Digidexo.com

lymfe

Botemidler for lymfødem

Lymfødem refererer til hevelse som oppstår under armene eller bena når lymfevæsken ikke greier å drenere på grunn av en blokkering i de lymfatiske system.The årsakene er utallige, alt fra en arvelig lidelse (primær lymfødem) til en bivirkning av operasjonen, infeksjon, kreft og kreftbehandling (sekundær lymfødem), og symptomer inkluderer hevelse i armer eller ben, en hardere eller fortykkelse av huden i det berørte området, smerte og ubehag, og begrenset bevegelse av det berørte lem. Dessverre for dem som lider av lymfødem, er det ingen kur, men det finnes en rekke behandlinger.

Trening

En god måte å bistå bevegelsen av lymfevæsken er gjennom oppgaver som fokuserer lyset på bevegelse av armen eller benet. De kan utføres hjemme mens du ser på TV eller lese avisen, og krever lite eller ingen innsats.

Hvis du er usikker på den riktige måten å utføre øvelsene, kan en lege eller fysioterapeut instruere deg.

Manuell lymfedrenasje

Manuell lymfedrenasje er en massasje teknikk utviklet for å stimulere flyten av lymfe væske ut av den berørte arm eller ben. For å utføre manuell lymfedrenasje, masser den berørte området. Den lymfevæsken vil bli utført fra det blokkerte området til friske lymfeknuter, hvor den vil ha anledning til å renne av.

Selv om effektiv, er det ikke anbefalt for dem som lider av hudinfeksjoner, kreft, blodpropp, eller hjertesvikt. I tillegg bør massasjeterapi unngås på områder som har gjennomgått strålebehandling.

Pneumatisk kompresjon / komprimering plagg

Pneumatisk kompresjon fungerer ved iført en hylse over det berørte lem festet til en pumpe som med jevne mellomrom blåses opp ermet. Hylsen plasserer deretter presset på legemsdelen, slik at lymfevæsken å renne bort fra de fingre eller tær, og dermed redusere svellingen.

En variant av pneumatiske kompresjons er plagget kompresjon, karakterisert ved at en spesial montert klesplagg som kalles en kompresjons plagg komprimerer arm eller ben, og tvinger lymfevæsken av armen eller benet. Selv etter at hevelsen har gått ned, kan de fortsatt brukes til å hindre fremtidige forekomster av lymfødem.

Innpakning

Lys innpakning bruker low-stretch bandasjer i en spiral retning oppfordrer lymfe flyt ved å fremme lav hviletrykk og høyt arbeidstrykk. Det anbefales at en profesjonell lære pasienten hvordan du skal pakke inn de berørte lem, som å pakke den for stram kan føre til innsnevring og øke hevelse i lem snarere enn redusere den. Vær oppmerksom på nummenhet, kulde eller endring i farge på tær eller fingre, som de er klare indikasjoner på bandasjene har blitt pakket for stramt.

Narkotika

Selv om ikke vist seg å være effektive, benzopyrones stimulere immuncelleaktivitet og bidra til å fremme nedbryting av proteiner i lymfe væske. I tillegg, diuretika hjelpe kroppen utsondre overflødig væske, selv om de ikke skal brukes på lang sikt.

Lymfødem & Physical Therapy behandlinger

Lymfødem er definert som hevelse i armer eller bein som stammer fra en blokkering i lymfesystemet som stopper lymfe væske i dine lemmer fra riktig drenering. Ettersom mer og mer lymfe væske bygger seg opp, vil hevelsen bli verre. Selv om ingen kur for tilstanden eksisterer, med riktig pleie, lymphedema symptomer kan kontrolleres.

Trening

Siden lymphedema symptomer kan bare kontrolleres og ikke herdet, er det viktig å ta omsorgsfull hjelp av armen eller benet eller lemmer. Hvis du deltar i lett trening som beveger armen eller beinet påvirket av lymfødem, kan det hjelpe flyten av lymfe væske.

Det er viktig at du deltar i lett trening bare. Hard trening vil bare gjøre de berørte lem sliten. Din fysioterapeut vil hjelpe deg å lære øvelser som er utformet for å forsiktig trekke sammen musklene, og dermed presser lymfevæsken ut av området.

Din fysioterapeut kan også vikle den berørte lem i bandasjer for å hjelpe presse lymfevæsken ut og inn i kroppen din. Terapeuten vil lære deg at når innpakning beinet eller armen, starter på tærne eller fingrene, innpakning trangeste der. Når du fortsetter å vikle benet eller armen, pakk løsere og løsere, så den strammeste punktet er rundt fingrene eller tær.

Massasjeterapi

En massasje teknikk som heter manuell lymfedrenasje kan bidra til å flytte lymph væske ut av den berørte lemmer. Teknikken innebærer mild hånd slag som tar sikte på å lede væsken tilbake i lymfeknutene hvor det kan da renne. Men hvis du har visse problemer som blodpropp, kreft, hjerteproblemer eller hudinfeksjoner, er det ikke tilrådelig å oppsøke massasje som et kurs av terapi. Snakk med din fysioterapeut om hvorvidt manuell lymfedrenasje er riktig tilnærming for deg.

Andre behandlings

Noen ganger din terapeut kan anbefale pneumatisk kompresjon der en hylse er plassert over armen eller beinet. En pumpe vil da blåse opp ermet og legger press på lem, nok en gang med mål om å flytte lymfe væske bort fra dine lemmer. En kompresjons plagg, som en sokk eller hylse fungerer på en lignende måte. Imidlertid kan legen foreslå at du bære disse plaggene når hevelsen har gått ned, for å holde lymfe væske fra å returnere.

Lymfødem Årsaker

Lymfødem Årsaker

Medfødt lymfødem

Lymfesystemet er en serie av rør som frakter fluid kjent som interstitiell fluid i hele kroppen. Den interstitiell væske inneholder store celleproteiner, som brukes for næring av kroppens celler. I et friskt organ, passerer interstitiell væske gjennom kanalnettet og ut gjennom toraks kanalen der den møter med blodet som skal resirkuleres. Lymphedema er et begrep som omfatter en rekke lidelser som alle resultere i svikt i den interstitielle væsken til å sirkulere på riktig måte. Det sitter i stedet i løpet av det lymfatiske kanaler og fører til en stor grad av smerte og hevelse vev. Medfødt lymfødem er i form av lymfødem som er tilstede fra fødsel som et resultat av en utviklingsmessig defekt. De arterielle blodkar som linje lymfesystem ikke er tilstrekkelig utviklet til å skape det høye trykket som trengs for å tvinge den interstitielle væsken kontinuerlig gjennom lymfesystemet.

