Digidexo.com

hva er gilberts syndrom

Hvordan diagnostisere Gilberts syndrom

Hvordan diagnostisere Gilberts syndrom


Gilbert syndrom, uttales "jeelbear," er en genetisk tilstand. Det påvirker måte leveren behandler bilirubin, en naturlig avfall fra nedbrytningen av hemoglobin i røde blodceller. Syndromet forårsaker gulsott, men er vanligvis godartet. Denne artikkelen vil hjelpe deg å gjenkjenne de vanligste symptomene og få en diagnose for denne tilstanden som rammer 5% av befolkningen. Les videre for å lære mer.

Hvordan diagnostisere Gilberts syndrom

Se for mild gulsott, en gulfarging av hud og det hvite i øynene. Episoder med gulsott vises og falle gjennom hele livet fordi leveren ikke kan behandle den gul-farget bilirubin fort nok.

merker tretthet eller magesmerter. Legene vet ennå ikke hvordan magesmerter er knyttet til Gilberts syndrom.

Forvent symptomene er mer iøynefallende i tider med stress, anstrengelse, infeksjon og sykdom, faste og etter å ha drukket alkohol.

Finn denne genetiske syndrom forekommer oftere i samme familie og vanligvis påvirker flere menn enn kvinner. Symptomene vanligvis presentere etter puberteten.

Få en indirekte bilirubin blodprøve for å sjekke for leverproblemer. Fire timer før testen, rask og slutte å ta medisiner og koffein for å unngå konflikt med testresultatene. Leger kan vanligvis diagnose Gilberts syndrom enkelt med denne testen, og vil sjelden trenger å ta en leverbiopsi.

Hint

  • Gilberts syndrom er ufarlig og trenger ingen behandling, men varsle leger og sykehuspersonalet at du har det før du får regelmessig medisinsk pleie.

Hvordan behandle Gilbert syndrom

Hvordan behandle Gilbert syndrom


Hvis du har blitt diagnostisert med Gilbert syndrom, det viktigste du trenger å vite er at det er en mild leversykdom som ikke vanligvis føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner. Problemet ligger med leveren manglende evne til å skikkelig behandle bilirubin, som deretter fører til anfall av gulsott. Alt fra tre til ti prosent av folk i USA har Gilberts syndrom, og flere menn lider av det enn kvinner.

Hvordan behandle Gilbert syndrom

•  Forstå at Gilberts syndrom er så mild at det ikke er vanligvis behandles medisinsk. Selv gulsott som følge av forstyrrelse er vanligvis ufarlige, ikke krever medisinsk behandling, og har en tendens til å forsvinne på egen hånd.

Snakk med legen din dersom gulsott din er belastende. Hun kan foreskrive fenobarbital, et barbiturat medisiner, for å bidra til å redusere bilirubin nivåer, så gulsott din avtar.

Lær å håndtere situasjoner som har en tendens til å forårsake bilirubin nivåene å stige, for eksempel følelsesmessig stress og smittsomme sykdommer. Ta forholdsregler for å unngå kontrahering forkjølelse og influensa. Utdanne deg selv om stressmestring.

Følg et sunnere kosthold ved å spise mer rå og grønne bladgrønnsaker, hele korn, frukt, nøtter og frø, rødbeter, artisjokk, lecitin og gurkemeie, all mat som er sunt for din leverfunksjon.

Spis små regelmessige måltider, heller enn mindre hyppige store måltider. Prøv å ikke hoppe over måltider.

Drikk åtte glass vann hver dag.

Hint

  • Å bryte ned av gamle røde blodceller produserer bilirubin. Leveren fjerner bilirubin fra blodet og kjemisk endrer den til en sammensetning som deretter utskilles i gallen. Så din galle fordøyer maten.
  • Ikke drikk for mye alkohol og unngå lever giftige stoffer.
  • Prøv å unngå å spise mat som er fet, fritert, raffinert eller behandlet. Unngå kaffe, te, brus og margarin laget av herdet skadet fett.

Hva er Mailbox syndrom?

Hva er Mailbox syndrom?


"Mailbox syndrom" er en uformell pop-kultur referanse som, i alle bruksområder, refererer til en persons forhold til hennes postkasse. Det kan referere til en fysisk postkasse, men mer typisk refererer til en e-post innboks.

Postkasse syndrom

Som blogger Amit Agarwal beskrev det: "Hvis du finner deg selv stirrer på innboksen din lurer på hva det er du bør gjøre, har du sannsynligvis fått postkasse syndrom."

Tom og Full

Flere bloggere (inkludert journalist Susan Poremba i bloggen sin "I Breathe, derfor skriver jeg) beskriver" tom postkasse syndrom. "Brukeren rushes til datamaskinen, eller rett og slett ikke la den, ivrig for en e-post å ankomme." Full postkasse syndrom "refererer til en tvang til å lagre hver e-post eller å tillate e-post for å samle uåpnet til en e-innboksen er full.

Urban Dictionary

Den "Urban Dictionary," en online ordbok av slang, viser ikke "postkasse syndrom."

Crackberry

Urban Dictionary gjør list "Crackberry", et derivat av "Blackberry," mobiltelefonen / e-post enhet. Som Urban Dictionary definerer "Users / eiere er vanligvis avhengige av å sjekke e-post og veksling korte meldinger på enheten," vises som "avhengige som en crackhead er på røret."

Klinisk diagnose

Den nåværende utgaven av Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV), publisert i 1994, ikke gjenkjenner "postkasse syndrom" eller noen Internett-relaterte sykdommer. DSM-V, som er satt for utgivelse i 2013, antagelig vil ta Internett-avhengighet.

Hva er IBS syndrom?

Irritabel tarm syndrom (IBS) --- også kjent som funksjonell tarm syndrom --- er en funksjonell lidelse i tarmen som forårsaker ubehag i magen, kramper, oppblåsthet, luft i magen, og forstoppelse eller diaré. IBS rammer oftest kvinner over 20 år.

Betydning

Ifølge Mayo Clinic, en av fem personer i United distriktsdomstol lider av IBS symptomer. IBS er primært en kronisk tilstand som kan styres gjennom endringer i livsstil.

