Digidexo.com

Forskjellen mellom metionin & MSM

Forskjellen mellom metionin & MSM


MSM er en av mange kosttilskudd markedsført som å være gunstig for helsen. Ifølge forskning biokjemiker Robert M. Herschler, Ph.D., gir MSM lettelse for en rekke forhold fra fordøyelsesproblemer til slitasjegikt på grunn av sin svovelinnhold. Svovel er et vesentlig element som kreves av kroppen, og mens det er sant at MSM kan være kilden for svovel, kropps allerede blir alt svovelet den trenger fra aminosyren metionin.

Metionin

Metionin en essensiell aminosyre som kreves av kroppen for proteinsyntese. Kroppen kan ikke produsere metionin selv; i stedet det er absorbert fra høy-protein matvarer som fisk, kjøtt og meieriprodukter. Metionin viktigste funksjon er som en kilde for svovel, et element viktig for mange metabolske prosesser. Ifølge Dr. Michael Lam, MD, er methionin som brukes til å syntetisere cystein og taurin i kroppen. Disse svovelholdige proteiner hjelper kroppen eliminere giftstoffer, bygge muskler og vev, redusere betennelse og støtte det kardiovaskulære systemet.

Methylsulfonylmethane (MSM)

MSM er også kjent som metylsulfonylmetan, metyl-sulfon eller dimetylsulfon. MSM Guide angir at MSM er syntetisert kjemisk ved hjelp av dimetylsulfoksyd og hydrogenperoksyd og inneholder 34 prosent svovel på vektbasis. Selv om det sies å være en kilde for kost svovel, Quackwatch fremgår at mesteparten av svovelet i MSM ikke absorberes av kroppen i det hele tatt. De har også oppmerksom på at mens det er ingen RDA for svovel, på grunn av høy-protein diett for mange amerikanere, ville det ikke være mulig å være svovel mangelfull uten å være veldig underernært.

Forskjeller

Metionin og MSM har forskjellige kjemiske strukturer og arbeide annerledes i kroppen. De biokjemiske mekanismene for MSM er dårlig forstått. Metionin er delt opp i mange essensielle forbindelser, kan herunder metabolitten SAM (s-adenosyl metionin), som er viktige i funksjonen av leveren. MSM er klinisk bevist for å lindre symptomene forbundet med slitasjegikt, men data om sine øvrige helseeffekter er stort sett anekdotisk. MSM er ikke vesentlig for funksjonen av legemet, selv om det kan ha en viss anvendelse som et anti-inflammatorisk supplement.

Ytterligere Betraktninger

For folk som spiser lav-protein diett, Dr. Micheal Lam, MD, anbefaler metionin kosttilskudd med en dose på mellom 500 og 4000 mg per dag. MSM Guide bemerker at doser av MSM mellom 1500 og 6000 mg har blitt undersøkt i kliniske studier, og at pasienter har fått opp til 100 g per dag uten syk effekter, men det gir ikke en standard anbefalte doseringen. Web MD sier at det ikke er nok vitenskapelig forskning for å støtte bruk av MSM for de fleste av forholdene det er anbefalt for.