Infeksjonsrelaterte Lymfødem

Infeksjonsrelaterte lymfødem forekommer hyppigst i tropiske og sub-tropiske deler av verden og kan inngås av uhygieniske levekår og insekt eller dyr biter. Akutte streptokokker eller stafylokokker infeksjoner er vanligvis den skyldige. Staphylococcus forårsaker den arterielle blodkar i lymfesystemet til å svelle og innsnevre. Dette resulterer i den interstitielle væsken trykker mot og noen ganger sprengning veggene av det lymfatiske kanaler. Omvendt, arr streptokokker veggene i arterielle kapillærene, lammer dem. De er da ikke i stand til å skyve den interstitielle væsken gjennom, og den bassenger.

Lymfødem distichiasis

Lymfødem distichiasis fører bare beina å svelle. I tillegg, cyster forming på ryggraden, og en dobbel rad av øyevippene er vanlig. I motsetning til medfødt lymfødem, er lymfødem distichiasis arvelig. Det er forårsaket av en mutasjon i genet FOXC2, karakterisert ved at det lymfatiske kanaler i benene blir for stor og overutviklet. Som sådan kan interstitiell fluid ikke bli tvunget ut av dem.

Definer Lymfødem

Lymphedema er en svelling i den ene eller begge armer eller ben. Uhelbredelig likevel behandles medisinsk tilstand oppstår når lymfe væske ikke er i stand til å skikkelig renne fra lemmer og bygger opp på grunn av en hindring i lymfesystemet.

Årsaker

Primær lymfødem er en uvanlig genetisk tilstand som følge av feil utviklet lymfeårer. Sekundær lymfødem er forårsaket av andre tilstander eller sykdommer som skader lymfeårer eller lymfeknuter.

Symptomer

Hevelse fra lymfødem varierer fra moderat og knapt merkbart til alvorlig og invalidiserende. Andre symptomer inkluderer en tung eller stram følelse, redusert omfanget av bevegelse, ubehag og vedvarende infeksjon i det berørte lem (e).

Diagnose

Etter å eliminere andre kilder til hevelse, kan legene utføre bildebehandling diagnostiske tester for å undersøke lymfesystemet. Prosedyrer inkluderer datastyrte tomografi skanninger, Doppler ultralyd, lymphoscintigraphy (radionukliden imaging) og magnetic resonance imaging.

Behandling

Fordi lymfødem er uhelbredelig, innebærer behandling teknikker for å administrere hevelse og tilhørende smerter. De omfatter øvelser og massasje og iført bandasjer, komprimering antrekk eller en pneumatisk kompresjon ermet på den aktuelle ekstremitet (er).

Komplikasjoner

Lymfødem kan føre til store komplikasjoner, inkludert elefantsyke som følge av hard og tykk hud, økt risiko for infeksjon og, i ekstreme tilfeller, det myke vevet kreft lymphangiosarcoma.

Informasjon om Lymfødem

Lymfødem oppstår når lymfe væske i armen eller beinet er forhindret fra drenering riktig på grunn av en blokkering i lymfesystemet. Dette fører til at berørte lem å hovne opp, og det vil fortsette å gjøre det som væsken fortsetter å akkumulere.

Typer

De to typene lymfødem er arvet eller primær lymfødem og ervervet lymfødem. Arvet lymfødem oppstår når du er født uten lymfeårer og noder, og ervervet lymfødem utvikler etter at du opplever en skade eller annen skade på lymfesystemet.

Årsak

De viktigste årsakene til arvet lymfødem er genetiske sykdommer, som Milroy sykdom og Meige sykdom. Ervervet lymfødem kan oppstå etter operasjonen, infeksjon eller kreft.

Symptomer

Lymfødem symptomer kan ikke vises med en gang, og kan noen ganger oppstå 15 eller flere år etter den opprinnelige skaden eller skade. Når de ser ut, de berørte lem vil ofte hovne opp, føles tungt eller stramt eller begynne verkende.

Diagnose

Etter vanlig fysisk eksamen og registrering av din medisinske historie, kan legen din bestille tester, inkludert MR, CT og ultralyd.

Behandlinger

Den første fasen av behandlingen er å først redusere hevelse i det berørte lem, vanligvis ved å pakke lem i bandasjer. Den andre fasen er å kontrollere lymfødem ved selv-massasje og trening for å holde lymfe væske fra å bygge i beina.

Langsiktige bivirkninger Symptomer på Medfødt lymfødem

Langsiktige bivirkninger Symptomer på Medfødt lymfødem


Lymfødem er preget av væske bygge opp i ekstremiteter. Dårlig fungerende eller ikke-eksisterende lymfeknuter forhindre skikkelig drenering av lymfe væske. Medfødt lymfødem resultater fra en arvelig abnormitet, ifølge University of Pittsburgh. Denne tilstanden fører til en rekke symptomer som ofte krever livslang ledelse så vel som visse komplikasjoner.

Skin

Lymfødem fører til at huden tykkere rundt det berørte området og tar på utseendet på en appelsinskall. Dype sprekker kan også føre til lymfe væske lekker ut av huden, ifølge Dr. Don R. Revis av Emedicine.com

Hevelse

Hevelsen at resultatene fra lymfødem varierer fra mild til alvorlig og invalidiserende, ifølge Mayo Clinic. I verste fall kan du ikke bruke det berørte lem i det hele tatt.

Betennelse

Oppbygging av væske og protein i kroppen provosere en inflammatorisk respons som produserer en rekke endringer i kroppen. Dette kan føre til tilbakevendende infeksjoner og sjelden, lymphangiosarcoma-en kreftsvulst, ifølge Revis.

Bilateral Medfødt lymfødem

Bilateral medfødt lymfødem-in som nedre og øvre ekstremiteter er berørt noen ganger forbedrer over tid spontant, ifølge Revis.