Årsaker

De eksakte årsakene til IBS er ukjent, men følgende faktorer kan fungere som triggere: intoleranse for visse matvarer, stress, hormonelle endringer og underliggende sykdommer.

Behandling

Behandling av IBS er rettet mot lettelser symptomene. Behandlingen innebærer medisiner, stress og endringer i kostholdet. Noen mennesker kan trenge rådgivning for å håndtere stressrelaterte symptomer som ikke responderer på medisiner.

Medisinering

Medisinering egnet til å behandle IBS symptomer inkluderer fiber kosttilskudd, anti-diaré narkotika, antikolinerge medisin, antidepressiva og antibiotika. Alosetron og lubiprostone er to IBS-spesifikke legemidler som er godkjent for bruk hos kvinner.

Diet

Personer med IBS bør unngå matvarer som kan forverre symptomene, for eksempel fet mat, meieriprodukter, alkohol, kaffe og brus. De bør inkludere high-fiber matvarer i kostholdet.

Hva er Stroke syndrom?

Hva er Stroke syndrom?


Et hjerneslag syndrom er et sett av symptomer som bidrar til å identifisere hvilken del av hjernen har blitt skadet. Når et hjerneslag oppstår på grunn av iskemi (utilstrekkelig oksygentilførsel) fra blokkering i en arterie eller blødning, hjerneceller begynner å dø, og de områdene av kroppen styres av denne delen av hjernen kan ikke fungere skikkelig. Ifølge Merck Manuals, de fleste slag oppstår i høyre eller venstre cerebrale hemisfærer, men sjeldne hjerneslag inntreffer i lillehjernen eller hjernestammen.

Høyre halvkule

Internett Stroke Senter skisserer syndromer forbundet med slag i ulike områder av hjernen. Strokes i den høyre hjernehalvdelen årsaken svakhet eller delvis eller fullstendig lammelse på venstre side. Synet kan bli svekket i det venstre øyet, og du kan ha problemer med å bedømme avstand eller ved hjelp av små motoriske ferdigheter, som for eksempel å plukke opp små gjenstander. Du kan reagere impulsivt og glemmer eller benekter du er deaktivert, risikere skade og har episoder av depresjon. Din korttidshukommelsen kan svekkes, og du kan ha problemer med å følge retninger eller holde fokus på en oppgave.

Venstre halvkule

Strokes i venstre hemisfære føre til høyresidig svakhet eller lammelse og svekkelse av synet på høyre øye. Du kan bli svært forsiktige og treg i din oppførsel med episoder av depresjon. Din korttidshukommelsen kan svekkes slik at du ikke lære ny informasjon enkelt og spesielt har problemer med matematikk. Merck Håndbøker oppmerksom på at områdene som styrer språket er i frontal og temporale regioner i venstre hjernehalvdel, så et slag kan det føre til at du afasi (talevansker) i varierende grad fra snuble over ordene til manglende evne til å forstå eller snakke. Du kan også ha problemer med lesing eller skriving.

Cerebellum

Cerebellare slag er svært sjeldne, men fordi balanse og koordinasjon er kontrollert av lillehjernen, et slag i dette området resulterer i ataksi (til vanskeligheter eller manglende evne til å gå). Du kan også lider av svimmelhet, hodepine og kvalme og oppkast.

Brain Stem

Hjernestammen kontrollerer kritiske hjerte- og lungefunksjoner, slik at et slag i hjernestammen fører ofte døden som hjerte og / eller lunger mislykkes. Men hvis du overlever, kan du oppleve et bredt spekter av symptomer, inkludert hjerte og lunge dysfunksjon, quadriparesis eller quadriplegia (svakhet eller lammelse i hele kroppen), nedsatt syn, problemer med å svelge eller snakke. Noen mennesker blir værende i en vegetativ tilstand i en permanent koma.

Betraktninger

Mens et slag kan være ødeleggende, kan hjernecellene regenerere til en viss grad, og andre deler av hjernen kan overta funksjonene til skadede områder, slik at slag syndromene kan forbedre med fysioterapi og / eller tale terapi.

Hva er Myelodysplasi syndrom?

Myelodysplastisk syndrom er en gruppe lidelser hvor stamceller i kroppen danner ikke eller fungerer riktig. Dette betyr at det ikke er nok friske celler i kroppen, noe som kan føre til livstruende komplikasjoner. Ifølge Blood Cancer og Leukemi nettside, er mellom 7000 og 12 000 nye tilfeller av myelodysplastisk syndrom diagnostisert hvert år i USA

Betraktninger

Myelodysplastisk syndrom ikke er kreft, men noen former av tilstanden kan føre til akutt myeloid leukemi, en form for kreft. Av denne grunn er syndromet ofte referert til som pre-leukemi.

Symptomer

Tretthet og kortpustethet, lett blåmerker eller blødninger, mister vekt utilsiktet, veldig blek hud, hyppige infeksjoner, petekkier (små røde flekker under huden), svakhet og feber er symptomer på myelodysplastisk syndrom.

Typer

Det finnes forskjellige typer av myelodysplastisk syndrom. 5q-syndrom påvirker DNA av kroppen. Hypoplastisk MDS fungerer som anemi i kroppen. MDS med myleofibrosis fører benmargen til å vokse i milt og lever. Og regelmessig benmarg er erstattet med vev og fibrose MDS med fremtredende eosinofili forårsaker et overskudd av visse hvite blodceller.

Kreftrisiko

Pasientene er klassifisert etter deres risiko for å utvikle kreft. Intermediate-1 er det laveste risikonivå. Pasienter på dette nivået har ildfast anemi, ildfast anemi med ringsel sideroblaster eller refraktær anemi med overdreven blasts. Pasienter som har høyere risiko for å utvikle kreft anses Intermediate-2 og har vanligvis refraktær anemi med overdreven blaster i transformasjon eller krom myelomonocytisk leukemi.

Årsaker

Det er ingen kjent årsak for primær myelodysplastisk syndrom. Noen årsaker til sekundær myelodysplastisk syndrom inkluderer kjemoterapi og miljøgifter.

Hva er bra for et sunt leveren?

Hva er bra for et sunt leveren?


