Digidexo.com

Hvordan bygge opp din immunsystem etter kampen et virus

Hvordan bygge opp din immunsystem etter kampen et virus


Når kroppen lider av en sykdom forårsaket av et virus, kan immunsystemet stå svakt. Det vil begynne å bygge seg opp igjen, men i løpet av den tiden vil du være utsatt for å fange andre virus eller bakterieinfeksjoner. Det er imidlertid noen ting du kan gjøre for å bidra til å bygge ditt immunsystemet raskere, slik at du kan få sunt og holde seg frisk.

Bruksanvisning

•  Få åtte til ti timer med søvn. Kroppen din er bedre i stand til å reparere seg selv mens den er i ro. Ved å gi kroppen din med nok søvn du hjelpe immunforsvaret helbrede seg selv mye raskere.

Drikk rikelig med vann. Dette er spesielt viktig hvis du har hatt en magevirus. Hvis kroppen din blir dehydrert immunsystem må jobbe ekstra hardt for å reparere seg selv. Åtte åtte unse glass vann per dag anbefales. Hvis du har en hard tid å drikke nok vann, prøve å suge på noen pedialyte popsicles eller is.

Ta en multivitamin. Legen din kan informere deg om hvem som er den beste merkevaren for deg. Multivitaminer er spesielt formulert for å støtte de helsemessige behovene til kvinner, menn, barn og eldre. En god multivitamin kan bidra til å bygge opp de nødvendige sykdomsbekjempende elementer i kroppen din.

Legg til en ekstra 500 milligram av vitamin C til din daglige diett for en uke eller to etter at du har vært syk. Gjør dette i tillegg til din daglige multivitamin. Dette bidrar til å øke immunforsvaret og minsker sjansen for at du kan bli syk igjen.

Bruk næringspyramiden som din guide til å spise riktig. Dette sikrer at du får de vitaminer, mineraler, korn og proteiner du trenger. Et balansert kosthold vil hjelpe immunforsvaret, men husk at du trenger å spise frisk og ikke bearbeidet mat.

6. Begynn å trene. Hvis du fremdeles føler deg fysisk svak, begynner små. Tilbringe minst tretti minutter per dag trener kan virkelig gi immunforsvaret et løft. Det hjelper også deg å sove bedre. Et annet pluss til øvelsen er at det reduserer stress nivå. Stress kan hindre immunforsvaret og få den til å gro saktere.

Hint

  • Hopp desserter til du føler deg bedre. Desserter er full av sukker som kan gjøre deg døsig og trøtt. Slutte å røyke. Dette kan virkelig hindre immunforsvaret fordi immunsystemet vil være opptatt med å reparere skaden i kroppen forårsaket av røyk.
  • De fleste urte kosttilskudd har ikke vist seg å øke immunforsvaret. Du er nødt til å bestemme selv hvilke kosttilskudd, hvis noen, du ønsker å bruke.