Behandling

Selv om du ikke kan helt kurere lymfødem, kan flere behandlinger behandle symptomer. Dette inkluderer lymfedrenasje massasje, komprimering slitasje, øvelser og i de mest alvorlige tilfellene-kirurgi.

Lymfødem Ledelse

Lymfødem Ledelse


Væskeretensjon og vev hevelse, kjent som lymfødem, kan oppstå etter skade på lymfesystemet under operasjonen. Blokkert lymfe bygger opp forårsaker smerte, og ofte infeksjon. Ifølge Mayo Clinic, lymfødem vanligvis påvirker en arm eller ben.

Manuell lymfedrenasje (MLD)

Daglig massasje av en utdannet lymfatisk terapeut stimulerer lymfekar og oppfordrer drenering. En innledende løpet av behandlingen kan kreves tre til åtte uker, ifølge National Lymfødem Network.

Kompresjon

Elastisk kompresjonsbind, som brukes i flere lag, press når musklene utvide. Bevegelse av lymfe kan lindre hevelse og den grove, herdet hud, som alvorlig hevelse årsaker.

Trening

The National Cancer Institute anbefaler trening for å oppmuntre flytende bevegelse og redusere hevelse.

Hudpleie

Kutt og skrammer tillate bakterier å gå inn i kroppen og vokse i fanget lymfe, forårsaker infeksjon. Fuktighetskrem og hansker brukes til å beskytte huden. Skudd bør gis i ikke-berørte lemmer.

Vekttap

Lymfødem ledelse innebærer å opprettholde en sunn vekt, siden fedme kan legge press på lymfesystemet.

Hvordan Wrap Legs for lymfødem

Lymfødem er en medisinsk tilstand karakterisert ved hevelse i bena eller armene. Mens det er ingen kur, behandlingsmålene tar sikte på å kontrollere og lindre hevelse i det berørte benet eller armen. Ifølge Step Up, Speak Out, innpakning din lymfødem rammede etappe regnes som "gullstandarden" i behandlingen. Det tilbyr støtte for den hovne vev, stimulering for lymfe flyt og en påfølgende reduksjon i hevelse. Det finnes flere ulike metoder for pakking i beinet; en terapeut vil lære deg den nøyaktige teknikk. Men å vite det grunnleggende etappe innpakning kan bidra til å få deg i gang.

Hvordan Wrap Legs for lymfødem

Innpakning Your Leg

Ordne alle dine nødvendige forsyninger i nærheten. Pre-kutt tapestripe for å holde ett lag av innpakning på plass mens du påfører neste. Forberedelser, tålmodighet og la deg selv god tid til å utføre wrap er avgjørende for å kunne fullføre prosedyren.

Påfør fuktighetsgivende bodylotion på huden til den berørte beinet. Dette vil opprettholde god hud tilstand ved hydrering av huden og hindre sprekkdannelser som ville gjøre det mulig bakterier å invadere beinet, forårsaker infeksjon. Det vil også bidra til å eliminere potensiell hudirritasjon fra ved hjelp av lag av bandasjer.

Påfør en rørformet glatts å beskytte huden din. Avhengig av din individuelle tilstand, du kan (eller kanskje ikke) også bruke fleksibel gasbind over glattstrikk.

Bruk tynn skum-aktig stoff som din terapeut ga deg. Surr et lag med polstring rundt beinet. Dette vil bidra til å fordele kompresjonen jevnt.

Fest lymphedema bandasjer, som også er kjent som kort-stretch bandasjer. Påfør mer press på foten din, gradvis redusere trykket når du beveger deg oppover. De smalere bandasjer kan gå rundt foten med bredere bandasjer spiral opp beinet. Det nøyaktige antallet bandasjer nødvendig vil i stor grad avhenge av lengden og størrelsen på ben samt mengden komprimering som du trenger.

Hint

  • Andre potensielle behandlinger alle tar sikte på å oppmuntre lymfe væske å strømme ut av det berørte beinet og inkluderer lys utøvelse av det berørte beinet, massasje, pneumatisk kompresjon (en spesiell hylse som kobles til en pumpe for å legge et press på den berørte benet) og komprimering plagg. Noen av de behandlinger kan kombineres for CDT (komplett decongestant terapi).
  • Alvorlig lymfødem kan kreve kirurgisk fjerning av overflødig beinet vev for å bidra til å redusere hevelse.
  • Unngå iført sokker som constrict beina og unngå lange perioder med stående. Hvis du må være på føttene for arbeid, kan legen anbefale iført kompresjonsstrømper.
  • Ikke bruk ACE bandasjer som lymphedema wraps. Lymfødem bandasjer har begrenset strekk kapasitet og gir god hud trykk for å hjelpe strømningen av lymfevæske. Disse spesielle bandasjer også forhindre innsnevring som kan oppstå med ACE bandasjer.
  • Kontakt legen din umiddelbart hvis du ser et utslett, rødhet eller har noen tegn på infeksjon i det berørte beinet. Ikke påfør kompresjon eller bandasjering.
  • Denne artikkelen tar ikke plassen til legen din veiledning eller undervisning av en erfaren terapeut. Individualisert undervisning og tilsyn er viktig for å lære riktig teknikk.

Hvordan ta vare på Leg Lymfødem

Hvordan ta vare på Leg Lymfødem


Lymfødem er en overdreven opphopning av lymfe væske under huden som forårsaker hevelse. Det forekommer ofte i bena og armene. Lymphedema kan oppstå som et resultat av kreft, kirurgi, infeksjon eller det kan være en arvelig tilstand. Mens lymfødem har ingen kur, kan du ta vare på beinet lymfødem ved å følge legens råd og ta tiltak for å redusere hevelse. Legen kan anbefale at du bare bruker én eller flere metoder for å redusere hevelse.

Hvordan ta vare på Leg Lymfødem

•  Pakk etappe med bandasje. Bandasje det berørte benet kan stimulere bevegelse av lymfe væske og hindre ansamling av fluidet. Vikle bandasjen tettere rundt tærne (men ikke stramt nok til å kutte av blodsirkulasjonen) og gradvis gjøre det løsere som du bryte opp beinet. Hvis du har problemer med pakketeknikken, spør din lege eller terapeut for å få hjelp.