Leveren er en av de viktigste organer i menneskekroppen. Dens funksjoner er avgiftning, metabolske prosesser, syntesen av proteinet, hormonproduksjon, glykogenlagring, og nedbrytning av røde blodceller. Mens det er flere godt omtalte faktorer som kan forårsake leverskader --- spesielt stort inntak av alkohol, narkotikamisbruk og et dårlig kosthold --- det er også nok av ting du kan gjøre for å bidra til å fremme helsen til denne vitale organ.

Sunt kosthold

Fordi leveren spiller en avgjørende rolle i fordøyelsen, bør det ikke være overbelastet i avgifte hva du spiser. Matvarer som ikke er bra for leveren inkluderer stekt mat, mettet fett, hvitt sukker, hvitt mel, delvis hydrogenert fett, brus, alkohol og overdreven protein. Spise naturlig mat i stedet for bearbeidet mat som inneholder kunstige ingredienser som leveren har å bryte ned.

Liver-sunn mat inkluderer epler, artisjokker, nøtter, kaldt vann fisk (som laks og makrell), hvitløk, løk, rosenkål, linfrøolje og sesamfrø. Også, i stedet for å bruke usunne sauser som ketchup (som inneholder høye nivåer av sukker og mais sirup), velger levervennlige sauser som frisk salsa, surkål, sitronsaft eller persille.

Kosttilskudd

Du kan også henvende seg til ulike kosttilskudd, inkludert bete rot (beta vulgaris), en juice som hjelper rense leveren; S-adenosyl-L-metionin (samme), et næringsstoff som hjelper bekjempe forhold som svak lever, skrumplever, Gilbert syndrom og kolestase; melk tistel (Silybum), en urt som hjelper avgifte og regenerere leveren; artisjokk, som har egenskaper som bidrar til lavere kolesterol og beskytte lever forbindelser; gurkemeie, som fremmer enzym avgiftning og er anti-inflammatorisk; alpha lipoic syre, som bidrar til å fremme avgiftning og beskytter mot skader; løvetann, som bidrar til å forbedre fordøyelsen og hjelpemidler i galle flyte fra leveren; og lakris ekstrakt, som bidrar til å beskytte mot skader og forbedrer immunforsvaret.

Toksiner

En annen måte for å fremme en frisk lever er å unngå giftstoffer, som er tilstede ikke bare i maten vi spiser, men også i Styrofoam og plastbeholdere og kopper mat er ofte serveres. Disse toksiner er antatt å ha evnen til å henge seg opp celler av de matvarer seg, noe som fører til deres forbruk og mulige skader på leveren. Plantevernmidler er også viktige kilder til giftstoffer som ikke kan fjernes helt ved å bare vaske matvarer. Oppsøke økologisk mat som er dyrket og produsert i plantevernmiddel frie miljøer.

Metabolsk syndrom og fedme

Fedme er en av de største epidemiene i USA Millioner av amerikanere er overvektige, og like mange nærmer seg eller fedme. For å bekjempe tilstanden, er det viktig å kjenne og forstå de ulike faktorer assosiert med fedme. Metabolsk syndrom er en gruppe av risiko som faktor i ett individ. Risikoene forbundet med metabolsk syndrom, så er det viktig å søke medisinsk hjelp for å behandle problemene knyttet til den.

Hva er Metabolsk syndrom

Metabolsk syndrom er en karakterisert gruppe av risiko forbundet med metabolismen som er funnet i én person. Disse faktorene omfatter abdominal fedme, høyt blodtrykk, insulinresistens, pro-inflammatorisk tilstand (en forhøyet C-reaktivt protein i blodet) og aterogene dyslipidemi (blodfettforstyrrelser, høyt kolesterol).

Risiko

De som har blitt diagnostisert med metabolsk syndrom har spesiell risiko for koronar hjertesykdom, sammen med forskjellige andre sykdommer forårsaket av oppbygging av plakk innenfor veggene av arteriene. Slike sykdommer inkluderer slag og perifer vaskulær sykdom og type 2 diabetes. Det er mange personer diagnostisert med metabolsk syndrom i USA og mange flere mennesker blir diagnostisert med det hele tiden. Så langt er det rundt 50 millioner mennesker som har metabolsk syndrom.

Den øverste risikoer knyttet til denne tilstanden er abdominal fedme og insulinresistens. Når kroppen din er motstandsdyktig mot insulin, betyr det at kroppen din ikke er i stand til å bruke insulin effektivt - det er en generell stoffskiftesykdom. Noen ganger er metabolsk syndrom kalles insulinresistens syndrom.

Andre faktorer

Noen av de andre tilstander forbundet med metabolsk syndrom er fysisk inaktivitet, aldringsprosessen, genetisk predisposisjon og hormonell ubalanse. Det er noen personer som er genetisk disponert for insulinresistens. Deretter med en kombinasjon av andre ervervede faktorer kan bidra til utbruddet av insulinresistens, så som inaktivitet og overflødig fett. Mange av menneskene som utvikler dette har abdominal fedme. Så langt er de molekylære nivåer ikke fullstendig kjent mellom metabolske risikofaktorer og insulinresistens.

Diagnose

Det er ingen organisert system eller kriterier for diagnostisering av stoffskiftesykdom ennå, men kriteriene gitt av National Cholesterol Education Program, eller NCEP, brukes mye. Det anbefales at tre eller flere av de følgende komponenter som befinner seg i en pasient (i henhold til American Heart assosiere og National Heart Lung and Blood Institute):
• Forhøyet livvidde (over 40 inches i menn og over 35 inches i kvinner)
• Forhøyet blodtrykk
• Forhøyet glukose
• Redusert HDL kolesterol (godt kolesterol)
• Forhøyede triglyserider

Behandling

Behandling som brukes til å behandle og administrere langsiktig og kortsiktig metabolsk syndrom inkluderer vekttap, økt fysisk aktivitet og sunne matvaner.

Hva er årsaken til leverproblemer?

Leverproblemer kan variere fra hepatitt (betennelse) til kreft i leveren og leversvikt og, avhengig av årsaken, kan utvikle plutselig eller over flere tiår. Du kan ikke oppleve noen symptomer på leverproblemer til leveren din har betydelige skader, noe som kan øke sjansen for komplikasjoner. Ifølge American Liver Foundation og National Library of Medicine, årsaker til leverproblemer inkluderer livsstilsfaktorer og infeksjonssykdommer.

