Digidexo.com

Bruken av Tea Tree Oil for Chiggers & Flått

Bruken av Tea Tree Oil for Chiggers & Flått


Tea tree olje stammer fra bladene av Melaleuca alternifolia, et medlem av myrt familien. Olje fungerer som en antimikrobiell og bærer beroligende egenskaper. Tea tree olje er nyttig for behandling chiggers og flått, men av forskjellige grunner. Oljen roer kløe forårsaket av chiggers, og muligens hindrer infeksjon på grunn av riper. Oljen er bare bra for å fjerne flått; det vil ikke hindre sykdom eller lette symptomer forårsaket av et flåttbitt.

Chiggers

I motsetning til det mange tror, ​​chiggers er ikke insekter. Relatert til flått, chiggers er faktisk små midd, praktisk talt usynlig for det blotte øye. Etter å bite deg, chigger innskudd spytt inn i huden din, og det er denne prosessen som genererer intens kløe forbundet med chiggers. Snart etter at chigger biter, røde nupper eller renner vises på huden din. Fjern chiggers lett med lys rubbing eller vask med såpe og vann. Dessverre, vil bite fortsette å klø siden chigger seg selv er ikke ansvarlig for kløe.

Bruk Tea Tree Oil for chigger biter

Etter vask, du fortsatt trenger å behandle kløende, røde nupper. Påfør tea tree olje til humper tre eller fire ganger daglig. Kløen topper én til to dager etter bittet, og avtar gradvis etter syv til ti dager. I tillegg til å behandle kløe, hjelper tea tree olje for å hindre infeksjon som kan resultere fra skrape med skitne hender og negler.

Flått

I motsetning chiggers, kan flått bære sykdommer, inkludert Lyme sykdom og Rocky Mountain flekket feber. Noen arter av flått, som hjort flått, er liten og vanskelig å se. Flått trives i fuktige miljøer og i områder med høyt gress og tung vegetasjon. Etter å ha vært ute, sjekk selv grundig for flått.

Fjerne Flått

Hvis du blir bitt av en flått, fjerne den så snart som mulig. Påfør tea tree olje til flåtten, og la den på huden i 20 minutter. Hvis flåtten ikke faller av, fjerner du det forsiktig ut med pinsett. Ta tak i flåtten ved hodet og dra forsiktig rett ut. Ikke knus flåtten.

Advarsel

Tea tree olje kan være irriterende for huden, og allergiske reaksjoner er mulig. Ikke ta tea tree olje muntlig. Rapporterte alvorlige reaksjoner inkluderer magesmerter, kvalme, tretthet og selv koma.