Bruk en komprimering plagg. Dette er strømper som har en lignende effekt som bandasjering; de bidrar til å øke strømmen av lymfevæske. Slitasje komprimering plagg når hevelsen har allerede gått ned. Legen din kan fortelle deg om du trenger en skreddersydd komprimering plagg, eller hvor du kan skaffe ferdige seg.

Spør legen din om pneumatisk kompresjon. Dette er en type "sleeve" som du bærer på beinet. Den er koblet til en pumpe som legger press på beinet ved å blåse og defla ermet. Det kan redusere hevelse.

Gjør en avtale med en massasje terapeut som er trenet og erfaren i å gi manuell lymfedrenasje (MLD) massasje. Dette er en spesiell type massasje som bruker milde slag for å flytte lymph væske akkumulert i beinet til nærmeste lymfeknute.

Arbeid med en fysioterapeut til å fokusere på spesifikke øvelser for ben som kan øke bevegelse av lymfe væske. Disse fysiske terapitimer bruker milde øvelser som fokuserer på muskelsammentrekninger.

Snakk med legen din om kirurgi. Ifølge National Cancer Institute, er kirurgi sjelden brukt for lymfødem og det tilbyr ikke en kur. Men i alvorlige tilfeller kan en kirurg fjerne overflødig beinet vev for å redusere hevelse.

Hint

  • Hvis du har hatt strålebehandling i området, eller hvis du har hjertesvikt, blodpropp, aktiv kreft eller en hudinfeksjon, bør du ikke ha en manuell lymfedrenasje massasje, ifølge Mayo Clinic.

Lymfødem behandling for Hevelse

Lymfødem er en tilstand der det lymfatiske systemet er i stand til å renne riktig, slik at det blir tett med lymfe væske og fører til hevelse, særlig i armer eller ben. Lymfesystemet samarbeider tett med immunsystemet til å fjerne bakterier, virus og avfallsstoffer fra kroppen din. I motsetning til sirkulasjons-systemet, som beveger seg gjennom legemet via pumpingen av hjertet, betyr det lymfatiske system sirkulerer ikke i seg selv; det er behov for hjelp til å komme i bevegelse.

Årsaker

Årsakene til lymfødem kan være primær (arvelig) eller sekundær (forårsaket av skade på lymfesystemet). Denne tilstanden er mest vanlig hos brystkreftpasienter som har gjennomgått lymfeknute fjerning kirurgi, strålebehandling eller tar Tamoxifen, og i de som har utviklet infeksjon, særlig fra parasitter.

Symptomer

Symptomer på lymfødem inkludere hevelse i det berørte lem, en følelse av tetthet på grunn av hevelse, begrenset bevegelse av lem, verkende, lokale infeksjoner og fortykkelse av huden. Selv om det er ingen kur for lymfødem, det er mange måter å forebygge og redusere symptomer.

Lymfe Massasje

En spesiell type massasje, kalt manuell lymfedrenasje (MLD) massasje, utføres av kvalifisert lymphedema terapeuter. MLD stimulerer strømmen av lymfevæsken ved lett stryke på huden i retning av lymfesystemet. Tretti-til 60-minutters økter på til sammen inntil 15 behandlinger bør tillate lymfen å gjenoppta drenering på egen hånd. Du bør unngå massasje hvis du har en hud infeksjon eller på områder som blir behandlet med strålebehandling.

Trampolin

All trening er gunstig å få lymfe væske beveger seg på egen hånd, men rebounding på en liten trampoline er den beste måten å gjøre dette. Spretter opp og ned mot tyngdekraften frembringer en pumpevirkning som trekker lymfevæsken gjennom lymfesystemet å utvise avfallsprodukter fra cellene og tvinger oksygen fra blodet inn i cellene. Bonusen er at rebounding regelmessig kan hjelpe deg å miste vekt, fast og tone kroppen din, forbedre balansen og øke din smidighet.

Kompresjon

Bandasjer eller komprimering plagg er slitt på den hovne lemmer for å minimere hevelse og fremme flyten av lymfe væske vekk fra det berørte området. Bandasjer er mer vanlig fordi de er justerbar og fleksibel.

Pump Therapy

Pumpebehandling er bruk av en multi-kammer pneumatiske ermet som midlertidig blåses opp og dermed etterligne måten kroppens muskelgrupper pumpe rytmisk å flytte lymph væske gjennom hele systemet. Denne terapi er best når den brukes i forbindelse med MLD.

Kirurgi

De fleste ikke-invasive behandlinger er effektive, spesielt ved kombinasjon av flere på en gang. I alvorlige tilfeller kan imidlertid inngrepet kan være nødvendig for å fjerne overflødig vev (excisional teknikk) eller forbedre lymfedrenering (fysiologisk teknikk) i de berørte lemmer; men selv så bør det ikke være den primære eller eneste behandling.

Flere Lymfødem Tilstand Symptomer

Lymfesystemet er en sammenhengende gruppe av strukturer avgjørende for riktig funksjon i immunsystemet. Lymfødem er en medisinsk tilstand som oppstår når væske fra lymfesystemet akkumuleres i vev av armer eller ben, forårsaker en rekke symptomer.

Årsaker

Vanlige årsaker til lymfødem omfatte kirurgi som resulterer i fjerning eller skade av lymfeknuter, betennelser forårsaket av strålebehandling, kreftsvulster som blokkerer dine lymfeknuter og infeksjoner eller skader som skader dine lymfeknuter. Sjelden, er lymfødem forårsaket av genetisk arvemerke.

Funksjoner

Lymfødem symptomene vanligvis utvikler seg i tre stadier. Normalt er disse symptomene fremgang langsomt over flere dager eller uker.

Typer symptomer

Det vanligste symptomet på scenen en lymfødem er vanligvis små fordypninger av de berørte lem når du bruke et lett trykk, mens under trinn 2 vevet blir hard og begynner å svelle. Under trinn 3, blir lem veldig stor og hard og hevelsen er irreversible.

Risiko

Over tid, kan symptomene på scenen tre lymfødem bli forverret av infeksjoner til det lymfatiske væske kalt lymfangitt, ifølge Lymfødem Network. Symptomer på lymphangitis inkluderer tap av lem funksjon og nedbrytning av huden din.