Narkotika

Medisiner som ibuprofen og paracetamol, kolesterolsenkende medisiner, syntetiske steroider og ulovlige stoffer som metamfetamin kan forårsake leverproblemer når det brukes for mye eller misbrukt.

Livsstil

Hvis du har en livsstil som inkluderer å spise fet mat og mangel på mosjon, kan fett akkumuleres i leveren og føre til fettlever sykdom.

Vaner

Forbruker et overskudd av alkohol eller tung bruk av tobakk kan føre til skade på leveren din, og hvis du bruker både alkohol og tobakk du kan utvikle leverproblemer raskere.

Infeksjon

Virusinfeksjoner som hepatitt A, B og C kan føre til at du har leverproblemer som strekker seg fra midlertidig betennelse til skrumplever, kreft og leversvikt.

Genetiske lidelser

Du kan arve genetiske lidelser som Wilsons sykdom, Gilbert syndrom eller hemokromatose som skaper problemer for å utvikle seg i leveren din når du blir eldre.

Fordøyelsessykdommer

Lidelser i galleblæren, bukspyttkjertelen eller kanaler som kobler leveren din til andre organer kan føre til problemer i leveren som kan føre til leversvikt uten øyeblikkelig behandling.

Globus syndrom

Globus syndrom


Tilstanden kalles globus syndrom ble først brakt til lys rundt 2000 år siden av Hippokrates "far til medisin." I hans medisinske notater dokumentert han tilstanden som en plage type sykdom, forårsaket av psykisk abnormitet. Under tiden med Hippokrates global syndrom ble kjent som "global hystericus", men dagens moderne leger synes å ha funnet en sammenheng mellom globus syndrom tilstand og sure oppstøt.

Hva er Globus syndrom?

Begrepet globus syndrom er også referert til som globus sensasjon; en tilstand som er merket med en følelse av fylde i halsen. Merck forklarer at pasienter som har blitt diagnostisert med global syndrom ofte oppleve følelsen av en klump eller masse i området av halsen. Men ved ytterligere undersøkelse av en lege det ikke er fysisk bevis for at det er noen hindring i halsen.

Symptomer

Foruten følelsen som de har en klump i halsen, pasienter også beskrive globus syndrom som følelsen som mat eller et fremmedlegeme sitter fast på baksiden av halsen. Nexium Forskning forklarer at vekttap er ikke et problem fordi syndromet ikke forstyrrer med å spise. Det gjør det, men gjør det vanskelig for en pasient å svelge spytt og medisiner som er i pilleform. Noen pasienter rapporterer at globus syndrom er mer alvorlig i løpet av kvelden.

Hvordan er det diagnostisert?

En pasient opplever symptomer på globus syndrom bør vurderes av en lege. Under eksamen, vil en lege se etter indikasjoner på heshet eller en svulst under tungen. Tilstedeværelsen av en av disse ville utelukke globus syndrom og indikerer en underliggende sykdom. I boken "Diagnostisering og behandling av symptomer i luftveiene," forfatteren Richard S. Irwin avslører at behandlende lege vil også undersøke hals, bihuler og hals for å utelukke sykdom. Diagnostiske tester kan også anvendes for å bekrefte at globus syndrom ikke er forårsaket av en masse eller oppbygging av slim.

Årsaker

Årsaken globus syndrom er fortsatt ukjent, men leger teoretisere at det kan være relatert til gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Ifølge American Academy of Family Physicians, er globus syndrom den vanligste symptomet forbundet med GERD. Faktisk er mellom 23 og 60 prosent av pasienter som opplever globus syndrom også diagnostisert med gastroøsofageal reflukssykdom.

Behandling

Ingen medisiner har vist seg effektive i behandlingen av globus syndrom, men leger har konstatert at deres pasienter har en reduksjon i globus syndrom symptomer når GERD er blitt behandlet. Rhinologist og Nasal plastisk kirurg Dr. Joe Marais forklarer at kontinuerlig harking og svelging kan gjøre følelsene forbundet med globus syndrom mer uttalt og foreslår å gjøre en bevisst innsats for å begrense slike vaner. Også suger på et stykke hardt godteri eller svelge en kald drikke kan også være nyttig.

Hva er årsakene til gulsott & Svimmelhet?

Hva er årsakene til gulsott & Svimmelhet?


Gulsott er en gul farge i hud, slimhinner og øyne fra bilirubin eller pensjonert røde blodlegemer som ikke er kassert av leveren. Svimmelhet kan ha flere ulike årsaker og er vanligvis relatert til gulsott.

Amming Gulsott Årsaker

Ifølge US National Library of Medicine, kan spedbarn utvikle amming gulsott i løpet av den første uken av livet på grunn av utilstrekkelig inntak av morsmelk.

Barndom Gulsott Årsaker

Barn kan utvikle gulsott fra malaria, hepatitt eller hemolytisk anemi. Medfødte lidelser som Gilbert syndrom, Dubin-Johnson syndrom eller Rotor syndrom kan føre til gulsott hos barn.

Voksen Gulsott Årsaker

Voksne kan utvikle gulsott fra alkoholisk leversykdom, kreft i bukspyttkjertelen, hepatitt og blokkerte gallegangene.

Vertigo Svimmelhet Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, er vertigo en falsk følelse av spinnende bevegelse eller svimmelhet som kan være forårsaket av betennelse i det indre øret, Ménières sykdom eller migrene. En godartet vekst på vestibular nerve eller raske endringer i bevegelse som en berg og dalbane eller fly tur kan forårsake svimmelhet.

Andre årsaker til svimmelhet

Svimmelhet kan være forårsaket av fall i blodtrykk, utilstrekkelig blod utgang fra en persons hjerte eller angstlidelser. Hyperventilering kan forårsake svimmelhet å utvikle.

Hva er årsaken til Eye Gulsott?

Hva er årsaken til Eye Gulsott?


Gulsott er en gulaktig fargetone i huden, øynene eller slimhinner som oppstår når du har unormalt høye nivåer av bilirubin i blodet. Bilirubin er et pigment som er skapt av røde blodceller. Personer med gulsott har nesten alltid gule-farget øyne; dette kan være det første tegn på gulsott.

