Digidexo.com

Eucalyptus Oil Vs. Triklosan

Eucalyptus Oil Vs.  Triklosan


Eukalyptusolje og triklosan brukes for lignende formål, men man produktet kan være sikrere enn den andre. Begge produktene har anti-bakterielle bruk og kan finnes i såper og andre husholdningsprodukter. Forbrukere bør vekte de fakta nøye før du bestemmer hvilke produkter å kjøpe, fordi forskning på triklosan blir overvåket av føderale institusjoner som US Centers for Disease Control and Prevention, mest for sine helserisiko.

Betydning

Triklosan har forårsaket noen uenighet i det vitenskapelige miljøet. Forsker Stuart B. Levy ved Tufts University School of Medicine studert anti-bakterielle husholdningsprodukter. Hans forskning tyder på at produkter som triklosan kan bidra til utvikling av super-bakterier og ikke vil være noe mer effektiv på å eliminere bakterier enn vanlig såpe. Forskere ved universitetet i California-Davis funnet at triclosan kan forstyrre normal cellulær funksjon i det menneskelige legeme.

Likheter

Triklosan og eucalytpus olje er begge brukes som rengjøringsmiddel og hånd såper. Eukalyptusolje er en naturlig kilde for anti-bakterielle egenskaper. Triklosan kan finnes i produkter merket å drepe 99,9% av bakterier og lignende taglines. Såper som inneholder eukalyptus olje vanligvis ikke har et slikt slagord, til tross for de naturlige anti-bakterielle egenskaper som finnes der.

Forskjeller

Triklosan er trolig skadelig for planter og muligens dyr og mennesker. Triklosan kan komme inn strømmer gjennom lekkasjer i vannsystemer og drepe planten befolkningen i området. Eukalyptusolje, på den annen side, kommer fra blad av den eukalyptus anlegg og er ikke skadelige for planter, dyr eller mennesker når de anvendes i normale mengder. Eukalyptus blad kan svelges for sine anti-bakterielle egenskaper, men forbrukerne bør være forsiktig med å nå giftige nivåer da svelger eukalyptus.

Skjemaer

Eukalyptusolje alene og selges som en del av hånd lotions, kremer, såper og kosmetikk. Eukalyptusolje kan tilsettes til noen parfymer som fragance. Triklosan kan selges som et plantevernmiddel, i sykehus-grade anti-bakterielle såper, i husholdningenes anti-bakterielle såper og rengjøringsprodukter. Eucalyptus olje kan være et godt valg for forbrukere som ønsker å beskytte seg mot sykdommer, men ikke ønsker å bruke sterke kjemikalier for å gjøre det.

Betraktninger

Mens noen studier har antydet at triklosan er skadelig for helsen, har avgjørende bevis ikke er gitt at det å bruke anti-bakterielle såper som inneholder triklosan gjøre en bedre jobb med å kvitte hendene på bakterier enn vanlig såpe. Den store fordelen med å bruke en såpe som inneholder naturlige antibakterielle egenskaper eucalytpus kan bare være fin duft. Sykehus bruke anti-bakterielle såper som inneholder mer triklosan enn husholdningsprodukter og kan være mer effektivt enn vanlig såpe.