Digidexo.com

Hva er årsakene til plutselig fall i blodtrykket?

Lavt blodtrykk i seg selv er ikke noe å få jobbet opp over med mindre du er symptomatisk; men hvis blodtrykket faller plutselig og drastisk, er at en årsak til bekymring. Når blodtrykket er lavt, kan dette føre til besvimelse eller svimmelhet. Hvis det er alvorlig lav, kan dette tyde på alvorlige problemer som endokrine eller nevrologiske lidelser eller hjertesykdom. Alvorlig og plutselig lavt blodtrykk kan frata kroppens organer og hjerne av næringsstoffer og oksygen, noe som kan føre til sjokk.

Relativt sett

The American Heart Association forklarer at lavt blodtrykk er et relativt begrep. Hva er lav for at du kanskje ikke for noen andre som har alltid hatt lavt blodtrykk. Hvis du har kronisk lavt blodtrykk hele tiden, er dette bare betraktet som en bekymring hvis det fører til at du problemer som tretthet og svimmelhet. Et plutselig fall, men kan være farlig. En dråpe av bare 20 mm Hg kan føre til svimmelhet eller besvimelse. Rapid dråper kan være en indikasjon på en allergisk reaksjon, alvorlig infeksjon eller ukontrollert blødning.

Betraktninger

Alvorlig dehydrering kan forekomme når du er syk og har diaré eller oppkast, eller hvis du er altfor trener og / eller bruk av diuretika (vanndrivende). Dette kan resultere i en drastisk og plutselig fall i blodtrykket. Hvis du mister bare 1 til 2 prosent av kroppsvekten på grunn av mild dehydrering, kan dette resultere i symptomer som tretthet og svakhet.

Age-Related

Eldre mennesker kan oppleve en tilstand som kalles postprandial hypotensjon, noe som betyr at blodtrykket faller plutselig etter et måltid. Vanligvis er disse individene har autonome nervesystemet sykdommer, som Parkinsons, eller høyt blodtrykk.

Endring i posisjon

Hvis du er en av dem som får svimmel når du reiser deg fra sittende eller liggende stilling, har du det som kalles postural (ortostatisk) hypotensjon, ifølge Alberta Omsorgs College. Det fører til uklart syn, svimmelhet, svimmelhet og noen ganger besvimelse. Dette kan være et resultat av å ta visse medisiner som antidepressiva og antipsykotika, betablokkere, kalsiumkanalblokkere, ACE-hemmere og legemidler mot Parkinsons sykdom. Hvis du har blitt liggende nede for lenge, og plutselig får opp, kan dette føre til postural hypotensjon, som kan hjerteproblemer, varmen og diabetes.

Advarsel

Hvis du blir stukket av en bie og erfaring anafylaktisk sjokk, som er en svært alvorlig allergisk reaksjon, kan dette føre til et dramatisk fall i blodtrykket. Anafylaksi kan være dødelig. Sammen med en alvorlig blodtrykksfall, kan halsen hovne stengt, og du vil ikke være i stand til å puste.

Rapid Blood Loss

En rask tap av blod, fra en skade eller til og med en tung menstruasjon, kan føre til en drastisk og plutselig fall i blodtrykket.

Få Treatment

Hvis du opplever symptomer på lavt blodtrykk, ta kontakt med din lege. Hun kan avgjøre om du har lavt blodsukker eller er dehydrert eller har andre fysiske problemer som forårsaker dette. Hvor raskt blodtrykket synker er viktigere enn hvor lav den synker.