Fysiologisk gulsott

De fleste babyer oppleve noen gulsott i sin første uke. Dette er kjent som fysiologisk gulsott.

Patologisk gulsott

Patologisk gulsott er gulsott som utgjør en helserisiko. Dette kan skje fra blodsykdommer, hepatitt, skrumplever, gallegang blokkering, andre leversykdommer, eller infeksjoner.

Gilbert syndrom

Gilbert syndrom er en arvelig sykdom hvor lave nivåer av enzymer i leveren forårsake mild gulsott. Denne tilstanden ikke viser noen helsemessige farer.

Betraktninger

Behandling av gulsott tidlig vil bidra til å forhindre kjerneicterus, som oppstår når giftige nivåer av bilirubin bygge opp i hjernen.

Advarsel

Gulsott bør alltid være medisinsk evaluert.

Slik unngår du at Gilberts sykdom

Slik unngår du at Gilberts sykdom


Gilbert syndrom er en vanlig genetisk leversykdom som vanligvis finnes hos menn og er identifisert ved uriktig behandling av bilirubin i leveren. Mens det er ingen måte å forhindre dette godartet sykdom, kan du være i stand til å hindre mange av sine vanlige symptomer inkludert gulsott av hud og øyne, tretthet, magesmerter, mørk urin og tap av appetitt.

Slik unngår du at Gilberts sykdom

•  Unngå å hoppe over måltider eller faste for lange perioder av gangen. Dette vil bidra til å holde immunsystemet sterkt og bistå i å forebygge forhøyet bilirubin nivåer forårsaket av forkjølelse og influensa.

Hold deg hydrert til enhver tid. Dette vil også hindre og lindre forkjølelsessymptomer som kan øke bilirubin nivåer og utvider Gilbert syndrom symptomer.

Unngå stressende eller traumatiske situasjoner. Når unngå de typer situasjoner er ikke et alternativ, har en handlingsplan for å takle slik som pusteteknikker, meditasjon eller yoga.

Følge en lav intensitet fitness diett og unngå strenge aktivitet som har en tendens til å øke varierende bilirubin nivåer.

Symptomer og Cures for Gilberts sykdom

Gilbert sykdom, også kjent som Gilbert syndrom, er en genetisk forstyrrelse som finnes i omkring 5 prosent av befolkningen. Det blir sett på som relativt harmløse, vanligvis ikke krever umiddelbar behandling. Det er svært få symptomer, men de som finnes er relativt lett å oppdage og diagnostisere.

Symptomer

Fordi Gilberts sykdom er en arvelig tilstand, er det til stede fra fødselen av. Som sådan, er det ofte ingen vist symptomer; det er rett og slett en gave ennå sovende og ufarlig tilstand.

Hvis et symptom dukker opp, men det vil ganske sikkert være en mild gulsott. Dette vil vise gjennom en gulfarging av øyne og misfarging av huden forårsaket av økt bilirubin i blodet. Dette ufarlig tilstand er den eneste synlige symptom på Gilberts sykdom som kan oppstå. Selv om gulsott ikke kan vises i alle tilfeller av Gilberts sykdom, kan det bli forsterket av sykdom, dehydrering eller overanstrengelse.

En mer kompleks og sjeldnere sett eller oppdaget symptom på Gilberts sykdom er en negativ reaksjon på visse reseptbelagte legemidler. Fordi Gilberts påvirker leverens evne til å avgifte visse legemidler, kan noen pasienter på et bestemt sett av resepter oppleve diaré eller nøytropeni. Fordi sjansene for noen med Gilberts sykdom også være på resepter i spørsmålet er ekstremt slank, er dette symptomet ekstremt uvanlig.

Cures

Det er ingen full behandling eller helbredelse for Gilbert sykdom. Fordi det er en genetisk arvelig tilstand, er det ikke forebygges eller behandles. Det er imidlertid også ufarlig.

Bortsett fra farging av huden forårsaket av gulsott, er det ingen merkbare effekter av Gilberts sykdom og ingen risiko involvert med å ha det. Gulsott vil forsvinne av seg selv uten behandling. Den eneste metoden for å håndtere Gilberts sykdom som kan anses som en kur innebærer narkotika for å hjelpe fremskynde forsvinningen av gulsott. Medisinen fenobarbital kan bidra til å redusere nivåene av bilirubin som fører til gulsott hvis misfarging blir for kraftig. Men har medisinen mange potensielle bivirkninger, og det er ofte tenkt at risikoen av medisinen langt oppveier fordelene fordi gulsott og Gilberts alene er ufarlig.

Hva er meningen med Yellow løs avføring?

Hva er meningen med Yellow løs avføring?


Leger ofte be avføringsprøver fra pasienter som opplever en lang rekke symptomer. Avføringsprøver gi innsikt i den generelle helsen til fordøyelsessystemet. Krakk som avviker fra normen når det gjelder farge og konsistens kan tyde på sykdom eller infeksjon. Gul, løs avføring er en uvanlig krakk variasjon og kan indikere et medisinsk problem.

Identifikasjon

Sunn avføring er brun og velformet, noe som indikerer et sunt kosthold og høytfungerende fordøyelsessystemet. Gul, løs avføring kan være alt fra lys grønn til lys gul. Denne type av avføringen er vanligvis ikke velformet og faller fra hverandre ved kontakt med vann toalett. Krakken kan også synes å ha en høy vann-eller fuktighetsinnhold som gjør det ser ut som væske. Det er ingen entall lukt forbundet med gule avføring, men en uvanlig lukt ikke typisk for normal avføring kan følge med avføring.

Betydning

Gul, løs avføring kan indikere en av flere forhold. Mindre alvorlige årsaker til gul avføring inkluderer en naturlig reaksjon på en diett høy i matvarer med gule eller grønne fargestoffer. Oransje-gul, kan løs avføring være et resultat av en diett høy i beta-karoten. Veldig gule avføring kan indikere lave nivåer av sunn galle og bakterier til stede i fordøyelseskanalen. Bakterier ansvarlig for å snu krakk brun kanskje ikke hatt nok tid til å samhandle med avføring før kroppen utvist den.

