Digidexo.com

Hvordan behandle klumpfot

Hvordan behandle klumpfot


Omtrent ett barn i hver 1000 født i USA vil bli påvirket av en fødsel defekt som kalles klumpfot. Den klumpfot er vanligvis den minste av de to og er stivt festet på en unormal vinkel, noe som gjør det umulig å bli plassert helt flat på ethvert flatt underlag. Les videre for å lære mer om hvordan å behandle klumpfot.

Hvordan behandle klumpfot

•  Få en ultralyd. Dagens moderne ultralydteknologi kan ofte diagnostisere klumpfot så tidlig som fire måneder, eller ca 16 uker inn i utviklingen av fosteret. Tidlig diagnose er nøkkelen til å utvikle en effektiv behandlingsopplegg.

Snakk med legen din om behandling av klumpfot med Ponseti metode. Dette er en av de klassiske klumpfot behandlinger og er ofte effektivt. Ponseti metode innebærer å bruke en serie av gipsavstøpninger og ikke-kirurgiske akillessene extensions å flytte foten inn i en normal posisjon gradvis. Når den endelige cast er fjernet, er en bar knyttet til barnets sko for to måneder, noe som vil holde føttene plassert og pekte riktig for å hindre gjentakelse.

Snakk med legen din om andre ikke-kirurgiske måter å behandle klumpfot. En slik måte som har vist seg effektive er bruken av glassfiber kaster som kan fjernes, i stedet for den eldre, mer tungvint gipsavstøpninger av Ponseti metode.

Se kirurgisk behandlingstilbud hvis ikke-kirurgisk casting behandling ikke klarer å løse problemet.

Snakk med legen din om "soft tissue" kirurgiske alternativer. Bløtvevskirurgi å behandle klumpfot innebærer forlengelses sener ved å slippe tetthet av ligaments funnet rundt leddene i foten og ankelen.

Spør legen din om en osteotomi eller lignende "benete" prosedyre kan hjelpe behandle ditt barns klumpfot. Denne type av kirurgisk prosedyre innebærer å separere og stabiliserende ben, slik at de vil vokse sammen igjen i en mer normal konfigurasjon.

Tenk en sene overføring kirurgi for å forbedre lengden og plasseringen av leddbånd og sener.

Forbered deg på måneder, og kanskje år, for oppfølgingsbesøk og fortsatt behandling. Dette er nødvendig både for kirurgiske og ikke-kirurgiske metoder for å være effektive. Ikke-kirurgiske behandlinger vil kreve måneder med periodiske besøk til legen for nye kast, og kirurgiske alternativene vil innebære kontroller og oppfølging operasjoner.

Fortsett å ha regelmessige kontroller av legen din før etter barnet ditt slutter å vokse for å unngå tilbakefall.

Hint

  • Klumpfot er antatt å være forårsaket av flere ulike genetiske faktorer som arbeider i tandem, men den eksakte årsaken er ennå ikke fant frem.
  • Uansett behandling alternativ du velger, så husk at det er viktig at du starte behandling så snart barnet er født.