Digidexo.com

Slik håndterer Divertikulitt

Du har en plutselig, intens smerte i nedre del av magen, sentrering mot venstre. Det kom på med liten eller ingen advarsel. Du har også feber og noen ubehagelig fordøyelsessymptomer, som oppkast eller diaré. Hva er dette? Mens en lege er den eneste som kan diagnostisere tilstanden din, kan du ha divertikulitt. Divertikulitt utvikler når små poser i fordøyelseskanalen blir smittet, forårsaker ganske mye smerte. Dette kan være farlig, så bør du oppsøke lege med en gang! Etter avtale, her er noen tips for å bruke til å håndtere din tilstand.

Slik håndterer Divertikulitt

Slik håndterer Divertikulitt

•  Snakk med legen din for å være sikker på at diagnosen er divertikulitt. Legen din vil ønske å gjøre noen tester for å se hvor ille infeksjonen er. De fleste tilfeller kan behandles hjemme med medisiner og kosttilskudd endringer.

Følg legens ordre. Du vil sannsynligvis bli bedt om å hvile i noen dager, og spiser lav-fiber, bland matvarer, som for eksempel buljonger og kjeks, mens kroppen helbreder.

Bruk paracetamol for smerte når det blir alvorlig. Du må kanskje også ta en antibiotika for å rydde opp infeksjonen.

Når kroppen din har begynt å gro, begynne å øke fiber i kosten gradvis. Personer som lider av hyppige divertikulitt trenger å spise et høyt fiber diett for å hindre flere tilfeller oppstår.

Øk mengden av væske som du drikker. Rent vann er en av de beste preventions for divertikulitt.

Alltid gå på toalettet når du føler behov for å ha avføring. Venter på å gå vil øke sjansene for en annen divertikulitt angrep.

Få rikelig med mosjon. Dette vil hjelpe tarmen til å fungere normalt, og vil også holde resten av kroppen din fungerer godt.

Hint

  • Legene pleide å anbefale at du eliminere matvarer som inneholder frø fra kostholdet ditt når du arbeider med divertikulitt. Nyere studier har vist at dette ikke har noen positiv eller negativ effekt på tilstanden.
  • Alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi, så sørg for å ta kontakt med legen din dersom tilstanden din ikke blir bedre.
  • Aldri slutte å ta antibiotika hvis de er foreskrevet til deg. Dette kan føre til en gjentakelse infeksjon.