Digidexo.com

Bruker for Evening Primrose

Bruker for Evening Primrose


Nattlysolje er en nordamerikanske innfødte biennale plante med blomster som åpner i kveld og i nærheten i løpet av dagen. De er funnet øst for Rocky Mountains til Atlanterhavet i USA. Hele planten er spiselige og olje som finnes i frøene brukes til et bredt spekter av medisinske formål. Nattlysolje har en lang historie med bruk som medisinplante, og var en stift mat for mange indianerstammer. Bladene kan kokes og spises som salat greener mens røttene kan kokes som poteter. Tar olje av nattlysolje har de samme positive helseeffekter som å spise blader, røtter, blomster og frø.

Hudproblemer

Koke blader, røtter og stammer av nattlysolje i vann gjør en te anses som svært gunstig for huden. Bruk tre spiseskjeer frisk urt eller 1 1/2 ss tørket urt i en kopp vann for å lage te. Drikk te eller bruke den eksternt når avkjølt til å behandle eksem, kviser, tørr hud utslett og kløe og generell hud helse. Det finmalte pulver av stilkene blir brukt i ansiktsmasker for å behandle hud rødhet. Barken og bladene av nattlysolje brukes til å lage astringents og har også bruke som et beroligende middel.

Graviditet og PMS

Er tatt nattlysolje for å øke fruktbarheten hos kvinner. De essensielle fettsyrene som finnes i nattlysolje hjelp produsere sunn cervical væske og bidrar også til livmor helse, inkludert forlenge livet til spermier og øke sjansene for egg befruktning. Slutte å ta oljen etter befruktning som det kan føre til livmor sammentrekninger. Linfrøolje er ansett som en god erstatning. Kvinner som lider av PMS har vanligvis lavere mengder av de viktigste essensielle fettsyrer som finnes i nattlysolje, gamma-linoleine acid (GLA). Denne syren er ikke funnet i mange planter, men har "mange viktige funksjoner i kroppen," i henhold til Wise4Living hjemmeside. Tar primrose olje kosttilskudd føre til at kroppen til å gjøre mindre prostaglandiner, som forårsaker livmorbetennelse. Det hjelper også med ømme bryster og hjelper kvinner med fibrocystic bryster bedre absorbere jod.

Andre medisinsk bruk

Den GLA funnet i nattlysolje er en essensiell fettsyre som ikke er tatt opp av kroppen. Nattlysolje har vært brukt til behandling av astma, kronisk hodepine, hypertensjon, kikhoste, multippel sklerose, hjertesykdom, reumatoid artritt, lupus, prostata helse, levercirrhose, helseproblemer fra diabetes og dårlig sirkulasjon, og har vært brukt å holde arteriene fra herding og i å senke kolesterolet. Det bidrar til å lindre smerter og betennelser, og er gunstig for kroppens stoffskifte og nervesystemet. Nattlysolje har også blitt brukt som en effektiv behandling av gastrointestinale forstyrrelser. En te laget av røttene vil hjelpe med fedme.