Digidexo.com

Hva er en Lipid Panel Blood Test?

En lipid panel blodprøve måler kolesterol og triglyserider i blodet. Det er også kalt en kolesterol test eller lipidprofil. Leger bestille lipid paneler for å sjekke for hjertesykdom og aterosklerose, som også kalles åreforkalkning, ifølge informasjon fra University of Michigan Health System.

Hvordan det gjøres

En lege vil trekke en liten mengde blod fra pasienten inn i flere rør, som blir sendt til et laboratorium for testing.

Bruksområder

En blod lipid test måler nivået av HDL (high-density lipoprotein) kolesterol og LDL (low-density lipoprotein) kolesterol i blodet så vel som triglycerider. Disse resultatene kan hjelpe leger bestemme pasientenes helsetilstand.

Resultater

Generelt, folk som har høye nivåer av totalkolesterol, LDL og triglyserider - ennå lave nivåer av HDL - har en økt risiko for hjertesykdom og aterosklerose, ifølge informasjon fra University of Maryland Health System. Omvendt, folk med lave nivåer av totalkolesterol, LDL og triglyserider, og høye nivåer av HDL har en redusert risiko.

Hvordan forberede seg til testen

Pasienter som har en blod lipid test gjort bør raskt for ni til 12 timer før testen, ifølge informasjon fra Mayo Clinic. De kan drikke vann, men kan ikke ha noen annen mat eller drikke - inkludert alkohol, kaffe og te.

Betraktninger

Hormonet østrogen kan føre kvinner til å ha høyere nivåer av HDL kolesterol, noe som er bra, men også av triglyserider, i henhold til informasjon fra Mayo Clinic. Hvis en kvinnes triglyserider er høyere enn normalt, kan en lege bestemme at hun ville ha nytte av kolesterolsenkende medisiner.