Digidexo.com

Enzymer og Kosthold

Enzymer og Kosthold


Enzymer er proteiner som brukes av kroppen til å bidra til å bryte ned maten for å gi energi til kroppens celler. Tilhengere av den "rå-mat diett" tror at en diett bestående utelukkende av rå mat er bedre enn en diett som inneholder kokt mat fordi enzymer som finnes i maten brytes ned ved oppvarming. Vitenskapelige studier som viser gyldigheten av denne troen mangler som i 2010.

Enzymer og fordøyelse

Enzymer fungerer som katalysatorer - det vil si, de får en kjemisk eller metabolsk reaksjon rulle uten å bli forandret seg. Fordøyelsesenzymer hjelpe kroppen begynne prosessen med å fordøye mat, eller bryte ned matrester til glukose molekyler. Glukose er deretter brutt ned ytterligere for å høste energi for kroppens funksjoner.

Ifølge enzymestuff.com, hvis maten ikke er skikkelig fordøyd, kan det føre til en opphoping av bakterier i magen, immunsystemproblemer og andre helseproblemer. Enzymestuff.com også sier at kroppen kan lide av å måtte vie for mye energi til fordøyelsen på grunn av dårlig enzym produksjon.

Hvor Do fordøyelsesenzymer kommer fra?

Artikkelen "fordøyelsesenzymer" på nettsiden healthyrecipes.com sier at fordøyelsesenzymer produseres naturlig i kroppen samt tatt fra mat under fordøyelsen. Ifølge denne artikkelen, kan vi ikke få nok enzymer fra mat på grunn av bruk av plantevernmidler og plantevernmidler på matvarer.

Raw-Food Diet

Noen alternative helsevesenet utøvere anbefaler en rå-mat diett. Den rå-mat diett krever at folk spise så mye rå mat som mulig. Teorien bak denne dietten er at matlaging mat bryter ned enzymer slik at kroppen ikke kan få fordøyelsen enzymer via spising.

Ifølge en artikkel på healingdaily.com, et nettsted viet til alternative helse praksis, matlaging mat gjengir fordøyelsesenzymer ubrukelig og krever kroppen til å bruke mer energi til fordøyelsen enn en rå mat diett ville gjøre.

Vitenskap og Raw Food Diet

Per mai 2010, er det ingen vitenskapelige studier støtte opp påstandene på pro-raw-food diet nettsteder. Dr. Paul Kouchakoff, en sveitsisk lege, studerte 10 pasienter i 1930 og konkluderte med at matlaging var skadelig for immunforsvaret fordi flere hvite blodceller syntes å bli generert hos pasienter som ikke spiser rå matvarer. Men Kouchakoff studie involverte en liten utvalgsstørrelse, og hans papiret ikke beskrive forsøket tilstrekkelig detaljert for det å bli replikert.

Enzym kosttilskudd og fordøyelse

Folk som lider av fordøyelsesproblemer noen ganger ta enzym kosttilskudd i stedet for å endre sitt kosthold for å hjelpe dem å fordøye maten lettere. Ifølge enzymestuff.com, enzym kosttilskudd ikke er effektive fordi de er menneskeskapte. Området sier at kroppen kan avvise supplement som et giftstoff eller på annen måte ikke fordøye det ordentlig.