Digidexo.com

Liste over ting å spise for å få vekt

Liste over ting å spise for å få vekt


En person som ønsker å gå opp i vekt av helsemessige eller fitness grunner må begynne ved å forbruke mer kalorier enn han forbrenner. Mens det er kalorier i all mat, ikke alle matvarer er egnet eller sunt for kroppen i store mengder. En vektøkning kosthold bør inneholde matvarer som tillater en person å sette på noen få pounds uten å laste kroppen med sukker og usunt fett.

Low-Fat Protein

Tilstrekkelig inntak av protein er viktig for muskelutvikling. Du bør sikte på å bygge mer sunn muskel i kroppen enn usunn fett. For å oppnå dette målet, magre proteiner er nødvendig. Animalske proteinkilder til en vektøkning diett inkluderer skinn kylling og kalkun, fisk og skalldyr. Egg, magre meieriprodukter, solsikkefrø, gresskarfrø, sesamfrø og mandler er også næringsrike kilder til protein. WebMD antyder at opptil 15 prosent av hvert måltid bestå av protein.

Friske frukter og grønnsaker

Frisk frukt og grønnsaker er en fin måte å passe viktige næringsstoffer inn i en vektøkning diett. Frukt og grønnsaker er lastet med vitaminer og mineraler. Jo høyere kalorifattig frukt og grønnsaker som bananer, mango og avokado kan bidra til å øke det daglige kaloriinntaket.

Tørket frukt

Tørket frukt er et godt tillegg til en vektøkning diett for et antall grunner. Tørket frukt er lav i fett og høy i næringsstoffer. Tørket frukt er en høy-kalori snack mat og er også fulle av fiber. Den kaloriinnhold på tørket frukt kan bidra til å skape et kalorioverskudd på slutten av dagen.

Helkorn

WebMD anbefaler at hvert måltid av en person prøver å få vekt bestå av 60 til 70 prosent karbohydrater. Det er viktig å velge riktig type karbohydrater, og alt som er laget med hvitt mel bør unngås. De beste karbohydratrike matvarer for en vektøkning måltid plan inkluderer hele korn brød, pasta og kjeks, brun ris, tortilla chips, popcorn og granola. Enhver type av potet er også en næringsrik, karbohydratrike mat for denne type diett.

Sunt fett

Selv om visse typer av sunt fett er nødvendig i en balansert diett, selv på en vektøkning diett store mengder av fettholdige næringsmidler er ikke god. Når jeg prøver å få vekt, velge fett som finnes i fisk, nøtter, frø, oliven, og magre meieriprodukter. Herdet vegetabilsk olje bør unngås for enhver pris. Mens fet mat er høy i kalorier, spise usunt fett gjør at du føler deg full raskere og kan hindre deg fra å spise mer næringsrik kalori-rik mat for å dekke kalorioverskudd.