Digidexo.com

Forskjellige typer albuterolsulfat Inhalers

Forskjellige typer albuterolsulfat Inhalers


Albuterolsulfat målt-dose-inhalatorer (MDI) er mye brukt i behandling av astma og kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), som inkluderer kronisk bronkitt og emfysem. Albuterolsulfat reduserer bronkial spasmer, og dermed gi midlertidig hjelp med kortpustethet og pustevansker. De håndholdte inhalatorer gi rask levering av medisiner til pasienten.

Typer

Det finnes to typer inhalatorer: hurtigvirkende rednings inhalatorer og vedlikeholds inhalatorer. Rednings inhalatorer bidra til å åpne opp luftveiene i tilfelle av et astmaanfall. KOLS-pasienter kan bruke dem til å forebygge eller lindre et anfall av åndenød. Vedlikehold inhalatorer som Atrovent hjelp hindre astma angrep.

Albuterol

Albuterol, også kalt salbutamol, er en redning inhalator. Abuterol gir kort bronkodilatasjon, som varer i fire til seks timer. Inhalatoren kan anvendes for å lindre symptomer når de inntreffer, og for å hindre dem i situasjoner der de sannsynligvis vil oppstå, for eksempel før trening.

Vanlige merkenavn for Albuterol MDI er ProAir, Proventil, Asthalin, Ventorlin og Ventolin.

CFC v HFA

I 2005, US Food and Drug Administration beordret at innen 31. desember 2008, ville alle inhalatorer, inkludert albuterol og ipratropiumbromid (Atrovent), som inneholder driv klorfluorkarboner (KFK) være forbudt i USA. Alle produkter som inneholder KFK ble forbudt fordi driv er tenkt å bryter ned ozonlaget, som fører til økning i tilfeller av hudkreft. Tidligere KFK fikk lov til å brukes i slike medisinske produkter som Albuterol inhalers.

Nå, derimot, KFK inhalatorer har blitt utestengt i tillegg, og har blitt erstattet av inhalatorer hjelp hydrofluoralkan (HFA), eller HFA pluss etanol, som drivmiddel.

Klager

En umiddelbar klage fra brukerne er at KFK-Free inhalatorer er alle solgt som merkenavn og er betydelig dyrere enn generiske KFK inhalatorer. Generiske versjoner er ikke forventet å være tilgjengelig i USA i flere år.

En mer alvorlig klage er at mange astma og KOLS-pasienter er å finne de nye inhalatorer ineffektive og selv usikre. Ifølge SaveCFCinhalers.org, en grasrotgruppe organisert for å begjære regjeringen for å gjenopprette godkjenning av KFK, "Det er betydelig anekdotiske og klinisk bevis for at HFA redning inhalers er ikke like sikker og effektiv som KFK-redning inhalers er." Gruppen hevder at de HFA inhalers ikke ble testet tilstrekkelig og at mange mennesker har lidd bivirkninger fra deres bruk.

Forsvar

Forsvarere av de nye inhalatorer, inkludert American Lung Association, insisterer på at de er trygge og effektive, og at pasientene må være sikker på at de bruker inhalatorer riktig.

Ifølge Norman H. Edelman, MD, sjef medisinsk offiser av American Lung Association, er den eneste signifikante forskjellen mellom inhalatorer utskifting av HFA for CFC gass til å drive tåke av albuterol inn i luftveiene.

"Som mennesker med astma overgang til HFA inhalatorer de kan legge merke små forskjeller. Noen pasienter beskriver HFA inhalator tåke som mindre kraftfull og varmere enn en CFC inhalator, men fordelen av medisinen er den samme," Dr. Edelman sa. "Dette er en god mulighet for pasienter å snakke med sin lege om sin astma behandling og hvordan du skal bruke og rengjøre en HFA inhalator fordi det er på tide å gjøre endringen til KFK-fri inhalatorer."