Digidexo.com

Hvordan virker Ice Hjelp med hevelse?

Hvordan virker Ice Hjelp med hevelse?


Det første de fleste gjør når de får et blåmerke eller forstuing er å "is it" - bruke en ispose til skaden. Påføring kalde omslag på en skade er en hundre år gammel praksis som er en standard medisinsk behandling i dag i sykehus over hele verden. Bruk av isen kan hjelpe deg med å komme seg raskt fra mindre skader hvis det er gjort riktig. Bruke is feil eller for mye kan gjøre mer skade enn godt.

Hvordan oppstår hevelse

Enhver skade på kroppen - et blåmerke, forstuing eller muskel pull, eller beinbrudd - kan føre til hevelse. Når du skader en del av kroppen din, er det myke vevet rundt det skadde området også skadet, og fibrene i den berørte muskel eller sene blir forstyrret. Kapillærene, de små blodårene som forsyner oksygenrikt blod til de berørte vev, bryte og lekke blod og serum inn i de tilstøtende vev, noe som resulterer i lokal hevelse.

Hvordan Ice Hjelper Hevelse

Bruke is til en skade tvinger ødelagte blodkar til constrict, stoppe lekkasje av blod og serum. Når lekkasjen stopper, blir hevelse minimert og smerte er lettet. Ice kan forhindre hevelse hvis du bruker det umiddelbart etter at skaden inntreffer.

Ice Versus Heat

Bruke varme til en skade har motsatt effekt av å bruke is. Varme bevirker den brutte, lekker kapillærer for å utvide, øker lekkasje av blod og serum i de berørte vev. Dette kan føre til betennelse og langsom tilheling. Varme programmer er mer passende for kroniske skader som belastningsskader eller belastningsskader, fordi økt blodstrøm til det skadde området akselererer helbredelse.

Riktig Application

Den riktige måten å bruke isen er å knuse den, legg den i en plastpose og dekke pose med et vått håndkle. Den lett knust is overensstemmelse med formen av den skadede kroppsdel. Du kan også bruke en pose med frosne grønnsaker. Påfør ispose til det skadde området i 20 minutter, deretter fjerne den i 20 til 40 minutter for å unngå skade på huden fra isen. Du må kanskje gjøre dette et par ganger i løpet av dagen.