Digidexo.com

Hvordan hjelpe ditt syn Med skjermjustering

Hvordan hjelpe ditt syn Med skjermjustering


Synet kan bli svekket for en rekke årsaker, hvorav noen har ingenting å gjøre med øyesykdom. Datamaskin-relaterte øyeplager er en tilstand der den lidende kan lide av uskarpt syn, overfølsomhet overfor lys, og oppleve tørrhet, kløe og svie i øynene. Mindre justeringer i dataskjermen kan lindre symptomene og gjenopprette normalt syn.

Hvordan hjelpe ditt syn Med skjermjustering

Juster dataskjermen til riktig høyde og avstand for kroppen å bidra til å redde øynene fra unødig belastning. Juster skjermen slik at toppen av skjermen er i øyehøyde. Konfigurere datamaskinen slik at skjermen er minst 20 inches bort fra ansiktet. Laptop-brukere kan ha behov for å plassere sine datamaskiner på et bord, for å sikre riktige mål er oppfylt. Hvis du ikke er den eneste i ditt hjem ved hjelp av datamaskinen, re-justere skjermen hver gang du setter deg ned for å arbeide eller spille.

•  Reduser gjenskinn rundt dataskjermen med sidebelysning. Stirrer på skjermen kan gjøre øynene dine jobbe hardere, bidrar til den tåkete syn og tretthet som kan kompromittere ditt syn. Lamper satt skrivebord med dempet belysning til sidene av skjermen. Hvis plasshensyn forby denne ordningen, slå av overhead belysning og arbeide i et mørkt rom.

•  Eksperimenter med skjermens lysstyrke og font-size-innstillinger, til du finner både kontrast og type-størrelse som er behagelig å se på i lengre perioder av gangen. Du må kanskje justere disse innstillingene daglig, avhengig av hvor sliten øynene dine er.

Rengjør dataskjermen ofte med en microfiber dusting klut. Støv kan føre til mer av et gjenskinn, noe som gjør øynene dine jobbe hardere.

Invester i en non-glare-filter for å kutte ned på ubehagelig refleksjoner og skjærende. Disse tilbehør er tilgjengelig som en avtakbar skjerm eller klamre, på de fleste elektroniske butikker.

Ta hyppige pauser fra datamaskinen arbeide for å gi øynene dine en pause og for å gjenopprette normalt syn. For hver 20 minutters arbeid, ta en 20-sekunders pause og fokusere øyet på et samlingspunkt 20 meter unna. MayoClinic.com refererer til dette som 20/20/20 regelen.