Digidexo.com

Ernæring nødvendig for å støtte Riktig fostervekst

Fosterstadiet i utviklingen er avgjørende for en baby fremtidige helse. Ifølge en 2004 artikkel i Journal of Nutrition, "Fremme optimal ernæring vil ikke bare sikre optimal fosterutvikling, men vil også redusere risikoen for kroniske sykdommer hos voksne." Riktig ernæring er viktig for fosterutvikling og for mors velvære under og etter svangerskapet.

Kalori inntak: Unngå lav fødselsvekt

Selv om mamma ikke trenger å bokstavelig talt "spise for to" og doblet sin matinntak, har studier vist at fosterets vekst fordeler fra vektøkning og økt daglig kaloriinntak. Ifølge Laura E. Matarese og Michele M. Gottschlich bok "," Moderne Nutrition Support Practice: A Clinical Guide, "de to viktigste medvirkende faktorer for lav fødselsvekt er lave pre-graviditet vekt og utilstrekkelig vektøkning under graviditet Derfor det. Det anbefales at gravide kvinner øke kaloriinntaket med 300 kalorier per dag i andre og tredje trimester.

Men dette betyr ikke at gravide kvinner bør rett og slett spise mye av høy-kalori mat. Ifølge American Congress of Fødselsleger og Gynekologer, er 300 kalorier tilsvarer en liten snack (for eksempel halvparten av en peanøttsmør og syltetøy og et glass skummet melk). Spise store mengder av høy-kalori mat kan gjøre graviditet vekt vanskeligere å gå ned etter at barnet er født, og det er også mindre gunstig for fosteret. Økende kaloriinntaket tilbyr gravide kvinner en god mulighet til å få mer av vitaminer og næringsstoffer som riktig fostervekst krever.

Foods å velge

Kalsiuminntak er svært viktig fosterets etapper under. Anbefalt daglig dose (RDA) er 1000 mg, ifølge American Congress of Fødselsleger og Gynekologer. Melk, ost og yoghurt er gode kilder til kalsium.

Iron vil bidra til å skape røde blodcellene i fosteret, og vil også forhindre tretthet i mamma. RDA er 27 mg. Mat rik på jern inkluderer magert rødt kjøtt, tørkede bønner, erter og jern-forsterkede frokostblandinger. Moms som lider av anemi bør være spesielt opptatt av jern nivåer under svangerskapet, og de bør gjøre alt de kan for å holde sine jern nivåer der de skal være.

Vitamin C vil hjelpe absorbere jern og også oppmuntre sunn beinutvikling fosterets stadier i. Tomater, jordbær, andre sitrusfrukter og brokkoli er gode kilder til protein.

Mange leger vil også foreskrive et daglig tilskudd for å bidra til å øke vitamin nivåer, spesielt folat, kalsium, jern og aminosyrer.

Foods å unngå

Unngå junk mat, koffein og alkohol, samt mat med kunstige søtningsmidler og transfett. Å gi etter for en fast food craving noen ganger er greit, men ikke gjør det til en vane. Få sunn vekt under svangerskapet vil gjøre postpartum vekttap enklere og vil støtte riktig fostervekst.