Digidexo.com

Diett for KOLS Pasient

Diett for KOLS Pasient


Kronisk obstruktiv lungelidelse (KOLS) er preget av flere lungesykdommer som gjør det stadig vanskeligere for luft inn i lungene. De viktigste sykdommene på denne lidelsen er kronisk bronkitt og emfysem, men det kan også inkludere helsespørsmål fra skader forårsaket av astmatisk bronkitt. Mens KOLS er uhelbredelig, kan flere behandlinger hjelpe med sine symptomer. En av de beste måtene å kontrollere KOLS er gjennom et sunt kosthold.

Ernæring

Ernæring er viktig for KOLS-pasienter fordi det å være overvektig eller undervektig kan gjøre det vanskeligere å puste. Hvis du er overvektig, vil kroppen må jobbe hardere for å få oksygen den trenger, og legger til stress på lungene dine. Hvis du er undervektig, vil kroppen din bli utsatt for andre infeksjoner, noe som vil begrense hvor nyttig lungene dine er. Spise riktig mengde kalorier vil hjelpe deg å komme til din idealvekt og ta stress ut av kroppen din. Også folk som er rammet av KOLS trenger mer energi for å puste enn en person uten lidelse, og slik at de faktisk kan være nødvendig å ta inn flere kalorier enn de ellers ville. Ved å overvåke vekten din hele tiden og spise et sunt kosthold, vil du være i stand til å bestemme riktig mengde kalorier for din tilstand.

Diet

For å starte, må du kontrollere at du har en høy-fiber diett. Du bør spise minst 20 til 35 gram fiber hver dag. Gode ​​kilder til fiber er grønnsaker, frukt og helkorn, som fullkorn pasta og brun ris. Du bør begrense mengden av natrium i kosten fordi salt vil føre til at kroppen til å beholde mer vann, noe som øker pustevansker. Unngå mat med mer enn 300 milligram salt per porsjon. Sørg for at du drikker rikelig med væske hver dag. Å ha seks til åtte glass med ikke-koffeinholdige drikker hver dag vil bidra til å holde slim til et minimum, frigjøre din luftrom.

Du bør også unngå matvarer som kan forårsake gass eller oppblåsthet. Hos personer uten KOLS, kan disse matvarene gjøre puste vanskeligere på grunn av gassen de forårsaker. Hvis du har kols, kan slike matvarer være ødeleggende for lungene. Matvarer som forårsaker dette problemet omfatter kullsyreholdige drikker som brus, stekt eller fet mat, epler, avokado, melon, bønner, brokkoli, spinat, kål og agurk. Til slutt, hvis du tar noen diuretika, må du kanskje øke kalium inntak. Alltid snakke med legen din hvis du har spørsmål om en bestemt mat for å sikre din diett er riktig for din tilstand.