Digidexo.com

Årsaker til blødning i øyet

Blødninger i øyet

Blødning i øyet kan være skremmende og smertefull. Avhengig av årsak, kan blødninger fra øyet være ekstremt liten og ingen grunn til alarm. Men i noen tilfeller kan blødning fra øyet true syn, i hvilket tilfelle et anrop til 911 er tilrådelig.

Mindre Årsaker til blødning i øyet

Noen ganger, øynene spontant blødning etter små krefter traumer for øyet, for eksempel en alvorlig hoste anfall, oppkast, en voldelig nysing passform, anstreng mens du løfter vekter, øye gni eller høyt blodtrykk. Hvis blødningen fra øyet ditt er relativt små, og det er en åpenbar forbindelse til belastende, er det vanligvis ingen grunn til bekymring. Men hvis øyet har tilsynelatende spontant begynte å blø, eller du ser ut til å oppleve det ofte, kan du se en øyelege for å utelukke noe mer alvorlig.

Trauma til Eye

Trauma til øyet kan også forårsake blødninger. Denne typen traumer inkluderer, men er ikke begrenset til, å bli truffet i øyet med et objekt (for eksempel en ball, arm eller albue), å være involvert i en kamp, ​​fallende, ha briller splintres i øyet eller blir punktert i øyet med et fremmedlegeme.

Hva å gjøre i tilfelle av Trauma

Hvis du eller noen du kjenner erfaringer traumer for øyet som forårsaker blødninger, vurdere situasjonen først. Hvis det ikke er gjenstand fast i øyet, dekker øyet med en plastkopp eller en bandasje og tape den fast, hvis mulig, og ta den personen til den lokale legevakten. I tilfelle at personen er blødning så voldsomt at du må endre bandasje, ringe 911 umiddelbart.

Ikke forsøk å fjerne gjenstander fast i øyet. I stedet prøver og stabilisere personen, slik at hun ikke beveger seg. Bare en profesjonell bør forsøke å trekke et objekt som er fast i eller har punktert øyeeplet. Hvis offeret har på seg kontaktlinser eller briller som har knust i øynene, må du ikke forsøke å fjerne dem. Ring 911 umiddelbart.