Digidexo.com

Hva gjør du hvis du er undervektig

Vårt samfunn er besatt med tynnhet, og utallige programmer eksisterer for å hjelpe dem som er overvektige. Men det kan noen ganger gå for langt, noe som resulterer i spiseforstyrrelser, kroppsbilde problemer, og farlig undervektige mennesker (mest kvinner) uvitende om hvordan de imperiling deres helse. Hvis du er undervektig og føler at du trenger å legge til noen få pounds, nærme seg problemet på samme måte som du ville miste vekt: trygt, fornuftig, og med et øye på kjærlig hvem du er i stedet for hva samfunnet sier at du skal være.

Ideal Vekt

Før du begynner å få vekt, må du vite hvor mye du trenger for å vinne. Din body mass index (BMI) kan fortelle deg den ideelle vekten for din høyde og kjønn, som gir deg et mål å jobbe for. (Hvis du prøver å bulk opp fordi du deltar i en idrett, kan din trener eller lege fortelle deg din idealvekt). Vektøkning bør skje gradvis, så gi deg selv et vindu for å gjøre det trygt. Når du har beregnet din BMI, finne ut hvor lang tid det vil ta deg å komme dit hvis du får 1 eller 2 pounds per uke.

Ernæring

Når du vet dine mål, kan du forberede en diett plan som hjelper deg å møte dem. Øke kalori teller betyr ikke forlate sunne matvaner. Det betyr ganske enkelt å endre kostholdet ditt for å matche dine behov. Beregn din hviler metabolic rate for å finne ut hvor mange kalorier du trenger hver dag. Deretter legge til en beskjeden mengde (500 til 1000 kalorier) for å bidra til å sette på pounds. Spis næringsrik mat med høyt protein, som bidrar til å bygge muskelmasse. De omfatter fisk, fjærkre, og bønner. Inkluder hel-korn brød, grønnsaker og frukt for velbalansert ernæring, og når du spiser søtsaker, fokusere på de som inneholder næringsinnhold som muffins og yoghurt. Generelt sett bør du ha en plan som krever tre måltider om dagen, pluss to snacks.

Trening

Et godt treningsprogram kan bidra til å legge på pounds samt øke energinivået og hjelpe din føler stor. Se inn styrketrening teknikker, som fokuserer på å bygge muskelmasse. Din oppgave diett bør arbeide alle de store muskelgruppene likt - og gjerne sliter dem ut etter 15 til 20 repetisjoner av samme øvelse. I de tidlige stadiene av vekttrening, du er tilbøyelig til å utvikle noen sårhet i musklene. Det er helt normalt, og mens du bør aldri over-anstrenge deg, er litt stivhet i de første dagene ingenting å være bekymret. Snakk med legen din om en formell øvelse diett; han bør være i stand til å gi noen gode råd.