Kroniske forekomster av gul, løs avføring kan tyde på mer alvorlige problemer. Gilberts syndrom er en lidelse der leveren overproduces bilirubin som kan føre til ikke bare gule avføring, men også en gul farge på huden eller øynene. Malabsorpsjon av fett er en annen mulig årsak til gule avføring. Hvis kroppen din ikke er absorberende fett på riktig måte, kan overflødig fett ende opp i tarmen, noe som gir avføringen en gul fargetone. Malabsorpsjon kan indikere en alvorlig tilstand som cøliaki. Gul avføring kan være et tegn på galleblæren sykdom eller kreft i bukspyttkjertelen, forhold som krever øyeblikkelig legehjelp. Sjelden, er gule, løs avføring forårsaket av en parasitt kalt giardia som invaderer tarmen og forstyrrer fordøyelsen.

Behandling

Den spesifikke behandling for gul, løs avføring avhenger av årsaken til tilstanden, som kan fastslås ved en gjennomgang og blod eller avføring stikkprøver. Dersom avføringen er et resultat av en svingning i en persons kosthold, kan en lege anbefaler en alternativ diett som er høy i fiber og probiotika, som begge fremmer sunn tarm funksjon. Kroniske gul, løs avføring er ofte et tegn på noe mer alvorlig. Hvis gul, løs avføring er et resultat av en galleblæren sykdom, kan ha behov for galleblæren fjernes. Leversykdommer som bidrar til gule avføring kan forvaltes gjennom kosten eller reseptbelagte medisiner. Kronisk løs avføring kan også bidra til dehydrering. Overflødig væske eller intravenøse væsker kan være foreskrevet i ekstreme dehydrering tilfeller.

Forebygging

En diett rik på fiber og grønne grønnsaker bidrar til å regulere tarmen og fremmer normal fordøyelse. High-fiber dietter bistå i oppstramming opp en krakk konsistens under fordøyelsen. Overvåke inntaket av farget matvarer for å redusere sannsynligheten for bestått krakk med en unormal farge som gul. Jern og magnesium-rik mat bidra til å fremme sunn leveren fungerer å redusere sannsynligheten for overflødig bilirubin produksjon.

Betraktninger

Normal avføring inkluderer sporadiske misfargede eller løs avføring. Løse eller gule avføring er ikke alltid en indikasjon på et alvorlig problem. Men kroniske gul, løs avføring krever oppmerksomhet fra en lege som kan diagnostisere årsaken til de unormale avføring og overvåke pasienten for tegn på dehydrering som følge av diaré.

Hvordan er Moebius syndrom Bestått?

Hvordan er Moebius syndrom Bestått?

Hva er Moebius syndrom?

Moebius syndrom, også kjent som Mobius syndrom, er en nevrologisk lidelse som er sjeldne og effekter barn fra fødselen av. Barn og voksne med Moebius syndrom er ikke i stand til å bevege øynene fra side til side og har problemer med å blinke, smilende, frowning, suger, og griner. Andre symptomer til stede hos personer som har Moebius syndrom inkluderer taleforstyrrelser, søvnforstyrrelser, problemer med å svelge, pusteproblemer, synsvansker, sensorisk integrasjon dysfunksjon og svak overkroppen styrke, mangel på ansiktsuttrykk, fôring og kveles problemer, øye følsomhet, forsinkelser i motoriske ferdigheter, krysset øyne (også kalt skjeling), sikling, deformert tungen, ganespalte, begrenset tungen bevegelse, hørselsproblemer, taleforstyrrelser, skamslått føtter og hender misdannelser. Hvis du tror barnet ditt kan ha Moebius syndrom, ta ham til lege så snart som mulig for en undersøkelse.

Kjemien bak Moebius syndrom

Moebius syndrom effekter det 6. og 7. hjernenerver, noe som reduserer muligheten for pasienter til å flytte sine ansikter og øyne. Selv om noen lider av Moebius syndrom har bare disse nerveforstyrrelser i hjernen, andre hjernenerver som kan være berørt inkluderer 3., 4., 5., 9., 10., og 12. nerver. Hvis den 8. hjernenerve kommer i stand vil pasienten trolig lider av hørselstap. Selv om det er kirurgiske prosedyrer for å gjøre ansiktsmusklene mer brukbare for Moebius pasienten, er det i dag ingen kur for Moebius syndrom.

Er Moebius syndrom Arvelig?

Fordi Moebius syndrom er en tilstand som påvirker hjernen, det er konstant studier prøver å avgjøre hvorvidt Moebius syndrom er genetisk eller arvelig. Ifølge Department of Human Genetics, University of Cape Town Medical School i Sør-Afrika, har en link blitt oppdaget mellom fravær av kromosom 13 og noen Moebius syndrom lider i Sør-Afrika, som kan vise at sykdom er en genetisk lidelse. Men fordi Moebius er en svært sjelden sykdom, har det vært vanskelig for leger å finne en felles kobling mellom alle pasienter Moebius syndrom. Som i 2009, har ingen offisielle krav er gjort hvorvidt sykdommen er arvelig eller genetisk, og bestått av Moebius syndrom anses å være tilfeldig. Det er imidlertid påvist at Moebius syndrom er ikke smittsomt, og det er alltid til stede ved fødselen.

Hva som forårsaker store smerter i buen på foten?

Har du noen gang hatt en smerte i buen av foten din ved å komme ut av sengen? Eller kanskje det oppstår etter langvarig stående, løping eller gåing. Noen ganger kan du gå den av og andre ganger skyting smerte er mer enn du kan stå. Følgende er noen syndromer som forårsaker bue smerte. Forstå at disse er muligheter, og på ingen måte en diagnose. Søke medisinsk behandling når det trengs.

