det normale området, som en rask hvilepuls kan være et tegn på dehydratisering eller infeksjon.

Hint

 • En aktiv og sunn livsstil fremmer et sunt hjerte rate.
 • Ikke bruk tommelen til å måle et barns puls. Tommelen egen puls kan påvirke måling av barnets puls.