Digidexo.com

Hvordan oppdage autisme i Småbarn

Når det gjelder å vurdere barnets vekst, er den første som kommer til tankene den fysiske ting: høyde, vekt, etc. I virkeligheten, skjønt, det er mange andre faktorer å vurdere når du vurderer barnet ditt. For eksempel, hennes evne til å kommunisere eller spille med andre, samt atferdsmønstre og generell tankene utvikling. Holde orden på disse ikke-så-åpenbare faktorer vil hjelpe deg å oppdage noe uvanlig i din pjokk, som for eksempel autisme. Vær oppmerksom på at autisme er ansett som en "spektrum lidelse." Med andre ord, autisme varierer sterkt, fra ikke-verbal å fullt ut virkemåte og utover.

Bruksanvisning

•  Lær om tegn på autisme. Tegn på autisme inkluderer merkelige sosiale interaksjoner, særegne språkbruk og ikke-ordinære kognitive ferdigheter, blant andre.

Se etter merkelige bevegelser ved din pjokk, som flagrende armer eller risting i kroppen når de er opphisset. Noen ganger, et barn med autisme formidler følelser med kroppsbevegelser i stedet for ord for å få det som han vil.

Vurdere om pjokk forstår hva du sier mesteparten av tiden. Noen barn med autisme ikke følger instruksjonene, ser ut til å være døv til tider, og kan ikke svare på deres navn.

Observer barnets visuelle atferd. Autistiske barn ofte bli fiksert på et enkelt objekt for lang varighet. For eksempel vil noen autistiske barn stirrer på spinnende hjul eller objekter som beveger seg i en repeterende måte.

Ta note av ferdigheter som barnet ditt kan ha at andre barn ikke har. Noen autistiske barn å lære å lese på et svært tidlig alder (selv i en alder av ett eller to), mens andre kan lære et instrument raskt eller har en intens fascinasjon for detaljer, elektronikk, etc.

Observer hvordan barnet fungerer i en sosial situasjon. Mange autistiske barn foretrekker å spille alene, opptrer krenkende med andre og rett og slett tune andre ut.

Tips og advarsler

  • Forstå at alle barn er forskjellige, og som et resultat, de modnes og handle annerledes i forhold til andre. Det er best å snakke med legen din dersom du mistenker autisme for å få en riktig diagnose.