Betraktninger

Når lymfødem blir funnet i løpet av de to første faser av symptomer, kan det ofte bli behandlet, i henhold til Lymphedema nettverket. På grunn av dette, er det viktig å søke legehjelp så snart du merker symptomer på tilstanden.

Som behandler lymfødem?

Lymfesystemet fjerner overflødig væske fra kroppens vev og dumper dem i store vener for å sikre væskebalansen. Når det lymfatiske system er skadet ved infeksjon, kirurgi eller strålingsterapi, væsker bygge opp i forskjellige deler av kroppen, og forårsaker en tilstand kjent som lymfødem.

Identifikasjon

En lymfødem terapeut er opplært til å gi et sett av tiltak som kalles komplett decongestive terapi (CDT) for å bedre lymfatisk flyt og redusere væskeansamlinger. Disse utøverne er sertifisert av Lymphology Association of North America.

Bakgrunn

LANA sertifisering er tilgjengelig for kvalifiserte sykepleiere (RNS), ergoterapeuter (OTS), sertifiserte ergoterapi assistenter (Cotas), fysioterapeuter (PTS), fysioterapi assistenter (Ptas), leger (MDS), leger av osteopati (DOS) , leger av kiropraktikk (DC), massører (MTS), og sertifiserte atletisk trenere (ATCS).

Utdanning

Håper lymphedema terapeuter må fullføre 135 timer med CDT kurs bestående av teoretisk undervisning og praktisk trening.

Erfaring

Etter endt CDT kurs arbeid, må en profesjonell akkumulere ett års CDT hands-on erfaring før kvalifisert for sertifisering.

Sertifisering

Den lymfødem terapi sertifisering eksamen er streng. LANA gir et omriss av eksamen innhold og ressurser for å forberede for test-taking på sin hjemmeside.

Hvordan gjør jeg Forsknings lymfødem?

Hvordan gjør jeg Forsknings lymfødem?


Lymphedema er en sykdom som rammer lymfesystemet i kroppen. Når en person lider av lymfødem, er lymfesystemet blokkert og noen ganger skadet. Denne spesielle sykdommen er ofte en komplikasjon funnet i kreftpasienter. Det kan være forårsaket av kreft selv eller ved behandlinger for kreft. Hvis du eller noen du er glad lider av lymfødem, kan det være lurt å dra nytte av tilgjengelige ressurser til forskning på sykdommen og lære mer om det.

Hvordan gjør jeg Forsknings lymfødem?

•  Snakk med legen behandle lymfødem pasienten. Siden denne sykdommen er ofte funnet med kreftpasienter, kan du starte med onkolog. En kardiolog kan også være i stand til å hjelpe deg siden lymfe beveger seg gjennom kroppens sirkulasjonssystem. En lege kan svare på dine spørsmål og henvise deg til andre ressurser.

Les opp på den nyeste forskningen som blir gjort med denne sykdommen. Elektroniske ressurser som lymfødem Folk kan hjelpe. Du kan finne informasjon om forskningssentre, kliniske studier som har blitt utført og leger du kan kontakte.

Les publikasjoner av leger på lymfødem. Nyere publikasjoner knyttet til denne sykdommen kan bli funnet gjennom offentlig eller skolebibliotek eller ved hjelp av elektroniske ressurser, som for eksempel MayoClinic.com eller PubMed.gov.

Bli med på mailinglisten for lymfesystemet Research Foundation. Denne organisasjonen er opptatt av å forske lymfødem for å finne årsaker og bedre behandlingsmetoder. Hvis du er på mailinglisten, vil du motta oppdateringer om organisasjonens fremdrift.

Bli med National Lymfødem Nettverk og abonnere på nyhetsbrevet. Gjennom nyhetsbrev, vil du motta artikler om lymfødem og forskning blir gjort. Medlemmer har tilgang til et enda større spekter av artikler om lymfødem, inkludert reelle case-studier og aktuell forskning.

GaAs Lasere og lymfødem

GaAs Lasere og lymfødem


Lymfødem presenterer som en ensidig hevelse i en ekstremitet og ofte utvikler seg til det berørte lem er bulkete, ubehagelig, og begrenset i sitt utvalg av bevegelse. Huden på lymphedematous lem ofte endringer i tekstur og er mottakelig for infeksjon. Det er en vanskelig stand til å håndtere, og ingen effektiv kur er kjent. Laveffekts medisinsk galliumarsenid (GaAs) lasere har blitt tatt i bruk for behandling av lymfødem.

Lymfødem

Lymphedema, i hvilket væsken samler seg under huden på grunn av skade på det lymfatiske sirkulasjons-systemet, er en vanlig komplikasjon etter mastektomi, og andre operasjoner. Det kan også være en arvelig tilstand og vises i spedbarnsalder, i puberteten, eller senere i livet. Regelmessig manuell decongestion av de berørte lem, sammen med trykkbandasjering, er standarden på omsorg for pasienter med lymfødem. Verken medisiner eller kirurgiske inngrep har vist seg å ha effektive langtidseffekter.

GaAs Lasere

Galliumarsenid (GaAs) laser avgir lys i det ved 904 nanometer bølgelengde i det infrarøde området. Laveffekts GaAs lasere har vært undersøkt siden 1970-tallet og brukes klinisk siden 1990-tallet i behandlingen av hudsykdommer og sårheling, selv om deres effektivitet og begrunnelsen bak bruken har fortsatt ikke blitt fast vitenskapelig etablert. Laveffekts lasere har en energiproduksjon ti ganger lavere enn kirurgiske lasere og heve hudtemperatur ved bare tideler av en grad; på grunn av dette de er noen ganger kalt "kult" lasere.

Clinical Evidence

En rapport fra 1998 i tidsskriftet "Lymphology" [Piller og Thelander] rapporterte om en liten studie av ti kvinner med post-mastektomi lymfødem som hadde gjennomgått en ti-ukers kurs for laveffekts laser terapi. Selv om dette var et lite, ukontrollert studie, inkludert resultatene redusert hevelse og færre subjektive symptomer på tidlig oppfølging tidspunkter og noen reduksjon i hevelse vedvarte etter to og et halvt år. Flere nyere studier har rapportert blandede resultater, med signifikant pasient-til-pasient variabilitet i respons til laserterapi. De fleste av de eksisterende studier har blitt utført på post-mastektomi pasienter, slik at data mangler på effekten av laserbehandling for lymfødem av andre årsaker.

