Digidexo.com

Hvordan planlegge sunne måltider

Hvordan planlegge sunne måltider


Å spise sunne måltider er en viktig del av å bo sunt. Hvis du planlegger fremover, vil lage sunne måltider være mye enklere. Hjelpe din familie (og deg selv) holde seg frisk med godt måltid planlegging. Her er noen tips for å hjelpe deg med å planlegge sunne måltider.

Hvordan planlegge sunne måltider

•  Lag et måltid plan for uken. Bestem hva måltider du ønsker og hva din familie foretrekker. Planlegg hva du vil gjøre med leftovers. For eksempel, hvis du skal steke en kylling, leftover kylling kan brukes til å lage en sunn kylling suppe eller salat. Hvis du ønsker å lage hamburgere, kjøpe ekstra kjøtt til bruk i chili eller elendige. Velge to eller tre hovedretter å gjøre for uken. Når det kombineres med leftovers gjort om til et annet måltid, har du sunne måltider planlagt for hele uken.

Bestem hva slags sunne siden retter å inkludere med dine måltider. Supper, salater, coleslaw eller dampede grønnsaker er et sunt valg. Siden retter kan også bli hermetisert rødbeter, bønner, fersk kokt ris eller poteter. Inkluder friske eller frosne grønnsaker hver dag for sunne måltider. Grønnsaker kan dampes i mikrobølgeovn med svært lite vann, som ikke bare opprettholder fargen, men også vitaminer. Tenk om å lage en fruktsalat servert over cottage cheese som en sunn siderett.

Sjekk din pantry og fryser. Hold pantry og fryser godt lager med det grunnleggende. Hvis du har en velfylt spiskammer, er det lett å lage en rask, men sunt måltid. Hold aksjer og supper i pantry samt kyllingbryst i fryseren.

•  Lag en handleliste for hele uken. Når du planlegger måltidene på forhånd og gjøre dine innkjøp, er det mye lettere å lage et sunt måltid. Ved å handle i forkant, vil du spare tid og penger. Du vil heller ikke bli fristet til å spise fast food når hurtigmat er tilgjengelig hjemme.

Inkluder frisk frukt og grønnsaker i måltidet plan, hvis de ikke er tilgjengelige deretter bruke frosne produkter. Også legge matvarer høy i kalsium og matvarer som inneholder mye fiber for et sunt måltid plan.