Mulige årsaker til smerter i fotbuen

Buen på foten består av et band av fascia som festes tærne til calcaneus bein (hæl). I mange tilfeller fascia blir irritert og betent. Denne irritasjonen kan også innebære akillessene og muligens leggen, siden akillessene knyttet til disse musklene og kontrahering dem kan skape smerter i buen. Heat, klassisk massasje og treg strekk kan løsne det nok for å lindre smerten. Løpere har ofte problemer på grunn av hælen / tå vektbærende handling. Dette kan skape mikro-tårer i fascia hvis du ikke skal strekke før du kjører. Forskjellige benlengder resulterer i en ujevn gangart også kunne være en faktor, som kunne tårer til fascia, eller plantar fasciitis, som er den mest vanlig kjent syndrom av buen. De eldre kan ha degenerasjon og bryte ned av fascia fibrene som de alder skaper mikro-tårer, noe som gjør dem mer utsatt for fotproblemer. I disse tilfellene en bue støtte er spesiallaget for å løse problemet

Lav Kalium

Lav kalium kan også opprette foten kramper. Hvis kalver er stramt og kramper kan trekke handling påvirker buen. Tegn og symptomer på lavt kalium inkluderer svakhet, tretthet, muskelkramper, forstoppelse og unormal hjerterytme (arytmier). Behandling av lav kalium er rettet mot den underliggende årsak, og kan omfatte kaliumtilskudd. Hvis du er bekymret for din kaliumnivå, snakk med legen din.

Plantar fasciitis

Smerter ved stiger i morgen eller smerter under lange turer eller langvarig stående kan være plantar fasciitt. Dreven strekking av plantarfascien vil rive det, og kan føre til helbrede spurs hvis ikke en ordentlig måte. Et eksempel er stiger opp på ballen av foten barefoot, som om nå for noe, eller når iført høye hæler. Begge er unaturlige posisjoner for foten, slik støtte av buen er svært viktig. En lav hæl, og i noen tilfeller en bue støtte, anbefales. En helhetlig tilnærming til raskt å løse plantar fasciitt er med svenske Bitters. Prøv å fortynne bitter med renset vann og suge et ess bandasje i det. Slather kakao smør eller smult på buen og toppen av foten for å hindre uttørking. Klem ut overflødig væske i bandasjen og vikle foten løst. Deretter sette en plastpose over bandasjen og en sokk over det og gå til sengs. Gjør dette i 3-7 netter til smerten er borte. Jo raskere du gjør dette etter skade jo bedre; urtene suge inn i konseptet og fremme helbredelse.

Tarsal Tunnel Syndrome

Når posterior tibial nerve blir komprimert i tarsal tunnel, er det nummenhet over buen på foten, samt smerte, svie eller prikking (nervesmerter). Tarsal tunnel syndrom kan forveksles med plantar fasciitis eller hælspore, og legen din kan utelukke det med en nerve conduction test. Dette syndromet er hva carpal tunnel syndrom er til hånden / håndleddet.

Bekhterevs sykdom

Bekhterevs sykdom kan skade brusk og bein i ryggraden og hoftene og føre til disse områdene smeltet sammen. Når dette skjer det begrenser din mobilitet og skader nerver, noe som i sin tur kan skape hæl og bue smerte.

Alternative behandlinger for Restless Leg Syndrome

Alternative behandlinger for Restless Leg Syndrome


Ingen kan helt forstå hva Restless Leg Syndrome er inntil hun en dag lider med det. Det er en merkelig følelse som får deg til å hele tiden flytte bena; de synes ubehagelig i alle posisjoner, og trangen til å flytte dem er nesten uimotståelig. Det føles nesten som om beina er under andres kontroll som de rykk og kreve å bli flyttet enda en gang. For alle som lider med Restless Leg Syndrome (RLS), søvn er nesten umulig, og jo mer du tenker på det, jo verre det synes å bli.

Selv om det finnes medisiner tilgjengelig for å hjelpe med RLS, kan du ikke ønsker bivirkninger og kan velge å søke etter hjem rettsmidler eller alternative behandlinger. Her er en samling av rettsmidler og alternative behandlinger som anses som trygt for alle å prøve.

Enkle endringer

Ta en spasertur på kvelden. Noen sier at mild trening i kveld hjelper lindre RLS symptomer.

Gjør milde strekninger i kveld.

Drikk minst en halvliter vann i kveld for å unngå dehydrering, som mild dehydrering kan forverre symptomene.

Reduser inntak av koffein, spesielt etter 14:00. Unngå alkohol og nikotin.

Wear strømper til sengs.

Endringer i kostholdet

Ta en multivitamin med jern daglig. Vær sikker på at den inneholder 100% av den voksne daglige behov for vitaminer B6, B12, kalium og jern.

Drikk 12 oz. tonic vann daglig.

Bland 1 c. varmt vann med 1 ss. honning og 1 ss. eple cider eddik og drikke på kvelden.

Spis ett av følgende hver kveld før sengetid: en appelsin, en banan eller tre svisker

Avslapping

Bestrebe seg på å slappe av i kveld og ikke bekymre seg for ting. Lytt til dempet musikk og lese noe lett og morsomt. Nipp til en urte te som induserer avslapning og søvnighet. Hold føttene og anklene varme. Du kan prøve å massere lotion inn føttene før du tar på strømper, massasje hjelper mange folk slappe av.

Gå til sengs på samme tid hver kveld og stå opp på samme tid hver morgen. En vanlig søvn tidsplan vil signalisere kroppen din at det er på tide å sove om natten, og vil hjelpe deg å slappe av.

Off-the-wall rettsmidler

Gni varm eple cider eddik på føttene og leggene.

Plasser et såpestykke mellom madrass pad og bunnen av arket på sengen (jeg ikke gjør dette opp); mange hevder dette har gitt dem lindring av RLS.

Dyppe føttene i svært kaldt vann i 20 sekunder; ta dem ut og tørk dem før pakke dem i en forvarmet varmepute.

Konsultere lege

Sjekk med legen din før du diagnostisere deg selv med RLS. Legen bør utelukke alle andre mulige årsaker, som for eksempel ernæringsmessige mangler, anemi, diabetes, skjoldbrusk forhold og nyresykdom.

Om Myelodysplasic syndrom

Myelodysplastisk syndrom, eller MDS, refererer til en bred gruppe av kreft i blodet og / eller benmarg. Leukemi og lymfom Society anslår at 11.000 MDS tilfeller er diagnostisert årlig, basert på et gjennomsnitt på 50 484 diagnostiserte tilfeller mellom 2001 og 2005 i de amerikanske menn over 70 er de vanligste pasienter rammet av MDS. Det finnes flere forskjellige typer av MDS, hvorav noen er høyere risiko enn andre.

Hva er myelodysplastisk syndrom?

