Digidexo.com

Hvordan Heal eller fjern en vorte

Hvordan Heal eller fjern en vorte


Vorter, men skjemmende, er en ganske vanlig foreteelse. Det er anslått at tre av fire personer vil utvikle en vorte gang i løpet av sitt liv, vanligvis på hendene eller føttene. Disse hudinfeksjoner er forårsaket av et virus kalt HPV (humant papilloma virus) og heldigvis, de er enkle å behandle. Forskjellige behandlinger tilgjengelig for behandling av vorter - en del arbeid for noen mennesker, mens andre ikke gjør det - så du må kanskje prøve ut flere metoder før du finner en som fungerer på din vorte.

Bruksanvisning

•  Påfør en over-the-counter vorte remover som inneholder salisylsyre, som for eksempel Dr. Scholls Freeze Away. Disse typer behandlinger må brukes hver dag frem til vorte er borte, noe som kan ta flere uker eller mer i noen tilfeller. I tillegg kan det vorte forsiktig arkivert på daglig basis med en Emery bord. Dette vil fjerne de døde overflaten av vorte som den begynner å minske.

Se din lege for å ha vorte fjernes ved hjelp av flytende nitrogen - som kalles kryoterapi - hvis en over-the-counter behandling ikke virker etter ca fire uker. Denne behandlingen må kanskje gjentas flere ganger over en periode på flere uker på legens skjønn og hvis det vorte ikke begynner filtrert bort.

Be legen din om behandling med en kjemisk kalt cantharidin å fjerne vorte, som er en smertefri prosedyre som innebærer at legen "maleri" the cantharidin på vorte og bruke en bandasje. Vorte vil begynne å blemme i løpet av noen dager, og den døde huden deretter kan skrelles vekk - helst av en lege. Denne behandlingen bør bare prøves etter kryoterapi ikke klarer å fjerne vorten, og det bør aldri bli brukt av de med diabetes, perifer arteriell sykdom, eller andre hjerte- og karsykdommer. Det bør heller ikke brukes rundt underlivet.

Diskuter kirurgisk fjerning vorte med legen din, selv om dette kan være smertefullt, og det kan etterlate et arr. Dette alternativet bør kun vurderes etter at alle de andre behandlinger som er nevnt ovenfor har vært prøvd og feilet. I de fleste tilfeller vil operasjonen ikke være nødvendig, da de fleste av de andre behandlinger som er tilgjengelige er svært effektive.

Forsøk på å fjerne det vorte ved hjelp av tape, som antas å være mer effektive enn kryoterapi av mange leger. Tape kan anvendes en av to måter. For det første kan det påføres over det vorte i omtrent seks dager. Når det er fjernet, suge vorten og sende det ned med en Emery bord.

Hint

  • Hvis du har en vorte på hånden, holde hendene tørre. De trives i fuktige miljøer.
  • Aldri velg din vorte eller unnlater å vaske hendene etter berøring vorte, som de spredte veldig enkelt.