FDA Lagersalg

I 2006, Food and Drug Administration (FDA) godkjente en GaAs laveffekts laser enhet for bruk i lymfødem behandling. Denne enheten, den RianCorp LTU-904, ble testet i en kontrollert studie med 64 pasienter i Australia [Carati et al] og bruken var korrelert med betydelig redusert væskeopphopning i 30 prosent av forsøkspersonene valgte å motta behandling. Placebobehandling var korrelert med tilsvarende forbedringer i 19 prosent av pasientene i denne gruppen. Både denne studien og påfølgende studier har avdekket ingen åpenbare bivirkninger, og foreslår at for noen pasienter bruk av lav-effekt laserenhet kan være nyttig i forbindelse med konvensjonelle behandlinger for å redusere symptomer.

Vitenskapelig grunnlag

Som massasje, ultralyd, og andre mekaniske midler vev stimulering, er infrarødt lys teoretisert til å meddele energi til det behandlede området, hypotetisk øke cellulær aktivitet og / eller fluidstrømningshastigheter. Selv om tallrike studier har undersøkt mekanismen for laveffekts laser terapi, er det ingen enighet om emnet. Dybde av infrarødt lys penetrering gjennom vevet er større enn den til andre bølgelengder, med noen bevis som tyder på at infrarødt lys kan trenge gjennom flere centimeter inn i humant vev.

Lymfe Detox Diet

Lymfesystemet går gjennom kroppen din ligner på sirkulasjonssystemet. Sirkulasjonssystemet, men har et hjerte for å pumpe blodet gjennom kroppen din, mens lymfesystemet ikke. Det er avhengig av dyp pusting og øvelse for å bevege lymfevæsken gjennom kroppen, og det er dobbelt så mye lymfevæsken (etter vekt) som det er blod. Lymfesystemet er en av de viktigste måtene kroppen din renser seg med giftstoffer, så støtter dette systemet gjennom et sunt kosthold og mosjon er viktig for god helse.

Støtte til lymfesystemet

Støtte lymfesystemet kan gjøres gjennom kosthold, mosjon, drikke nok væske, tørr børsting og massasje. Ki Y. Shin, MD, i en artikkel av Alicia Potter i CNNs "Health Magazine," er sitert som sier "la lymfe alene." Shin bemerker at han bruker lymfedrenasje teknikk ved MD Anderson Cancer Clinic ved University of Texas. De fleste av oss, sier han, trenger ikke denne typen lymfedrenasje, som våre kropper gjøre det bra på egenhånd. I Europa og Asia, men legene er mye raskere å oppmuntre forebyggende medisin, ifølge Marcelle Pick, MD, en naturopathic lege og eier av kvinner til kvinner klinikk i Yarmouth, Maine. Ifølge velge, ved å praktisere lymfedrenasje, kan vi støtte en lymfesystemet før det blir så svak at vi utvikler kreft eller andre destruktive sykdommer.

Lymfatisk Massasje

En viktig del av detoxing lymfesystemet er lymfedrenasje massasje. Denne massasje teknikk er gjort av spesialtrente massører. Pick foreslår å se en massasje terapeut opplært i lymfedrenasje og deretter gjør regelmessig, daglig lymfe massasje som forebyggende vedlikehold. Tørr børsting er en annen teknikk for å opprettholde en sunn lymfesystemet. Enhver myk børste med en lang håndtak vil fungere. Du kan kjøpe en tørr hud pensel i helsekostbutikker eller apotek. For 2 til 5 minutter daglig, børste huden din oppover mot ditt hjerte og i en sirkulær måte rundt magen. Dette bidrar til å fjerne døde hudceller, men også oppfordrer lymfesystemet sunn sirkulasjon.

Detox Diet

Lymfesystemet kan dra nytte av et sunnere kosthold, akkurat som resten av kroppen kan. Ved å rydde opp din diett, redusere stress på lymfesystemet samt lever og nyrer. Redusere eller eliminere sukker, raffinert mel og andre korn, alkohol, koffein, bearbeidet mat, kunstige farger, smaker og søtstoffer. Spis så mange organiske matvarer som mulig for å unngå ugressmidler og plantevernmidler. Ifølge Pick, ta en medisinsk-grade multivitamin vil også bidra til å støtte lymfesystemet. Spis enda en porsjon grønnsaker hver dag til du har nådd den anbefalte daglige nivået av fem porsjoner per dag, anbefaler Cindy Moore, en registrert dietetiker, i CNNs "Health Magazine." Øke inntaket av friske grønnsaker og frukt er en viktig måte å støtte hele kroppen, inkludert lymfesystemet. Å drikke friskt vann, ca 2 liter per dag, er også viktig å avgifte og støtte lymfesystemet.

Dyp pusting og trening

Dyp pusting og trening er to av de viktigste måtene å avgifte lymfesystemet. Hjelper det å flytte lymph væske gjennom kroppen vil holde giftstoffer at det bærer beveger seg gjennom og ut av kroppen din raskere. Når lymfekjertler hovne opp, for eksempel, betyr dette at det er en infeksjon i nærheten som din lymfesystemet er å ta vare på. Men hvis denne væsken blir sikkerhetskopiert og kan ikke bevege seg gjennom kroppen din i riktig tempo, kan sykdom oppstå. Øve dyp pusting fra mellomgulvet og moderat trening vil bidra til å holde lymfesystemet bevegelse og sunn. Selv fem minutter på en mini trampoline er nyttig, ifølge Pick.

Støttestrømper for lymfødem behandling

Ifølge MayoClinic.com, er lymfødem en ødeleggende tilstanden som det ikke finnes noen kur. Behandlingsforløpet for lymfødem innebærer smertebehandling og tiltak for å hindre at tilstanden blir verre.

Definisjon

Lymfødem er en tilstand med lymfesystemet. Lymph væske blitt fanget i armer og ben, forårsaker hevelse og smerte. Lymfødem ikke alltid påvirke kroppen symmetrisk. En lidende kan ha en hoven fot og en normal en.