Myelodysplastisk syndrom begynner i benmargen, når normale benmargceller begynner å mutere. Det er to forskjellige typer av myelodysplastisk syndrom: høy risiko MDS og lav risiko MDS. Hos pasienter med lav risiko MDS, utvikler kreft langsomt og blodceller og blodplater som er gjort i benmargen fortsette å være relativt vanlig. Den vanligste bivirkningen av lav risiko MDS er anemi, men for det meste hver av cellene fortsetter å fungere normalt.
Høy risiko MDS begynner også i benmargen, men cellene er produsert innen benmargen ikke lenger fungere som normalt. Hos pasienter med MDS, blir cellene utgitt før de er utviklet. Disse cellene, kalt "blasts" blir sluppet tidlig. Vanligvis blastceller utgjør mindre enn 5% av cellene i marg, men i en pasient MDS de står for høyere enn 5%. De blast celler aldri utvikle fullt ut, og slik at pasientene utvikler lavt antall blodceller (røde blodceller, hvite blodceller og blodplater). Den lave celletall fører til en rekke mulige medisinske problemer.

Myelodysplastisk syndrom og Leukemi

MDS kan utvikle seg til akutt myelogen leukemi (AML). Pasienter hvis benmarg inneholder 20% eller høyere blåse (umodne) celler blir kategorisert som å ha AML, som er en livstruende form av leukemi.

Årsaker

I de fleste pasientene, er MDS anses å være en primær cancer, og har ingen kjent årsak. Imidlertid kan MDS også forekomme som en sekundær form for kreft. Dette betyr MDS ble forårsaket av behandlinger i forbindelse med andre krefttyper (herunder kjemoterapi og strålebehandling). MDS i forbindelse med kreftbehandling er sjeldne, og vanligvis pasienten har også en arvelig genetisk defekt som gjør hans kropp mindre i stand til å tåle den behandling av kreft.
Eksponering for et kjemikalie som kalles benzen, som er funnet i sigaretter og industrielle innstillinger, kan også føre til MDS ved å skade celle DNA.

Symptomer

MDS kan være asymptomatisk i mange pasienter. I noen tilfeller kan det føre til tretthet eller utmattelse, og / eller pustevansker, spesielt under anstrengende fysisk aktivitet. Fordi det er asymptomatisk og symptomene når de oppstår, er også symptomer på mange andre sykdommer, er MDS ofte funnet under en komplett blodceller under rutine physicals. En nøyaktig diagnose av MDS er gjort ved å måle blodlegemer og ved en mikroskopisk undersøkelse av benmarg og blodceller.

Behandling

En lege som er spesialist på blodsykdommer, som kalles en hematologist, anbefales for MDS pasienter. Høyrisiko MDS pasienter kan bli behandlet av høy doss av kjemoterapi, og allogene stamcelletransplantasjoner. Allogene stamcelletransplantasjoner krever en matchet donor. Lav risiko MDS pasienter kan bare se og vente, og ikke har aggressiv behandling for MDS. MDS pasienter kan også administrere symptomer og behandle MDS med blodcelleoverføringer og ved å begrense sin eksponering for infeksjoner.
Noen muntlige medisiner kan også bli anbefalt å hjelpe blodceller vokse. Disse medicaitons inkluderer Deferasiroks, Erytropoietin og Epoetin alfa.

Diagnostisering av gulsott

Gulsott er en tilstand som oppstår når det er skade på leveren eller blokkering i en gallegang. Leveren har mange funksjoner, inkludert fjerning av avfallsprodukter som for eksempel bilirubin, som kommer fra ødelagte røde blodlegemer, fra blodet. Når for mange røde blodlegemer går inn i leveren, gult pigment fra bilirubin bygger seg opp og forårsaker gulsott.

Årsaker

Babyer kan ha gulsott i løpet av sin første uke av fødselen fordi leveren ikke er moden nok til å håndtere bilirubin. Behandling kan ikke være nødvendig med mindre det blir alvorlig. Sørg for at legen er klar hvis barnet har gulsott. Årsaker til voksen gulsott inkluderer alkoholisme, kronisk hepatitt, kreft i bukspyttkjertelen, anemi, skrumplever og malaria.

Typer

Det finnes flere vanlige typer gulsott hos nyfødte. Fysiologisk gulsott, også kjent som normal gulsott, påvirker nyfødte hvis leveren er ikke utviklet til forfall. Dette gulsott vises to til fire dager etter fødselen og normalt klarner opp innen en til to uker. Amming gulsott oppstår når den nyfødte har problemer med mating fra morens bryst eller mor er ikke å produsere nok melk.

En medisinsk tilstand som kalles Gilberts syndrom er en arvelig sykdom som er forårsaket av lave nivåer av enzymer i leveren som behandler bilirubin. Heldigvis trenger tilstanden ingen behandling, ifølge National Institute of Health.

Symptomer

Gulsott har forskjellige symptomer: gulfarging av hud og det hvite i øynene. Andre symptomer kan være formørket urin og lys avføring. Når gulsott er forårsaket av hepatitt kan symptomene også omfatte tap av appetitt, feber og oppkast. Gulsott forårsaket av en blokkering av galle kan ha symptomer på magesmerter og feber.

Diagnose

Legen din vil utføre en fysisk eksamen inspisere hud, øyne og underliv. Smerter i magen kan indikere galle blokkering. Blodprøver vil avdekke en økning i bilirubin i blodet. En ultralyd vil avsløre om gallestein eller svulster påvirker bukspyttkjertelen eller leveren. En computertomografi (CT) scan eller magnetisk resonans imaging (MRI) vil avsløre galle obstruksjon og hvor det er plassert.

Behandling

Behandling avhenger av hva medisinsk tilstand som forårsaker gulsott. Gallestein blokkerer gallegangene må fjernes eller oppløst. Alkohol bør unngås hvis levercirrhose diagnostiseres. Nyfødte med høye nivåer av gulsott er behandlet med lysbehandling, som bruker et spesielt lys for å rense kroppen for overflødig bilirubin. Den lysbehandling endrer bilirubin så den nyfødte leveren kan eliminere det lettere. Hyppige feedings kan også hjelpe barnet pass bilirubin i deres avføring. Legen din vil kunne informere deg om den beste måten å behandle barnet ditt.