Digidexo.com

Hvordan IUI Works

Hva er IUI

Intrauterin inseminasjon (IUI) er en relativt billig form for assistert befruktning som hjelper en kvinne gravid. IUI er en poliklinisk prosedyre som ligner på en celleprøve.

Noen IUI pasienter bruker fruktbarhet medisiner som Clomid eller hormon injeksjoner for å stimulere eggproduksjon, i hvilket tilfelle follikkelutvikling bør spores av ultralyd og blodprøver. IUI er gjort når størrelsen på folliklene indikerer modenhet og blod arbeid indikerer hormonell beredskap.

Hvis ingen fruktbarhet medisiner brukes, en kvinne sporer hennes naturlige syklus, og varsler legen når hennes OPK (ovulation Predictor kit) er positiv.

Timing er viktig, og pasientene bør nøye følge alle retninger fra sine leger.

Hvordan IUI Works

IUI er for kvinner med klare egglederne som har eggløsning eller kan gjøres til eggløsning med medisiner. Kvinner kan bli bedt om å gjennomgå en hysterosalpingogram, en test som sikrer egglederne er åpne før en IUI syklus. IUI omgår også cervical mucus i situasjoner der det er et problem.

For menn er IUI brukes i tilfeller av lav sædkvalitet, redusert mobilitet eller med sæddonorer.

Det er vanlig å prøve IUI før han flyttet til IVF. Det nøyaktige antallet IUI sykluser avhengig av et par sykehistorie og bør diskuteres med legen sin.

Hvordan IUI Works

IUI prosedyren tar bare noen få minutter, og innebærer en spekulum, et kateter og sperm. Sperm er vasket og sterilisert for å hindre smitte bekken. Deretter blir et kateter gjenget inn i vagina og innskudd spermier direkte i livmoren for å avvente egget.

Menn vil bli pålagt å gi sperm. Hvis lav sperm teller eller redusert mobilitet er et problem, kan det være ytterligere krav i forkant av IUI for å bedre kvaliteten.

Når IUI er fullført, kan pasienten gå tilbake til vanlige aktiviteter. En graviditetstest kan tas i to uker for å bekrefte IUI resultatet.

IUI suksess priser

Suksessen til en IUI syklus er avhengig av et par helse og historie, men den amerikanske Graviditet Association setter IUI suksessrate på 10 til 20 prosent. Yngre pasienter har høyere forekomst av IUI graviditet enn eldre pasienter.

IUI Cost

Kostnad varierer etter region og land, men forventer at IUI å koste mellom $ 300 og 500 dollar. Hvis fruktbarhet medisiner brukes, går prisen opp til flere tusen dollar.

IUI Risks

IUI er en trygg prosedyre, med mindre enn 1 prosent sjanse for infeksjoner i underlivet. For IUI sykluser ved hjelp av fruktbarhet medisiner, er det en risiko for eggstokkreft hyper-stimulering syndrom. Pasienter skal varsle sin lege hvis de opplever feber, uvanlig bekken eller magesmerter, pustevansker eller plutselig vektøkning etter IUI.

IUI pasienter under 30 år og også ved hjelp av fruktbarhet medisiner har en økt risiko for multipler. Denne risikoen kan styres gjennom tett ultralyd tilsyn av follikkelutvikling. Hvis et stort antall follikler svare, er det en risiko for at en lege vil avbryte IUI.