Strømper

Den vanligste behandlingen for lymfødem innebærer støttestrømper eller andre typer plagg som komprimerer det berørte området. Plaggene er slitt daglig mens pasienten er aktiv.

Mekanikk

Støttestrømper bidra til å redusere hevelse ved å hindre væske kommer inn i armer og ben.

Effektivitet

Behandling for lymfødem er svært effektivt hvis alle instruksjonene følges. Mens det er ingen kur, kan pasientene nyte et normalt liv.

Kostnad

Støttestrømper koste rundt $ 60, og de er gjenbrukbare. Et par vil vare opptil seks måneder.

Hva type parasitt som forårsaker lymfødem?

Det finnes flere typer lymfødem som ikke er forårsaket av parasitter, men Filariasis lymfødem (også kalt lymfatisk filariasis og elefantsyke) er en parasittsykdom som påvirker den menneskelige lymfesystemet. Denne parasittsykdom er ikke smittsom, men proklamerer Center for Disease Control (CDC) er det spre seg fra en person til den neste av mygg.

Årsak

Ifølge Lymphovenous Canada, er lymfødem filariasis forårsaket av tre typer parasitter, som er Wuchereria bancrofti, brungia malayi, og Brugia timori. Disse parasittene er innført i menneskekroppen ved infisert mygg.

Transportørene

Mygg ikke produserer disse parasittene som forårsaker lymfødem filariasis; i stedet, i henhold til CDC, er de bærere. Når et myggstikk en person smittet med parasittsykdom, blir mygg infisert med parasitter slik at det å injisere parasittene inn i en annen person.

Effekter

Når en person er smittet, CDC hevder, vil parasittene inn i blodstrømmen og vokse til voksne ormer. Ormene vil leve i kroppen fra 4 til 7 år. I løpet av den tiden, vil de voksne ormer gjøre millioner av egg (larver) som vil sirkulere i blodet og til slutt angriper lymfesystemet.

Symptomer

Ikke alle utvikler symptomer. For de som gjør, CDC erklærer tar symptomene år å utvikle etter at personen har vært smittet. Den parasittsykdom hindrer lymfesystemet fra fungerende forårsaker væskeansamling og hevelse av en infisert persons ben, armer, bryst og kjønnsorganer.

Tester og behandlinger

Lymphovenous Canada proklamerer disse parasitter (ormer) er mikroskopiske. Derfor, for å teste for lymfødem filariasis, leger undersøke en prøve av persons blod under et mikroskop for å påvise om noen parasitter er til stede. En person diagnostisert med parasittene "kan ta en årlig dose medisin kalt diethylcarbamazine (DEC). Medisinen dreper mikroskopiske ormer fra sirkulerer i blodet", ifølge CDC.

Risiko

Ifølge CDC, mennesker i fare for å pådra lymfødem filariasis er de som lever i tropiske og sub-tropiske regioner. Det "påvirker over 120 millioner mennesker i 80 land i deler av Asia, Afrika, det vestlige Stillehavet, og deler av Karibia og Sør-Amerika". CDC understreker også folk som bor i USA kan ikke bli infisert med disse parasittene (ormer).

Lymfødem Saksbehandling

Lymfødem refererer til hevelse (ødem) i mykt vev i kroppen, oftest i ekstremiteter. Det kan forekomme i både armer og ben, men typisk i bare den ene ende. Symptomene varierer fra mildt ubehag til ekstreme smerter og svekkelse. Dessverre finnes det ingen kur for denne tilstanden, som følge av en blokkering i lymfe del av sirkulasjonssystemet, men tilgjengelige behandlinger kan betydelig redusere hevelsen og lindre ubehaget.

Lymfesystemet

Lymfesystemet inneholder et nettverk av fartøy som flyter gjennom vev og visse organer i kroppen, inkludert lymfeknuter, mandlene, thymus, milt og benmarg. Den klare væske (lymfe) kjører gjennom lymfeårer bærer plasma, lymfocytter (hvite blodceller som bekjemper infeksjoner), samt avfall som samles inn fra alle organer i kroppen. Når systemet fungerer normalt, lymph fartøy tar fluidet gjennom lymfenodene. Nodene filter virus, bakterier og kreftceller fra fluidet og returnere en renset versjon av lymfe til blodet ifølge WebMD.

Årsaker Lymfødem

Hevelsen som markerer lymfødem oppstår når skader eller sjeldne medfødte misdannelser blokkere sirkulasjons banen lymfeårer, forårsaker væsken å lekke inn i omkringliggende vev. Medfødte årsaker inkluderer Milroy sykdom, som oppstår i barndom og resultater fra misdannede lymfeknuter, ifølge Mayo Clinic. Meige sykdom, en annen arvelig lidelse som vanligvis oppstår i puberteten og tidlig voksen alder, resultater når de ventiler som normalt hindrer lymfe væske strømme bakover og overfylte danner ikke. Andre årsaker til lymfødem omfatte kirurgi som skader lymfeårer eller kirurgisk fjerning av lymfeknuter, slik som med brystkreft eller lymfom. Infeksjon i lymfeknuter eller fartøy, kan kreft og stråling under kreftbehandling også føre til strukturelle skader som fører til lymfødem.

Symptomer og komplikasjoner

Tegn på lymfødem inkluderer verkende ubehag eller begrenset utvalg av bevegelse i det berørte lem, hudinfeksjoner eller herding av huden og hevelse som spenner fra svært mild til alvorlig nok til å øke lem til mange ganger sin opprinnelige størrelse. Tilstanden kan føre til alvorlige infeksjoner i huden (cellulitt) eller lymfesystemet og, ifølge Mayo Clinic, kan de mest alvorlige tilfeller føre til en sjelden form for kreft, lymphangiosarcoma.

Ledelsen

Nøklene til å kontrollere denne tilstanden omfatter administrerende hevelse og å holde huden sunn. Leger kan verve en fysioterapeut til å massere de berørte lem eller undervise pasienter milde isotone øvelser som hjelper får væsken beveger seg ut av ekstremitet. De kan foreskrive bandasjerer de berørte lem på en bestemt måte å komprimere vev og flytte væsken tilbake mot stammen av kroppen eller har pasienten slitasje spesielt utstyrt komprimering plagg, for eksempel strømper, som oppfordrer væsken å flytte ut av den myke vev. Fordi det er ingen kur, bemerker Mayo Clinic disse behandlingene bli rutine for dem som lider av lymfødem. I de mest alvorlige tilfeller kan legene prøver å fjerne overflødig vev gjennom kirurgi, men selv dette ikke gi en kur.

