Digidexo.com

Riktige teknikker for å måle et persons høyde

Riktige teknikker for å måle et persons høyde


Å vite hva din høyde kan være en viktig indikator på din helse og utvikling. For eksempel kan overvåke høyde hos barn bidra til at de vokser med en normal hastighet. Tilsvarende, dersom en persons høyde reduseres, kan dette være en indikasjon på en fysisk tilstand slik som osteoporose. Derfor er det viktig å få høydemålinger så nøyaktig som mulig ved hjelp av riktige teknikker.

Verktøy

Den beste verktøyet for måling av en persons høyde er en målestang, i henhold til osteoporose Society of Canada. Denne maskinen skal være sikkert festet til en vegg og har en horisontal arm stikker ut i 90 graders vinkel, som kan beveges opp og ned i henhold til høyden av den person som skal måles. Alternativt kan du bruke en blyant og en linjal for å markere stedet på en vegg der toppen av personens hode når, .Deretter måle avstanden mellom merket og gulvet med et målebånd. Når man gjør dette linjalen bør plasseres i en rett vinkel mot han vegg, direkte over toppen av personens hode.

Nøyaktighet

For å sikre den mest nøyaktige resultatet mulig, klapp ned håret og fjerne eventuelle store klær, sko, hår stykker eller flettet frisyre. Alle disse kan forvrenge avlesningen. Pass også på gulvet du måler på er ikke tepper og du bruker en flat vegg,

Stilling

Be personen som måles til å stå oppreist med hælene sammen og berøre veggen eller bunnen av målestang. Skuldrene bør være nivå, armer av hans side, hodet vendt forover, rumpe berøre veggen og pusten hans i et avslappet tempo. Når du tar målingen, bør øynene dine være på høyde med den horisontale armen av stangen eller linjal som brukes til å markere sin høyde.

Innspilling

Høyde bør registreres til nærmeste millimeter. Høydemålinger bør også tas tre ganger på rad for å oppnå den mest nøyaktige resultatet ved å opprette et gjennomsnitt fra de tre målinger innhentet, sier Osteoporose Society of Canada. Dette er fordi høydemålinger kan variere hver gang de tas voldtektsofre fenomen ofte henvist til som "Precision feil". Ved å gjenta målingen, kan du redusere denne feilmargin. Ved måling av en person tre ganger, må du be dem om å gå bort fra veggen for å bli omplassert hver gang. Den gjennomsnittlige høyde oppnås blir deretter klassifisert som den mest nøyaktige avlesning.