Digidexo.com

Hvordan håndtere PMDD

PMDD, eller premenstruelt dysphoric lidelse, er ekstreme følelsesmessige problemer knyttet til menstruasjonssyklusen. Det er mye mer alvorlig enn PMS (premenstruelt syndrom) og mye mindre vanlig. Dealing med PMDD effektivt kan redusere sin nedbrytende effekt på livet ditt.

Hvordan håndtere PMDD

Relief fra PMDD

•  Gå til legen din hvis du sliter med depresjon, humørsvingninger, angst eller irritabilitet. Syttifem prosent av kvinnene føler disse følelsene under PMS, men på et håndterbart nivå. Fem prosent av kvinner får dem på en slik alvorlig form at de kan drastisk forandre deres liv. Legen din kan hjelpe deg med å avgjøre om du har PMDD og kan forskrive medisiner hvis det er nødvendig.

Ta medisinen din. Hvis legen mener det er nødvendig, kan hun foreskrive en eller flere av antidepressiva, hormoner, diuretika eller anti-angst narkotika. Disse legemidlene kan hjelpe deg å få noen følelse av emosjonell stabilitet og velvære. Legen kan også råde deg til å ta over-the-counter smertestillende medikamenter for å lindre smerter forbundet med kramper.

•  Vurdere terapi. Når du er følelsesmessig distressed, rådgivning og psykiatrisk behandling kan hjelpe deg med å administrere dine følelser mer effektivt. De kan også hjelpe deg med å overvåke utviklingen eller muligens ditt behov for ulike typer behandling eller medisinering.

Pass på hva du spiser. Selv om vi ikke vet mye om hvordan kostholdet påvirker PMDD, vet vi at det vi spiser påvirker vår generelle helse og stabilitet. Gjøre sunne valg, og spise i moderate mengder. Hold vekten på en sunn rekkevidde. Begrense natrium, koffein og alkohol. Snakk med legen din om å ta en vitamin eller urte supplement.