Andre hensyn

Tilstrekkelig hvile, sunt kosthold, mosjon og redusere stress kan øke oddsen for suksess kontrollerende lymfødem. The Mayo Clinic anbefaler å kontakte en lokal eller online støttegruppe for å hjelpe takle livslang behandling av denne tilstanden, som ifølge National Institutes of Health, påvirker 1-2 millioner mennesker i USA.

Antibiotikabehandling for Cellulitt Relatert til Lymfødem

Lymphedema er en kronisk lidelse som involverer væskeretensjon og hevelse i et visst område av kroppen. Det oppstår vanligvis i ben eller armer, og er forårsaket av en nedsatt lymfesystemet. Personer med lymfødem har økt risiko for å utvikle cellulitt, en infeksjon i de dypere lag av huden og i vevet under huden. Hvis den ikke behandles raskt med antibiotikabehandling, kan appelsinhud føre til komplikasjoner inkludert koldbrann eller septisk sjokk.

Overvåking huden din

Det er viktig å være klar over alle typer hud skader når du har lymfødem, fordi appelsinhud er vanligvis forårsaket av streptokokker og Staphylococcus bakterier inn gjennom en pause i huden. Se for kutt, skrubbsår, insektbitt, katt eller hund riper og riper fra stikkende planter. Hvis en hud skade oppstår, rengjør den grundig og påfør en antibiotisk salve før det gror.

Erkjenner Symptomer

Vær oppmerksom på eventuelle tidlige tegn på cellulitt, fordi rask behandling med antibiotika kan hindre appelsinhud fra å spre seg og forårsake komplikasjoner. Appelsinhud har symptomer på smertefulle, ømme, hovne, røde og veldig varm hud. Du kan utvikle blemmer og røde striper på det berørte området. Appelsinhud kan også forårsake systemiske symptomer på feber og frysninger, rask puls, hodepine, lavt blodtrykk, muskelsmerter og svakhet.

Søker Treatment

Hvis du utvikler cellulitt, må du se en lege så snart som mulig. Gå til legevakten hvis du ikke kan ta kontakt med din egen helsepersonell, som anbefalt av Abramson Cancer Center ved University of Pennsylvania. Fortell dem at du har lymfødem og trenger umiddelbar oppmerksomhet.

Antibiotika

Leger vanligvis foreskrive en muntlig antibiotika som er effektiv mot både streptokokker og stafylokokkbakterier ved behandling av cellulitt, slik som cefalexin eller dikloksacillin, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. I de fleste tilfeller symptomer forsvinner etter noen få dager, i henhold til Mayo Clinic, men pasienten må ta den fulle løpet av antibiotika i 10 til 14 dager.

Alvorlige tilfeller

Hvis appelsinhud symptomene er mer alvorlig eller hvis antibiotika ikke er effektive, må pasienten legges inn på sykehus og få intravenøs antibiotika. Oxacillin eller nafcillin kan brukes i disse tilfellene, ifølge Merck Manuals.

Ekstra Betraktninger

Inntil appelsinhud klarner opp, må du ikke utføre din vanlige lymfødem terapi, slik at du ikke vil være masserer den berørte lem, bruke en pumpe eller bruk en komprimering plagg. Du må holde armen eller benet hevet for å redusere hevelse. Kule komprimerer kan også lindre hevelse samt smerte.

Øvelser for lymfødem

Alles kroppen har en naturlig dreneringssystem som renser cellene i kroppen. Dette systemet overfører fluider fra organer og vev i venene. Lymfesystemet har over 600 waypoints underveis kalt lymfeknuter, ifølge Mayo Clinic. Den lymfedrenasje systemet kan bli forstyrret, forårsaker en opphopning av væske i vev av armer og ben som kalles lymfødem. Øvelser for lymfødem bidra til å redusere forekomsten av hevelse, øker komfort og mobilitet av pasienten.

Årsaker

Avbrudd i lymfesystemet kan forårsaker lymfødem. Den vanligste årsaken involverer kreft behandlinger inkludert fjerning av lymfeknuter. Kroppen forsøker å tilpasse seg de manglende noder, men noen ganger blir overveldet av behandling lymfe væske. Dette resulterer i svelling typisk sett med lymfødem. Strålebehandling og kirurgi ofte resultere i lymfødem. Invasive prosedyrer kan forårsake skade på lymfedrenasje trasé som kan virke minuscule men egentlig ikke er det. Du kroppen vil prøve å stadig rense cellene gjennom lymfesystemet, selv når deler av det mangler.

Hvorfor trening?

Lymfeknute fjerning og påfølgende lymfødem skaper ubehag for pasienten. Dette ubehag fører til en naturlig reaksjon for å beskytte armen eller beinet lider hevelsen. Å tilpasse seg behovet for å bruke en sår arm eller ben krever en erkjennelse av at trening kan virkelig forbedre lymfødem. Exercise stimulerer strømmen av lymfatiske fluider i hele kroppen, noe som hjelper dispergering skje raskere.

Spesifikke øvelser

Deep abdominal pusting er et must for enhver lymfødem lidende, ifølge The Abramson Cancer Center ved University of Pennsylvania. Dype pusteøvelser stimulere mellomgulvet til å bidra til å skape en pumpingen for lymfesystemet. Dette overfører lymfe i hele kroppen i stedet slik at det å samle i et enkelt område.

Trening stimulerer også ledd og muskler, øker omfanget av bevegelse, spesielt etter operasjonen. I tilfelle av mastektomi, kvinner ofte mister lymfeknutene under armene. Dette resulterer i redusert bakover forlengelse av den berørte arm. Øvelser inkluderer lys løft, aerobic trening for å stimulere hele kroppen og milde strekninger for skulderledd. Tunge løft er ikke en god idé. Overdreven vekt kan bringe på økt hevelse. Legen din bør lede noen øvelse plan. En fysioterapeut opplært i lymfødem trening og ledelse kan også opprette en øvelse plan tilpasset din form og alvorlighetsgraden av hevelse.