Digidexo.com

Herpes Relief

Herpes er et virus som spres gjennom hudkontakt, for eksempel kyssing og samleie. Viruset vises vanligvis som en kald sår i nærheten av eller på leppene eller på kjønnsorganene. Fordi viruset er rettet mot immunsystemet, vil du være tilbøyelige til å ha fakkel-ups når du er stresset eller syk. Nøkkelen til å administrere din herpes er å ta medisiner ved første tegn på et utbrudd og holde stressnivået lavt.

Medisinering

Topiske kremer som Abreva er egnet for munnsår, som de kortere helbredelses tid og symptomer forbundet med herpes. Vanlige symptomer på forkjølelsessår, inkludert en svie, kløe følelse og noen ganger sprekker og blør. Gå til lege for å få reseptbelagte tabletter Valtrex, Zovirax eller Famvir å forkorte utbruddet og hindre fremtidige seg.

Diet

Ifølge Herpes.com, en diett som er høy i aminosyren lysin og lav i arginin kan bidra til å undertrykke viruset. Mat som er høy i lysin inkluderer kylling, melk, ost, biff, lam, fisk, og de fleste frukter og grønnsaker. Begrense eller eliminere matvarer som havre, sjokolade, hvitt mel, hele korn, peanøtter og soyabønner, som de har mer arginin enn lysin.

Stress og miljøfaktorer

Ifølge Mayo Clinic, reagerer immunsystemet til visse triggere ved å forårsake en oppblussing av viruset. Triggere for bluss-ups inkluderer: tretthet, stress, kaldt vær, hormon ubalanser, soleksponering og har en forkjølelse eller influensa. For å redusere flare-ups, få skikkelig hvile og ta multivitaminer for å holde immunforsvaret sunt. Hvis du har genital herpes, foreslår Herpes.com å ta en varm dusj for å rydde skikkelig kjønnsorganene. Forsiktig klapp området tørt eller bruke en hårføner på "Cool" innstilling, og unngå iført tettsittende klær, som det kan irritere sår. Unngå å være i solen fra 11 am til 15:00, når solen er den mest direkte, og eksponering for UV-B-stråler er høy.