Digidexo.com

Hva skal unngås Etter en mastektomi

Går gjennom en mastektomi kan være en svært traumatisk opplevelse for en kvinne, men ettervern er ekstremt viktig å gjøre en full gjenoppretting. Ved å vite hva du skal unngå etter en mastektomi, kan du forhåpentligvis gjøre rehabilitering en mye mer utholdelig erfaring.

Tunge løft eller anstrengende aktivitet

Dette kan virke innlysende, men det er ekstremt viktig å la kroppen helbrede mens du er i restitusjonsfasen etter en mastektomi. Ikke delta i noen tunge løft eller anstrengende aktivitet før stingene er fjernet og legen din fjerner du for fysisk aktivitet. Turgåing er fine.

Berøre eller fjerne stingene og Bandasjer

Ikke berør stingene etter mastektomi. Ved å berøre stingene, vil du øke risikoen for infeksjon, som det har potensial til å introdusere bakterier inn i et åpent sår. Legene vil fjerne dine bandasjer etter sju til ti dager i en hygienisk miljø.

Kjøring eller forbruk av alkohol

Dette kan virke innlysende, men du vil sannsynligvis bli foreskrevet smertestillende etter operasjonen, som anses narkotika. Kjøring under påvirkning av narkotika er ekstremt farlig og bør unngås for enhver pris. Mens forbruker narkotika, bør inntak av alkohol unngås.